Девојки добро утро на сите! Ве молам за мислење, дали некоја од вас имала слично искуство.... Јас сум денес 8+5, во средата настинав и бев со температура 2 дена (не пиев никакви лекарства), но веднаш после тоа ми се сменија многу работи: градите повторно ми се вратија во нормала, болките што секој ден ги имав во желудник ги снема, едноставно ми ги снема сите симптоми. Следниот преглед ми е дури на 25 април, а јас не можам да спијам од грижи. Некој со слично искуство???
Srcka i mene mi e taka.Eden den me bolat gradi,naredniot ne.Me boli stomak pa prestanuva.I jas ko tebe odma panika.Ama pocnuvam da sfakam deka e normalno.Nemoze sekoj den da ne bolat i da ni e loso.Znaes na pocetok joga doznav deka sum bremena,a prestanea simptomite odma test pravev.Znam luda sum ama se smiruvav barem.Ako sakas odi na maticen cisto da ne si pravis stres.Ako si taka pomirna.No jas znam deka se e ok.Eve denes 10+3 gradi ne me bolat i stomak.Samo jaka glavobolka edvaj gledam.Ama najverojatno mi. Eod eutiroksot.Tret den kako go pijam pa dur mi navikne organizmot.Ne grizi se bebco e e o mesko gali go i uzivaj
Здраво на сите, да ви се придружам во темава, денес ми потврдија бременост преку бета (ивф сум) и ми кажаа да проверам хемостаза. Прашањето ми е, со резултатот одам кај матичен или кај специјалист? Поздрав до сите мамички
Прво честитки и лесна бременост Ако испитуваш на трансфузија, ти го читаат резултатот таму. Истиот ден се готови.
Јас ќе одам во Авицена. Зашто за едни димери не ми се оди по клиникине со старците. А тоа дека трудниците имаат предност нема врска. Јас претходната бременост бев на клиника и си чекав до 3 саат попладне.
Zdravo na siteee Da se prijavam so pozitiven test i beta hcg 324 .Milo mi e sto ke se druzime i tuka i ke si se sledime vo slednite trimestari.Kazete mi kako se racuna koja nedela sum od posledna menstroacija ili? Deka sum so ivf i zatoa mi e nejasno
Dobredojde mila.Cestitki i so lesno. od posledna menstruacija se smeta.I mene me bunese toa deka so ivf.Ama isto se smetalo http://tvoebebe.com/BREMENOST/nedeli-meseci eve ti.Presmetaj si ovde
Здраво пријателки мои❤ И јас да се пријавам овде. Според сметањето од последен период денеска сум точно 5та недела. Поздрав до сите мамички❤❤❤
На трансфузија порано имаше шалтер за трудници. Ама хаос беше. Сега се поорганизирани. Повеќе чекав во авицена вчера Ако на трансфузија имам закажано во 18 ч одам 5,10 мин до 18 и чекам максимум 5 минути , 2,3 пати ми се има случено и одма да влезам
Честитки до сите нови мешиња Последнава недела ве има повеќе и дај боже уште повеќе да има. Со лесно да ви биде наредните 8-9 месеци и да си имате најубави бебуши
Има ли овде некој за утеха да ми каже дека нема никаков симптом, еве ме 10та во 11та недела, ништо сеуште, се можам да јадам, да пијам, енергија имам планини да качувам, ниту цигари не ми сметаат, ама ништо. Ме ‘‘набркаа‘‘ последниот пат кога им отидов на докториве, ми рекоа за еден месец да одам, и дека се е добро, тоа пред две недели беше. Единствено што приметив во 9та недела беше стомакот, малку ми е зголемен до сега, може 2-3цм, ете толку. Поздрав до сите, и среќно и лесно нека ви е @stevemila Како си ти, знам дека сме тука некаде и те мислев деновиве, како напредуваш? Поздрав
Mamiiiiii tocno sme razlika 1 nedela dobredojdovme vo tema koja e podobra od prethodnata.I tuka da si pomagame site i da se sovetuvame
Jas sum ista,11 nedela sum i nemam apsolutno nikakvi simptomi, osven sto prokrvavev pred nedela dena. Se si jadam, kafe so mleko 1-2 na den, kiselo, blago,sekakvo jadenje jadam bez problem. Takva mi bese i prvata bremenost. Stomakot zasega isti mi e, si gi nosam site farmerki i pantaloni kako i prethodno. So lesno neka ti e cela bremenost.
Kaj mene mila promenlivo.Nekogas zaboravam deka sum bremena, nekogas nemam sila glava da krenam.Omalaksana sum,pospana,so glavobolka,povremeni bolki vo stomak.I kaj mene mesko raste po malku.Zadutre polnam 11 nedeli i zakazav eho za cetvrtok,nemozam da izdrzam do skriningot
Значи не сум сама , и јас на бришење забележав малку крв во 7ма +1 ден, одма отрчав кај докторот, среќа се беше во ред, утредента немав веќе, и до сега е во ред, имав и уште едно ехо после тоа во 8ма , затоа ме ‘‘набркаа‘‘. Докторот ми рече до 10та недела е најризично, после може малку да здивнеме и да се опуштиме, иако ризици си има до крајот на бременоста, така што сега ми е малку полесно . Многу ми е мило што се е во ред и кај тебе И јас не можам да чекам, со маж ми се договоривме кон крајот на неделава да им одиме пак за ехо , божем за рецепти па и да видиме како е и воедно да прашаме дали може да се прошетаме за празнициве и продолжениот викенд до Охрид Поздравче