Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Ambra20

Ambra20 Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2017
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.096
    Девојки добро утро на сите! Ве молам за мислење, дали некоја од вас имала слично искуство....
    Јас сум денес 8+5, во средата настинав и бев со температура 2 дена (не пиев никакви лекарства), но веднаш после тоа ми се сменија многу работи: градите повторно ми се вратија во нормала, болките што секој ден ги имав во желудник ги снема, едноставно ми ги снема сите симптоми. Следниот преглед ми е дури на 25 април, а јас не можам да спијам од грижи. Некој со слично искуство???

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  2. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Srcka i mene mi e taka.Eden den me bolat gradi,naredniot ne.Me boli stomak pa prestanuva.I jas ko tebe odma panika.Ama pocnuvam da sfakam deka e normalno.Nemoze sekoj den da ne bolat i da ni e loso.Znaes na pocetok joga doznav deka sum bremena,a prestanea simptomite odma test pravev.Znam luda sum:lol: ama se smiruvav barem.Ako sakas odi na maticen cisto da ne si pravis stres.Ako si taka pomirna.No jas znam deka se e ok.Eve denes 10+3 gradi ne me bolat i stomak.Samo jaka glavobolka edvaj gledam.Ama najverojatno mi. Eod eutiroksot.Tret den kako go pijam pa dur mi navikne organizmot.Ne grizi se bebco e e o mesko gali go i uzivaj:hug:

На Troi и Ambra20 им се допаѓа ова.
  3. spirkovski

spirkovski Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.614
    Здраво на сите, да ви се придружам во темава, денес ми потврдија бременост преку бета (ивф сум) и ми кажаа да проверам хемостаза. Прашањето ми е, со резултатот одам кај матичен или кај специјалист? Поздрав до сите мамички :hai:

На sofi2107, kuc, Mari* и 9 други им се допаѓа ова.
  4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.161
    Допаѓања:
    124.566
    Прво честитки и лесна бременост:) Ако испитуваш на трансфузија, ти го читаат резултатот таму. Истиот ден се готови.

На Mala30, spirkovski и kukla21 им се допаѓа ова.
  5. spirkovski

spirkovski Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.614
    Фала многу :* знам дека треба да закажам за таму но ако нема термин сакав да одам во Авицена

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.966
    Допаѓања:
    13.682
    Јас ќе одам во Авицена. Зашто за едни димери не ми се оди по клиникине со старците. А тоа дека трудниците имаат предност нема врска. Јас претходната бременост бев на клиника и си чекав до 3 саат попладне.

На spirkovski му/ѝ се допаѓа ова.
  7. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449
    Zdravo na siteee(fingers)
    Da se prijavam so pozitiven test i beta hcg 324 :).Milo mi e sto ke se druzime i tuka i ke si se sledime vo slednite trimestari.Kazete mi kako se racuna koja nedela sum od posledna menstroacija ili? Deka sum so ivf i zatoa mi e nejasno:lol:

На sofi2107, kuc, Mari* и 14 други им се допаѓа ова.
  8. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Dobredojde mila.Cestitki i so lesno. od posledna menstruacija se smeta.I mene me bunese toa deka so ivf.Ama isto se smetalo

http://tvoebebe.com/BREMENOST/nedeli-meseci eve ti.Presmetaj si ovde

Последна измена од модератор: 4 април 2017
    На Mala30, spirkovski, Melinda85 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449

Ти Благодарам многу еве сега ке си пресметам и добро ве најдов со Господ напред се да ни биде :)

На stevemila, Libra88, podravka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ke si sledia ovde se i ke ti bide zabavno.Ke ti pisam vo lp za edna aplikacika koja mi ja kaza sofi.

На sofi2107 и pile30 им се допаѓа ова.
  11. Melinda85

Melinda85 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2016
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    5.815
    Здраво пријателки мои❤ И јас да се пријавам овде. Според сметањето од последен период денеска сум точно 5та недела.
    Поздрав до сите мамички❤❤❤

На sofi2107, kuc, Mari* и 17 други им се допаѓа ова.
  12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.161
    Допаѓања:
    124.566
    На трансфузија порано имаше шалтер за трудници. Ама хаос беше. Сега се поорганизирани. Повеќе чекав во авицена вчера :) Ако на трансфузија имам закажано во 18 ч одам 5,10 мин до 18 и чекам максимум 5 минути , 2,3 пати ми се има случено и одма да влезам :)

На spirkovski и Ano им се допаѓа ова.
  13. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Честитки до сите нови мешиња
    Последнава недела ве има повеќе и дај боже уште повеќе да има.
    Со лесно да ви биде наредните 8-9 месеци и да си имате најубави бебуши :l:

На Mari*, Troi, Seduction и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Koga izleguvaat rezultatite ako odis vo 18h na transfuziologija?

15. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Има ли овде некој за утеха да ми каже дека нема никаков симптом, еве ме 10та во 11та недела, ништо сеуште, се можам да јадам, да пијам, енергија имам планини да качувам, ниту цигари не ми сметаат, ама ништо.
    Ме ‘‘набркаа‘‘ последниот пат кога им отидов на докториве, ми рекоа за еден месец да одам, и дека се е добро, тоа пред две недели беше.
    Единствено што приметив во 9та недела беше стомакот, малку ми е зголемен до сега, може 2-3цм, ете толку.

Поздрав до сите, и среќно и лесно нека ви е :)

@stevemila Како си ти, знам дека сме тука некаде и те мислев деновиве, како напредуваш? Поздрав :)

На stevemila, iki26 и pile30 им се допаѓа ова.
  16. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449

Mamiiiiii tocno sme razlika 1 nedela :) dobredojdovme vo tema koja e podobra od prethodnata.I tuka da si pomagame site i da se sovetuvame :* :* :*

На Melinda85, Ano, spirkovski и 4 други им се допаѓа ова.
  17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.161
    Допаѓања:
    124.566
    После 19.30

18. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Jas sum ista,11 nedela sum i nemam apsolutno nikakvi simptomi, osven sto prokrvavev pred nedela dena.
    Se si jadam, kafe so mleko 1-2 na den, kiselo, blago,sekakvo jadenje jadam bez problem.
    Takva mi bese i prvata bremenost. Stomakot zasega isti mi e, si gi nosam site farmerki i pantaloni kako i prethodno. So lesno neka ti e cela bremenost.

На Ano, RedRevolution, pile30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Kaj mene mila promenlivo.Nekogas zaboravam deka sum bremena, nekogas nemam sila glava da krenam.Omalaksana sum,pospana,so glavobolka,povremeni bolki vo stomak.I kaj mene mesko raste po malku.Zadutre polnam 11 nedeli i zakazav eho za cetvrtok,nemozam da izdrzam do skriningot:inlove:

На eli25 и RedRevolution им се допаѓа ова.
  20. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Значи не сум сама :) , и јас на бришење забележав малку крв во 7ма +1 ден, одма отрчав кај докторот, среќа се беше во ред, утредента немав веќе, и до сега е во ред, имав и уште едно ехо после тоа во 8ма :lol: , затоа ме ‘‘набркаа‘‘.

Докторот ми рече до 10та недела е најризично, после може малку да здивнеме и да се опуштиме, иако ризици си има до крајот на бременоста, така што сега ми е малку полесно ;) .

Многу ми е мило што се е во ред и кај тебе :)
    И јас не можам да чекам, со маж ми се договоривме кон крајот на неделава да им одиме пак за ехо :lol: , божем за рецепти па и да видиме како е и воедно да прашаме дали може да се прошетаме за празнициве и продолжениот викенд до Охрид :lol:

Поздравче :*

Последна измена од модератор: 4 април 2017
    На Ano, iki26 и stevemila им се допаѓа ова.