Лелеееее и јас со гасовиве бомбички си пуштам и око не ми трепнува а мајка ми вика ауууу ќеркооо ушето ми зазуи И мене ми кркорат цревава по цел ден а и по јадење по 2ч.ми се јаде пак а и ми се пригадува кога ке видам јадење ич немам апетит но ако само на арно нека ни е мешковци
Револуција мислев дека ми се случува секој ден. Дури пред една недела ми се смири, ама сега ми се забави варењето и имам проблем со одење по голема нужда
Јас и онака си имам проблем со столицата, ама па и толку јадам. Инаку пак прокрварив. Овој пат сум дома, боцкана Прогестерон, покриена со терапија. Не ми останува ништо друго.
Ако виделе хематом, може тоа е. @Libra88 исто имаше од хематом крварење. Мислам и @podravka. Само позитивно.
На моменти сум многу позитивна, па после опаѓам. А се трудам да бидам, ама кога ќе видам крварење не можам едноставно.
Јадам, ама не ми помага многу. Мора да ги вратам сливите во употреба , а и онака ми се вкусни. Потполно те сфаќам каква бура од емоции е тоа. Таман ќе се смирев, ќе осетев нешто и трчав во тоалет. Особено тешко ми беше наутро, зошто обично навечер ми се смируваше, а наутро станував со исцедок. и секое будење ми беше со траума, додека не отидев во тоалет да видам дека не е пообемно од претходно. Кога почна да изостанува дури и не ми се веруваш. Мислев дека секој момент ќе ми се повтори. Само трпение и што е можно по позитивна мисла.
Не знаете колку ми значи вашата подршка сега. Само барам симптоми како луда, дали ме болат градите, зошто ми се гади, дали грчевите се од крварењето или сепак се шири матката и расте точката...
@duffi znam tesko e da bides smirena ama moras za bebeto pokriena si so terapija samo odmaraj I ke se povlece ke vidis za dva tri dena ,na sekoe brisenje obavezno uste gledam vo toaletot deneska maz mi zemal vo boja u p.m go oterav pa zema I skros bel zenska psiha e opasna rabota
Немај гајле, па посебно ако до сега немало ништо, како одминува секој ден од бременоста, шансите за компликации се се помали. Ти 11та недела ја тераш, мене докторот ми рече дека до 10та недела е најризично.
Da ama koga citam vaka srce mi izleguva od gradi.Panika me faka.I stom odam u wc se gledam na gaki.Vaka ne bev na pocetok.Sekoj den se pisuva kako na nekoja i se desava toa i mava u psiha
Па искрено скоро сите што знам дека прокрвареле, им се случило помеѓу 5та и 8ма недела, ете мене 7ма+1, но моето се испостави дека е од вгнездување на ембрионот. Ризик си постои се до породување, и ако земеме сите трагични приказни да ги читаме, око не ќе склопиме цела бременост и од стресување може и беља да си направиме, зошто лошото може во било која недела да се случи. Ама јас си викам, сите што родиле ги поминале овие периоди, рана бременост, па по некое вадење од памет за ова за она... ама родиле здрави бебиња, па и јас морам да го поминам периодов за да дојдам до среќен крај
@SophiaBella се колнам дека се трудам да бидам позитивна, да не се жалам. Ама некогаш не ми успева. Ги истероризирав по дома. Среќа мајка ми е многу позитивен лик и стално ми зборува. Ама имам потреба некаде да се искажам. Тешко ми е многу!Признавам! Ова на никој не го посакувам. Сите да имате бременост лесна како песна.
Потполно те разбирам. И јас сакав да побарам поддршка и некој со слично искуство па споделив таму. Ама бев избркана, сум ги вознемирувала трудниците. Абе секој со свој памет. Ако некој не сака да чита, не мора ни да отвори форум, ни интернет. Нема само позитивни искуства да се споделуваат, за да не се вознемирувале трудниците. Да беа само за тоа форумите, и да беше само таков животот ќе беше супер. Ама реалноста е друга. Уживај си и се ќе биди добро. Крварењето ти е од хематомот, ќе заврши за брзо. Те гушкам
Ќе ве замолам да внимавате на тонот и да не користите лични навреди. Сите мислења кои се надвор од темата ќе бидат избришани.