1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    ова за килограмите зависи од тоа каква ти е бременоста. јас бидејќи мн повраќав прво намалував од килажата до кај 6 месец смалив 10 кг потоа до девети ги повратив тие 10 и плус 3 кг значи си дојдов на иста тежина ко што бев пред да останам бремена со малку повеќе неприметно оти телото ми беше ослабнато само стомак имав. мачна ми беше бременоста ама кога ќе се присетам си велам на добро беше оти можеби ќе станев мн дебела од што се плашев

2. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    јас денес јадев пица цел ден, и за ручек, и сега ми е многу тешко од тестенината... стомакот ке ми експлодира, од тоа што ми се гади и повракја, уф , ке морам да повракам, а после тоа ми е многу гадно, горцина имам во устата,,,килазата ми е иста, не сум покачила сеуште, можеби оти ми се премногу гади, со првата бременост ми беше полесно..уф веке не можам ни да пишам...одам...во вц,,, ;(

уф.. ми олесна, иначе сум 8 недела во бременоста, не сум почнала со испитувања, оваа недела ке одам на доктор, па ке каже матичниот какви испитувања, ке има, кога бев со првата немаше многу испитувања, ти волшебна до каде си со бременоста, која недела си.. :hai:

Последна измена од модератор: 13 април 2017
  3. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    Јас сум почетоκ, 6 недела,и сеуште не ми се гади и не повρаќам, баρем засега, имам неκои тешκотии во стомахот, ама минимални, а несаκам многу да се попρавам,ама што κе биде тоа

4. Iviste

Iviste Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    28
    volsebna јас и ти сме тука негде, ти видов последен циклус на 1.09. јас на 2.09 :D кажи ми беше на преглед за срцева акција? Јас утре ќе одам ете дојде и тој 20ти и возбудата е преголема, цело време размислувам дали ќе биде се во ред или не АМА како и за се во животов така и за ова само позитивно размислувам и се надевам на најдобро ...стискајте палчиња за утре :rofl:

Последна измена од модератор: 13 април 2017
  5. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301

и мене не ми гледале срцева акција на бебето, кога бев пред 2, недели, бев 6 недела, докторот рече дојдинза две недели, сега нме може да се види, и јас оваа недела ке одам, а сега влегувам во 9 од денес мислам,, како и да е, не се паничи, не размислувај негативно, со господ напред се ке биде во ред,,,

6. jasminka-mikus

jasminka-mikus Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    23
    koga prv pat proverivte krvna slika?jas sum 11 nedela i seuste nemam provereno ne mozam da se setam no mislam deka so prvata bremenost proveriv nekade 7-8 nedela...

7. Mandarinka

Mandarinka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    317
    Досега си требало да ја провериш крвна слика,нели за секој случај да не имаш некој недостаток па да треба да пиеш апчиња.Јас прв пат проверив 8та недела и тогаш ми најдоа проблем со тероидната

8. Iviste

Iviste Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    28
    Мешиња, само што се враќам до гинеколог....се потврди бременоста и видовме и срцева реакција. ДУРИ виде два сикуса , за малку ќе биле и близнаци , ама сепак само еден плод има :lol: За почеток таман :lol: Пресреќна сум, морам одма да споделам малку среќа и тука :inlove:

На danichap, Sky-butterfly и Mandarinka им се допаѓа ова.
  9. Mandarinka

Mandarinka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    317
    Честитки,ти посакувам лесна бременост :)

10. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    Честигκи, со лесно да ти е бρеменоста, а κоја недела ти ρеκоа деκа си?

11. jasminka-mikus

jasminka-mikus Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    23
    cestitki volsebna so lesno da si ja nosis bremenosta....

12. Iviste

Iviste Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    28
    6 недела и 6 дена. :)

На volsebna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. janickaskopje

janickaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    274
    so sreka i so lesno pred se.....a nema pogolema sreka od ovaa jas duri ke si zaplacev :)))) koa cuv srceva reakcija ama.se vozdrzav :)))

14. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    Да, ја теρаме 7 недела, јас во четвρтоκ одам дефинитивно да знам дали се едно или две, дали има и втоρа сρцева ρеаκција или не, сеуште не ми се веρува деκа сум бρемена...

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    четврток е неработен ден, така ми кажа мене сетрата, ја денес ке одам на доктор, да потврдам и да слушнам срцева акција.. туку нешто ме маши, вчера бев на гости за гевгелија, многу патувавме, и таму изморена, цел ден повракав, иноке кога си дојдовме пак исто повракав, не ум јадела ништо вчера, се што пробав повратив, од сабајле пак почутвував лаба и тапа болка во долниот десен дела на стомакот, е испаничив, јас пред 2 години имав напад на воиспалено слепо црево, не ме правија операција, ми го мирија воспалението, со инекции. ега ми е страв да не ми се случи пак истото, и вчера што повракав да не е од слепото црево, а јас да си мислам дека е од бременоста, уф, цела нок не сум спиела како што треба од страв, сега одам на доктор, да испитам крвна слика, па после во 11-30 на гинеколог, некогаш сум многу паничарка, маж ми вика тоа ти е до психата, незнам ке видам што ке испадне...а не ме боли многу, некоја тапа болка...

16. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Nemoj da se grizish mila. Jas sum 10 nedela i ushte se chuvstvuvam taka. Jas sum operirana od slepo crevo. Bolkata e od bremenosta mi rece genekologot. Tapa bolka i na momenti kako bockanje. Te sovetuvam da jadesh pocesto i po malku. Duri fativ ritam samo povrakjav. Mi se loshelo za jadenje. Barem jas taka si sfativ. So lesno da ti e dusho. Izvinete za lat.

17. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    И јас мислам дека лошењето кај мене беше од нејадење. Затоа со сила мора нешто по малку да се каснува барем лепче и јогурт или пак банана најлесна е за јадење. Морате да јадете. Поз

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.589
    Допаѓања:
    76.824
    Vekje naseto telo e vo drugo stanje :D normalno matkata si se siri i se pravi mesto za bebenceto... Normalna e taa bolka sto ja imame, jas sum 16ta nedela i cat pat uste me zaboluva.

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Love23love

Love23love Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2014
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    4
    Zdravo na site jas sum malku nervozna posto sega dignav eden posluzavnik so. 2 casi sok I 2 kafinja I gi Staviv Na masa,I sega pocna malku da
    Me boli stomakot Dali moze da mi e od toa sto go dignav pozluzavnikot AMA ne bese tezok moze edno kilo preku sila I mi e strav da ne prokrvaram. Dali nekoj ima vakvo iskustvo takvo

20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.500
    Допаѓања:
    288.286
    Мене истото ми се случи пред неколку дена кога купив една книга (од 500 страни и дебела) и кога дојдов дома малку ме здоболе стомакот и одма истите мисли како тебе, да не било од книгата. Се изгуглав, на сите форуми и искуства од трудници за да добијам претстава за тоа што е нормално.
    Ке те здоболел и без тоа и воопшто не се плаши.
    Нормално е, а и добро е тоа. Матката се шири и просторот на останатите органи се намалува...
    Доколку на граница од 1-10 болката е 1-2, така треба, макар и да трае подолго од некоја минутка. Тапата болка, повремен грч или пецкање е нормално.
    Телото ни се менува.

Се додека не е неиздрзливо, или како сечење, и болки кои се стварно јаки....нема потреба од паника.
    Напи се магнезиум, б комплекс, легни си, одмори, без нервози. За кратко ке мине. :*