@duffi Знам колку многу ни треба поддршка во вакви ситуации па макар и виртуелна. Еве ме мене терам 27 недела, до 8 недела крварев секојдневно како добиено па потоа од ден на намали крварењето. Примај ја терапијата,одмарај и станувај само до вц. Знам дека е тешко но пробај да не размислуваш за тоа. Мисли си какви алиштенца ќе му купиш на бебето, размислувај си за име гледај си работи по нет по продавници за бебиња Ќе видиш колку ќе ти помогне. Психата е чудна работа.
Не, природно. Примам терапија и одмарам.Вчера бев кај Триводалиев и ми даде малку надеж. За разлика од Киров , кој ништо не ми објасни. Фала ти @kiki-riki ,денес баш вака крварам. Таман му избрав количка и релаксатор, почнаа проблемите. Може не му се допаѓаат. Да се нашалиме малку.
Se ke bide dobro.Kako so pisav pogore,mnogu cesto se slucuva.Ovde sekoja vtora se zali na iscedok ili krvarenje.Ne mi e jasno od so se slucuva toa.Jas odam kaj Tenev.Samo eho kolku da sum mirna.Ne objasnuva nisto.Samo dobro e i tolku.Jas pa prasuvam se,ne bilo bitno toa.Nego ako ne mu e nas ni e bitno se vo vrska so bebeto.Prvo detence li ti e?
Девојки ве замолувам да ја смирите топката, и да се продолжи со дискусија поврзана со темата без навреди.
Девојки, нема потреба од лутење. Мислењата кои не се за оваа тема, се избришани или преместени соодветно, ако тоа можело да се стори. Ајде да си продолжиме со убава дискусија. Нема потеба од тензии
Мила @duffi и јас редовно одам кај др. Триводалиев искрено мене ми се допага и ехото му е сега добро и новоо.. Инаку за крварењето не грижи се се ќе биде добро а хематот е во прашање или по некои др причини? А која недела си ?
Според мензис 7ма. Ама немаме слушнато уште срценце. Докторот вика оти имам подолг циклус може да е покасно зачнато. Да почекаме , има време. Да на новото ехо се виде хематомот. Се надевам крварењето е од него. Беше реален. Ми се допаѓа што нон стоп зборува и објаснува.
Duffi, ti kazav mila, samo smireno, I samo odmaranje, odenje samo do wc. Nikako ne sedi za da ne go pritiskas hematomot. Trauma mi e seuste, ama toa e, majcinska dusa, zelna za bebe
@duffi мила сигурно е покасно зачнато и кајј мене беше така на 7+6 имаше срценце и до сега фала му на бога добро е, една недела плодот е назад но тоа не било загрижувачки. А за хематомот сестра ми имаше и строго мирување се додека плодот не порасне повејке од хематомот е опасно и мора лежење..
Јас најлошо искуство имам баш од Триводалиев , искрено се ежам кога ќе слушнам за него. Точно е дека мн. зборува и дека има ново ехо но колку знае да гледа на него, е тоа незнам. Јас имав како менструални болки на почетокот и затоа сакав да одам чисто да се консултирам а баш беше викенд - сабота и ми кажаа дека баш он е дежурен. Му се јавив да одам да ме види ми вика ќе дојдеш дома во недела ( за пари се разбира ). Бев 8ма недела тогаш и ми кажа дека бебето било ок , но јас сум имала одлепување на постелката и внатрешно крварење и дека можам да се испуштам ( ризична бременост). Почна да ми зборува за некакво тестирање преку крв од 650 евра да сум направила за да не правам скрининзи.. јас и мм се извадивме од памет. Следната недела бев во Ремедика каде ми кажаа дека матката ми е чиста, никакви крварења и никакво одлепување сум немала. Ми кажа да си функционирам најнормално и фала му на Бог денес сум 18+6 и се си е во најдобар ред до сега, а се надевам и понатаму.
Јас да ви кажам на сите преглед со ВАГИНАЛНО ЕХО не е воопшто опасна работа. Кој и да го кажал тоа да знаете и да се смирите дека не е точно и се само измислици и измислени причини за утеха. Ако треба да биде и плодот е во ред односно природната селекција и со куп вагинални еха ќе успее. Да така не ширете ве молам дезинформации. Ова е фактот и не е поинаку различно.
@duffi , колку за утеха и јас крварев на почеток на бременост, примав утрогестан редовно, па имам здрава и жива 13 месечна бељаџивка
Мешлиња, колку често одите на мочкање? Јас последниве 2 дена мислам везден сум во тоалет. Поготово навечер. Ноќеска 2 пати станував.
Знаев дека многу се мочка, ама некако многу рано. А јас пак исто научена сум да стискам, бидејќи не одам во јавни тоалети (дури и на работа) и сега ова ми е шок. Ако порано се стискав со саати, сега не можам да додржам ич.
Paa ti si super dva pati )) jas po minimum 4,5 pati stanuvam za po pet kapki da izmockam. Plus I nesonici me mavaat