Прво тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by LusySkyDiamonds, Apr 3, 2014.

1. iki26

iki26 Популарен член

На 2-3 часа отприлика и јас, а слабо пијам течности.

Баш скоро читав дека со 2 ,3 бременост стомакот побрзо расте и се познава, ако ја најдам статијата ќе ја постирам.

Last edited by a moderator: Apr 5, 2017
    podravka, Mari* and kukla21 like this.
  2. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

А до кога се става кринонов?

3. Feminka minka

Feminka minka Истакнат член

Исто и јас изгледа сме прототип :D:D

Mari*, Melinda85 and pile30 like this.
  4. manako1

manako1 Форумски идол

Постара докторка ме советуваше да ставам над гаќите бело памучно пеглано марамче кога не сум дома,марамици и секојдневни никогаш немам користено.

Mari*, spirkovski and pile30 like this.
  5. iki26

iki26 Популарен член

Јас секојдневни влошки цело време користам веќе 3-4 год. Ги земам од Кам 80 ден се германски, 70 комада се.
    Досега сум немала никаков проблем.

6. Feminka minka

Feminka minka Истакнат член

Здраво на сите идни мајки многу ве читам и редно време е да си влезам во темава.
    Јас сум на почеток ептен 6та недела па ќе си се дружам со вас за совети итн.. :*

slim123, mal.ecka, stevemila and 10 others like this.
  7. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

и јас користам секојдневни кога одам некаде, па не ми е јасно без секојдевна, па каква и да е вагиналета е, а ретко која бремена не користи вагиналета, значи секако истекува нешто од неа, и како јас мокра да си се шетам, ма нема шанси :)

8. iki26

iki26 Популарен член

Jas i za doma i za na rabota i navecer koga legnuvam da spijam,t.e. 24/7.Si menuvam po 2-3 na den zavisno kolku se izvalkani.

kukla21 likes this.
  9. Annah87

Annah87 Истакнат член

Мене Ивановски сега во 12+ недела ми прекина се од терапија и витаминска и прогестеронска. Само фемибион 2 и магнезиум ми кажа да пијам.

10. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

До 12 недела и депо боцкаше?

Ano likes this.
  11. Annah87

Annah87 Истакнат член

Да, секој четврти ден по една. И плус кринон. Можеби затоа што прокрварев во 5 и 6 недела.

kukla21 likes this.
  12. Ano

Ano Форумски идол

Јас депо последно ќе примам сега во понеделник (19 недела) со тоа што постепено од 4 дена, сменив на 7 дена, сега на 10 дена и прекинувам. Утрогестанот исто го намалувам по шема за да стигнам до една од 100мг до наредна контрола, па после ќе видиме дали целосно ќе ми ги прекине. Како да е доктор ќе прати ситуација и најдобро ќе те советува.

stevemila, kukla21 and sofi2107 like this.
  13. pile30

pile30 Популарен член

Jas Everiday koristam bez miris so godini i sekogas sum imala vaginalni brisevi cisti duri ni kandidi ne sum fakjala...

Mala30, kukla21 and iki26 like this.
  14. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Во 8ма го прекинав јас поради иритација од него, инаку ако немаш проблем продолжи си со кринон, колку што знам јас, кринонот е подобар од утрогестан и останати варијанти.

Од почетокот примав по една Prolutex инекција и еден кринон навечер пред спиење. Откако го прекинав кринонот, до 9та недела покрај утрогестанот продолжив и со Prolutex инекциите, по една во денот, после тоа ми рекоа дека немам потреба од толку прогестерон и сега сум само на утрогестан.

kukla21 and pile30 like this.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

@kukla21

Чарето е да си земете 3 4 пара гаки ќе си ги ставите во стерилно кесе и ке си ги менувате кога одите во тоалет.
    Најпрепорачливо.
    Јас идев на работа и никогаш не посегнав по влошки ете се снаоѓав на 100 начини и немав нити една инфекција. Гаките си ги перев со малку но био прашак и така.

Кукле и според мене подобро е да се испазнив во некоја ливада отколку во вц :)
    Јас никогаш немам седнато на шољите препоставувам знаеш како правев. А ако се има можност на отворено тогаш подобро :).

100 години со кола сум патувала на екстремни дестинации па не одев во тоалет туку во природа.

16. pile30

pile30 Популарен член

Dali na nekoja od vas Prolutex inekciite vi napravile alergija? Na mestoto kade sto ste se bockale? Sto curuk covek ke bev breeeej.Prosliot pat po 21 inekcija mi napravi prodolziv uste 5 inekcii i se napraviv plikovi i prodolziv so dabroston no se desija losi rab.i eve sega od punkcija se bockam skoro 4 nedeli i vcera mi se pojavija brumcinja ko vo pole da stisnam bar zabi da gi primam ovie 7 sto gi kupivme pa ke baram na progesteron depo da me prefrli ne sakam Dabroston

17. Black girl

Black girl Форумски идол

Тоа за вецињата се сложувам. Јас ако одиме кај некои познати, па шубе ми е да одам во веце кај нив, а на пак во јавно. А и кај мене кога ќе дојдат гости и ако одат во веце, одма со средство поминувам после тоа. А за секојдневни влошки, не сакам да плашам некого, ама еднаш си закачив инфекција од нив :worried:

danichap, kukla21 and vitamina like this.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Оние антибактериските марамчиња можете да пребришете и не да седнувате туку одозгора а во шољата да има клопче тоалет за да не прска водата. Така сум правела кога сум била во екстремни ситуации да морам да одам.

danichap and kukla21 like this.
  19. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Овде на форумов освен јас и ти, немам прочитано некој да прима/л Prolutex, проблеми јас немав, дури и подолго од што требаше ги примав за секој случај, бидејќи ми рекоа дека се одлични. Прашај си што да примаш како замена, не се мачи со алергии. ;)

20. manako1

manako1 Форумски идол

@pile30 јас по трасфер примив само 6 пролутекс ама немав никаква реакција,тебе може таков ти е организмот.Прашај доктор дали може да ти ги замени со прогестерон депо,нив ги примав на 4 дена ради твојата ситуација може ке треба почесто.

spirkovski likes this.