Имаше едни специјални марамици во дм за пребришување шоља. Антибактериски. Одење во вц на работа еднакво на проект. Прво се брише. Па се става онаква хартија за даска (и тоа има во дм), тоалет ко што вика @vitamina се става доле. Се мијат раце, па назад. 15мин мочкање
@pile30 jas do vcera primav prolutex po edna sekoj den (do 9-ta nedela) i nevav nikakov problem. Od vcera mi gi prekina doktorot. Sega sum samo na utrogestan 3po1
Леле и јас многу мокрам, ама и доста вода пијам. За гаќи менување да не зборам. 3 пати на ден минимум. Во јавни тоалети не одам, си станувам и дома си одам. Спијам многу, ама станувам скоро на секој саат и тоа ми е многу мачно. А да сме здрави и живи еден куп луѓе дома, со стара баба па нон стоп се чека ред, тоа ми е малце проблем, посебно насабајле дур се изредат сите. Незз како ќе биде за патување, пошто и на кратко да е сигурно 2-3 пати ќе ми се прииде во вц. Нокшир да си земам аххахах
Јас ги користев прошлото ивф до 21 инекција една на ден боцкав еве и сега ко темпирана сум и пак ми направија алергија.Но уплашена сум може и повеќе сугестивно ми е дека откако ги прекинав пиев дабростон и по 2 недели се десија глупостите и сега од тоа ми е страв а од вчера ми се појавија ко некој тапи болки менстр.но не се нонстоп присутни и не јаки интензивни сте имале ли вие вакви болки
Менструални болки се нормални, матката се шири прави место за бебуш, се додека се издржливи и не се силни нема простор за паника, прашај си и гинеколог исто ќе ти каже, или прочитај на страната од Систина или Твое бебе има објаснато за секоја недела што се случува со мајката и како напредува бебето. Секоја трудница ги има тие тапи болки па понекогаш ќе имаш и пецкања и како некој да те сечи, се е нормално сите имаме.
многу овде на форумов имаат примено пролутекс инекции, до сега не сум прочитала некој да имал проблем, фала богу и јас немав. Јас примав 15 после трансферот во рака, после не ставав ништо па прокрварив па продолжив со прогестерон депо. еве 10 недела јас се уште се боцкам со депо. А и на самото упатство ти пишува дека мора да се обратиш на доктор ако имаш било каква реакција .
Mene i pretposlednoto uspeshno ivf mi napravi po 21 inekcija primena i eve sega pak dali e do kozata neznam veke jas i vo princip imam cuvstvitelna koza i se nesto vakvi maleri me teraat eve ovoj pat vo raka namerno gi bockam deka na stomakot bev ko so zeska pegla da sum se doprela za razlika od sega ne e taka strasno... ke vidam kako ke pokaze i denes ako ne utre obavezno konsultacii so Petanovski.Mene mi e deka ne sakam Dabroston da mi dade ke si baram sama Progesteron Depo sakam inekcii nekako ko posigurna sum so niv
За подршка. Мислам дека е најдобро и прогестерон да се боцкаш на неколку дена и да си пиеш дабростон или утрогестан. Сепак види со докторот.
Vo guzva bese sestrata i doktorot ke se javele posle vika ako ne ke pokacime plus uste eden crinon znaci samo 2 crinona i tolku epa malce mi e toa a pa Petanovski Depo ne go dava no ke mu kazam posle deka prosliot pat 2 crinoni koristev i prolutex ne prokrvarev a so 2 crinoni i dabroston prokrvarev ne negiram moze bilo samo slucajnost moze taka trebalo da bide pa sega jas si se tesam no od pusti strav duvam i na jogurt sega izvineteeee mnogu sto ve zamaram no sum uplasena i zatoahug:
A зошто не дава депо? Толку време само депо се користело, што толку му фали? @eli25 веќе прима кринон гел, мислев плус депо за поддршка. Повеќето сме вака. Кринонот сепак е поголема концентрација од добрестонот. Еден кринон има 1.1гр прогестерон.
За прогестерон и мене не ми даваа, нит во ремедика нит матичната зошто не сум имала крварење. Купив инекции ама шубе ми беше викам ај да слушам доктори. Знаат они не се секирај. Не размислувај така. Јас бев со дабростон 3по1. Кај мене два пати претходни бремености,со дабростон, ги изгубив на почеток а сегз еве 21ва нед. уште малце.Нема правило. Како е пишано мила. Како Господ никој не е. Само верба и позитива Едит- штом прима кринон зошто и дабростон ? Пологично инекции ама кој да ги знае....
И мене ми беше пологично инекција со инекција да се замени, затоа и реков депо. Јас депо боцкам секој 4 ден.
Јас од ЕТ примам сабајле и на вечер по 1 кринон и една пролутех инекција на вечер. Докторот ми кажа дека сум добро покриена со оваа терапија. Сега со господ напред мили мои. Убав ден❤
Jas primiv 6 proluteha.Od punkcija do den na transfer.Nemav nikakov problem.Ama imav problem so cetrotide.Mi stanaa plici i mnogu cesase,toa na prosloto ivf.Od transfer si primam progesteron depo,do pred nekoe vreme na 4dena,a sega na 7.Utrogestan primav 3×1 a sega 2×1.Poleka poleka ke ni namaluvaat
@pile30 и мене Хаџи Лега ми рече да не ставам прогестерон депо, дека немало потреба ( штом веќе не крварам) и ми зголеми само дозата на утрогестан 3 по 1, јас понекогаш ја заборавам таа првата сабајле, па ставам 2 по 1, а прогестерон депо ми ги препиша матичната и не планирам да ги прекинам бар уште еден месец, не мислам дека има некаков зијан од нив.