Сестрата денес ми рече се намалува просторот за боцкање, а овие мрсни се, па може да стане круто местото. Нели се боцкаат на друго место овие?
Уф извини јас грешно сум разбрала, мислев за боцкањето во стомак станува збор. мене од фраксипарините ми се случи да ми се направи топче. За прогестерон депо јас немав никаков проблем. Само мењав лево десно, ама не забележав проблем во ниеден момент. Зависи од раката на сестрата, од некоја можеше само малку да ми се прикочи ногата, ама после 10тина чекори ме пушташе. Имаше една ми беше хит, правеше некој марифет пред да ме боцен како да ми го удира местото или ненам како да опишам, ама јас мислам уште не ме боцнала, а она завршила. Веројатно зависи и од раката на тој што те боцка. Масирај го местото и мислам дека ќе си се опушти.
Штознам, не ме болело боцкањето до сега, ама еве како некое топче има доле. Денес поднамалено е. Мм запна одма да го бара докторот - да не било лошо, да сме го мачкале со нешто
Uh najteskoto.Treba da pravam.Nemozam da se resam.Ti pravese li?Ke vidam na skriningot ako me gleda vaginalno neka mi zeme i bris pravo.Da ne se potresuvam dva pati.Za tie so imate brisevi praveno,isto se zima kako pred bremenost ili?So speklum li ve otvaraat?
Е па нема друг начин, освен да те отвори со спекулум. Јас правев околу 20ти февруари и мислев да се шлепам на тие резултати првиов пат и да не правам. Не ми е проблем земањето, ама дека ставам (а сигурно и тогаш ќе ставам) кринон, мислам дека грозно ќе се осеќам. И така лошо се осеќам, валкана цело време.
@stevemila исто мила, секоја вечер мислам го сонувам , да исто се правело како пред бременоста. И јас не можам да се решам, премногу сум исплашена од кога прокрварив
Моја препорака е да си напрајш, јас месец пред да забременам правев микробиолошки беа чисти, за на овие во 12та недела шо ги правев да испадни дека имам уреаплазма. Така да поарно да си напрајш.
И јас треба после празниците да ги правам брисевите, а имам уплав од спекулумот, грозен ми е. @kukla21 кога треба да ги правеш ти? Да не е тоа многу краток период од еден до друг брис? Јас пред бременост, после последната менструација ги правев, па во 18 нед. пак. Добро, секоја бременост е различна, што знам.
Против уплав од спекулум, јас си купувам пластичен. Позаоблен е и некако полесно го поднесувам. Ќе се советувам со докторот. Знам дека е препорачливо да се направат брисевите, ама викам да куртулам од нешто.
@kukla21 Мене па не ми текнало за пластичен, а знам дека има. Ем, да не се секираш дали е добро стерилизиран тој кај докторот, вака овој пластичниот е супер, ако не заборавам ќе си купам и јас. Брисевите, сакаш нејкеш, мора да ги направеш, дали сега или по неколку недели, исто е. Која недела си ти?Знам дека си во ептен рана бременост.
I mene sekogas mi zemaat so plasticen.Sube mi e so onie zeleznite Vo moja okoina site so imaat rodeno,ni edna nema brisevi praveno.Pa imaat zdravi pravi deca.Se pomoderni vreminja i postresni za trudnicite.Ova trebalo,ona trebalo.Da nemozes da se opustis.Ako se mora ke gi napravime,strav ne strav ke se izdrzi.Mene mi e poveke za pap.Deka pravam na 6 meseci. Moram. A sega bas dolgo nemam praveno
Тоа што тие не правеле брисеви зборува за нивна негрижа за своето здравје. Брисеви се прават задолжитено децении наназад.