А бе им се погодило. На колку ќе им се погоди, на колку не? Зошто да си калкулираш ризик за 2 мин работа.
Девојки, а за брисевите задолжително ли ви бараат и пап? Јас колку што знам се прави еднаш годишно, ако до сега биле ок резултатите?
Јас не правев пап во бременост. Претходниот ми беше ок оти се решив од хпв пред година дена. Според матичната и да има хпв нема да го лечиме у бременост и нема зошто да ми гребе матка во осетлив период. Правев брис у 10та недела и у 36та. Кога бев во ГАК неонаталогот на предавањето на трудниците кажа дека се битни брисевите оти се пренесува инфекција на бебето и после мора да му дава антубиотик на бебе од 1 ден. И јас се чудев за во странатво колку малку прегледи има ама мислам дека нивото на свест за женското здравје е повисоко таму и нема потреба од брис во бременост. Кај нас на 16 год има секс ама на 25 и е срам на гинеколог.
Ние тука сами си правиме дополнителни прегледи и стресови иако нема потреба. Пр: некоја трудница има проблем со димери и пред бременост и нормално ги следи редовно и прима терапија. Ќе прочитам јас и одма паника да испитам и јас иако немало потреба па барај по форуми табели и прашувај секого, и на крај ќе испадне дека немало потреба. Втор пример, некоја пие метилирана фолна бидејќи има некој мутиран ген, па зошто јас не пијам таква фолна, кој др. ми ја препорачал и сл. Потоа во врска со исхраната. Трудници се плашат што да јадат. Дали смее ова, дали смее она и триста глупости. Па читање по форуми и сајтови наши и странски и сл. И цела бременост стресно помината. Можам уште триста вакви примери да ви набројам Некогаш сами си го бараме.
Ништо девојки овој пат. Не излеговме како победници. Најдоброто во целата агонија е што спасив глава од киретажа. Одиме напред! Ќе ви дојдам пак. Чекајте ме. Фала ви на сите пораки и целата подршка. Многу ми значи!
Па и јас тоа го мислам. Мислам дека кај нас тука се претерува со испитувањата. Па порано не правеле ништо, па раѓале.
Само да влезете во темине за секс и дали сум бремена, ќе ви стане јасно колку ниско е нивото на свесност за сексуално здравје и воопшто сексуално образование. Ниско ниво кое носи високи ризици и подобро е одредени испитвања да бидат задолжителни.
Nikogas ne sum imala problem so tiroidna.Od strav so citam po forumi,na svoja raka otidov ispitav.Iii sok!Tiroidna ne funkcionira normalno.Mislam ne kaj site e taka,ama jas ako mi se uvrte u glava sigurno ke me snajde.Pa sega ke tupam glava i so ovaKazav i preeska.Ako ne sum napravila pap,do sega ili mene ke me nemase ili matkata.Otkrien cin 1,koj za mesec stana cin 2.Moderno vreme moderni bolesti.Porano gi nemalo ispituvanjata,ragale zdravi pravi deca.Ama neznam i dali imalo vaka ko sega bolesti .A so se mnogu ispituvanja,mnogu se.Ama se za zdravi bebinja
Не би се сложила дека раѓале здрави деца,порано имаше многу деца со посебни потреби што гледав а сега скоро и да не гледам мало дете а да не биде добро. Затоа да кажеме фала на сите овие испитувања што постојат. Јас да не бев на скрининг и да не правев куп испитувања сега ќе незнаев кај да се свртам. Неубаво пишав знам ама ми тежеше. Бидете ми поздравени и очекувајте друштво наскоро јас и @duffi пак ќе ви се придружиме.
Sega nema deca aj ke kazam ne ok?Abe aj.Znaes kolku deca se ragaat so pesebni potrebi i kup bolesti?Mnogu.Za toa nemoze da se diskutira.Nie sme rastele vo drugo vreme a nasite majki vo drugo.A za babi da ne zboram.Pa taka i nasite deca ke rqstat vo sosema drugo.
Девојчиња. Темава не е за деца со посебни потеби и слично. Сите наредни мислења кои се оф топок ќе бидат избришани.
Ме разгори мислењево горе ама ок ќе се воздржам и не пишувам. Не за друго да не те заморувам да работиш.
Пак си стојам на мислењето дека некогаш се претерува со испитувања и читања. Ете на некои им помогнале, бидејќи прочитале на форум или нет, но премногу се замараме. Некој има потреба да внесе додатно Вит. Д, и си пишал на форум, од кога ќе прочитам мене треба да ме јаде црв зошто јас не сум испитала Вит. Д и зошто не примам. Потоа пример не обожавам многу овошје или зеленчук, а некои внесуваат во големи количини и сега треба со гадење или повраќање да јадам бидејќи сум прочитала дека мора да се внесува во бременост. Некоја трудница имала проблем со нешто, и сега автоматски се прашувам и се грижам зошто јас немам проблем со тоа. Жошто твојот стомак е поголем од мојот а сме тука некаде, зошто тебе повеќе ти мрда бебето мене помалце и сличбо. Милиони ги има примери. Признајте кога последен пат сте биле опуштени или мирни неколку дена без да се запрашате дали се е во ред, оти сте прочитале дека нешто треба или не .