Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    10 и кусур недели и веќе скоро 3 кила + :rofl: , а и мевов ми се познава, не се збира веќе, само на добро нека е ;)

На pile30, podravka, vitamina и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    јас пак -3 кг, луѓе абе од све ми се гади, со извинени и од мојата мокрача кога ќе се измочам. И там мислев дека заврши фестивалот :puke: од вчера пак почна. Да се надевам дека ова ќе биде до 4 месец

На pile30, Bebulleee, forumce и 5 други им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас само ако не сум јадена ми се лоши. Сабајлево мислам дур не каснав, умрев. Па си замислив и паштета дека ќе јадам. Паштета јадам еднаш годишнo. 4 кришки ги смував за секунда. Да имаше уште, мислам уште ќе јадев (facepalm)

На vitamina, pile30, Libra88 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. RedRevolution

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Си ослабела зошто си имаш мака, јас па никакви симптоми немам, па нормално си јадам, а може дури и помалку од порано, само што повеќе јадам овошје а маж ми не ме остава да си легнам без шејк од милијарда овошја, инаку главен оброк ми е ручек, ретко доручкувам (само овошје, банана и сл.) а вечерам корнфлекси или бисквити, исто и порано се хранев, па ете качив килажа, веројатно од лежењето, пред тоа си се движев, си пешчев, сега се полека и помалку, а после ин витрото 3 недели од кревет не станав од страв. :)

На pile30, Ano, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    не3 недели, што се вели 3 месеци немам станато од кревет, ретко се движам, од кога прокрварив страв и трепет. А за килажата јас со две ми рекоа и многу многу да внимавам дека може наеднаш многу да покачам, а се надевам дека нема.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  6. RedRevolution

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Да со две мораш уште повеќе да внимаваш, можам да замислам само како ти е, а јас полудев лежејќи,3 недели, е сега си се опуштив малце, се шеткам полека, кратки релации (низ ГТЦ, Рамстор и слично), и од кола до кафич и назад :lol:
    Инаку ме советуваа да внимавам што јадам, за да не се здебелам, зошто се што може да е ризик во бременоста, од шеќер па до покачен притисок се е поврзано со дебелина.

На pile30, stevemila и kukla21 им се допаѓа ова.
  7. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Јас и ти денес удривме на паштета :)

На Mari*, pile30 и kukla21 им се допаѓа ова.
  8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Кога те прочитав, си реков ова ко јас да сум го пишувала :) Дури за неверување :)

На iki26 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    И шејкот пред легнување не чини. Овошје и сите шеќери пред спиење колку што сум читала не е убаво. Подобро насабајле да го конзумираш.

На 0ли, pile30, Luna91 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. RedRevolution

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Во право си. Едно 3-4 саати пред легнување ми е шејкот, и тоа бидејќи не вечерам последнниве две недели, а огладнувам зошто кога ќе станам до ручек уста не ми се отвара.

На kukla21 и Ano им се допаѓа ова.
  11. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Jas imam problem so nizok pritisok.Sinoka bev na dezuren za bockanje,ne mi bese ic dobro pa mi merija pritisok.80/60,mi kazaa da zemam elektroliti obie so so se kesicka pa da pijam po malku.Imam neizdrzlivi glavobolki:|

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Пробај насабајле една чаша јогурт и потпечено лепче со путер или нешто лесно намачкано да каснуваш. Ем лесно, ем да не седиш гладна.
    И мене доручекот секогаш ми бил проблематичен. Додека седев дома обавезно со сила, ваква комбинација или мусли, чоколино, па после си ставав кафе.
    Сега на работа практикувам прво со овошје да почнам, ама гледам доручек до 10/10:30 да истерам.

На stevemila и RedRevolution им се допаѓа ова.
  13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Никогаш не сум доручкувала. Сега не можам да издржам 1ч од будење гладна. Киселини ме јадат.

На pile30, stevemila и Ano им се допаѓа ова.
  14. RedRevolution

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Леле еве ме 3 дена не можам да ја наведнам главата од што ме боли цела лева страна, притисок немам мерено, е сега не знам дали така боли од висок или од низок, инаку цел живот ми е малку повисок од нормалното, и се се плашам да не почне да ми се качува во бременоста, а мајка ми имала висок притисок во бременоста и еве цел живот од тоа си пати.

Последна измена: 9 април 2017
    На kukla21 и stevemila им се допаѓа ова.
  15. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Јас дека немав никакви симптоми, особено не гадење и повраќање, ова што ти кажуваш не го осетив. Ама се трудев да си направам навика, зошто кафето си го сакам одма кога ќе станам, па ми беше шубе да го пијам на гладно.
    Еве 5 терам и освен стрв за убава салата, за ништо друго посебно не ме фаќа, или ептен ретко за нешто.:lol:

На pile30, kukla21, stevemila и 2 други им се допаѓа ова.
  16. spirkovski

spirkovski Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.614
    Јас едно станување чаша јогурт пијам, мртва гладна сум одма :D мајка ми правеше вечерта сарма за утредента и неможев да одолеам, во 22.00 вечерав сарма, можете да замислите колку ми беше лошо потоа :envy: ама стрв бре :lol:

На pile30, Libra88, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Jass uste maka macam so jadenje od sve mi se gadi osven od pecen kompir cela nedela samo na toa sum sinoka za prv pat I sabajle I jas imav jaki glavobolki ke moram da mersm pritisok...

18. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.702
    Допаѓања:
    40.077
    А чувството кога ви се јаде, дури и желудникот ве боли за јадење, а само што помислите на храна, веднаш ви се згадува и не можете ништо да ставете во уста. Ем ви се јаде, ем ви се гаде. Ама минува и таа фаза. Едно време само што ќе станев од спиење, одма на масата ќе седнев. Ама и тоа помина.Моментално не можам да јадам насабајле, немам аптетит. Попладне и навечер многу јадам. Многу ме фаќа стрв за сирење или млечен мамаз и домат или краставица, а во последно време си јадам маргарин и домат. Маргарин немав јадено којзнае од кога.. И јас исто многу сакам да јадам разни салати, а најмногу компир салата со млад кромид.
    Ме фаќа стрв и за млад лук, па понекогаш знам да апнам по малку.

На mal.ecka, RedRevolution, pile30 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Јас се јадам, што ми душа сака. Може зошто немам проблем со мачнини и повраќања и киселини.
    Само гледам до кога е рокот на употреба и се пикам во уста.
    Сега моментално додека го правам ручекот ми ср пријаде кобасици со јајца :( глупост до глупост, ама за вечера ќе си направам. :)

На Troi, pile30, stevemila и 4 други им се допаѓа ова.
  20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И мене се глупости ми се јадат. Сега мислам пржени компирчиња. Не сум јала ехеееј бог знае од кога.

На joy1, pile30, stevemila и 4 други им се допаѓа ова.