Прво тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by LusySkyDiamonds, Apr 3, 2014.

1. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

10 и кусур недели и веќе скоро 3 кила + :rofl: , а и мевов ми се познава, не се збира веќе, само на добро нека е ;)

pile30, podravka, vitamina and 3 others like this.
  2. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

јас пак -3 кг, луѓе абе од све ми се гади, со извинени и од мојата мокрача кога ќе се измочам. И там мислев дека заврши фестивалот :puke: од вчера пак почна. Да се надевам дека ова ќе биде до 4 месец

pile30, Bebulleee, forumce and 5 others like this.
  3. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Јас само ако не сум јадена ми се лоши. Сабајлево мислам дур не каснав, умрев. Па си замислив и паштета дека ќе јадам. Паштета јадам еднаш годишнo. 4 кришки ги смував за секунда. Да имаше уште, мислам уште ќе јадев (facepalm)

vitamina, pile30, Libra88 and 5 others like this.
  4. RedRevolution

Си ослабела зошто си имаш мака, јас па никакви симптоми немам, па нормално си јадам, а може дури и помалку од порано, само што повеќе јадам овошје а маж ми не ме остава да си легнам без шејк од милијарда овошја, инаку главен оброк ми е ручек, ретко доручкувам (само овошје, банана и сл.) а вечерам корнфлекси или бисквити, исто и порано се хранев, па ете качив килажа, веројатно од лежењето, пред тоа си се движев, си пешчев, сега се полека и помалку, а после ин витрото 3 недели од кревет не станав од страв. :)

pile30, Ano, stevemila and 1 other person like this.
  5. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

не3 недели, што се вели 3 месеци немам станато од кревет, ретко се движам, од кога прокрварив страв и трепет. А за килажата јас со две ми рекоа и многу многу да внимавам дека може наеднаш многу да покачам, а се надевам дека нема.

stevemila likes this.
  6. RedRevolution

Да со две мораш уште повеќе да внимаваш, можам да замислам само како ти е, а јас полудев лежејќи,3 недели, е сега си се опуштив малце, се шеткам полека, кратки релации (низ ГТЦ, Рамстор и слично), и од кола до кафич и назад :lol:
    Инаку ме советуваа да внимавам што јадам, за да не се здебелам, зошто се што може да е ризик во бременоста, од шеќер па до покачен притисок се е поврзано со дебелина.

pile30, stevemila and kukla21 like this.
  7. iki26

iki26 Популарен член

Јас и ти денес удривме на паштета :)

Mari*, pile30 and kukla21 like this.
  8. kukla21

Кога те прочитав, си реков ова ко јас да сум го пишувала :) Дури за неверување :)

iki26 likes this.
  9. Ano

Ano Форумски идол

И шејкот пред легнување не чини. Овошје и сите шеќери пред спиење колку што сум читала не е убаво. Подобро насабајле да го конзумираш.

0ли, pile30, Luna91 and 2 others like this.
  10. RedRevolution

Во право си. Едно 3-4 саати пред легнување ми е шејкот, и тоа бидејќи не вечерам последнниве две недели, а огладнувам зошто кога ќе станам до ручек уста не ми се отвара.

kukla21 and Ano like this.
  11. stevemila

stevemila Форумски идол

Jas imam problem so nizok pritisok.Sinoka bev na dezuren za bockanje,ne mi bese ic dobro pa mi merija pritisok.80/60,mi kazaa da zemam elektroliti obie so so se kesicka pa da pijam po malku.Imam neizdrzlivi glavobolki:|

kukla21 likes this.
  12. Ano

Ano Форумски идол

Пробај насабајле една чаша јогурт и потпечено лепче со путер или нешто лесно намачкано да каснуваш. Ем лесно, ем да не седиш гладна.
    И мене доручекот секогаш ми бил проблематичен. Додека седев дома обавезно со сила, ваква комбинација или мусли, чоколино, па после си ставав кафе.
    Сега на работа практикувам прво со овошје да почнам, ама гледам доручек до 10/10:30 да истерам.

stevemila and RedRevolution like this.
  13. kukla21

Никогаш не сум доручкувала. Сега не можам да издржам 1ч од будење гладна. Киселини ме јадат.

pile30, stevemila and Ano like this.
  14. RedRevolution

Леле еве ме 3 дена не можам да ја наведнам главата од што ме боли цела лева страна, притисок немам мерено, е сега не знам дали така боли од висок или од низок, инаку цел живот ми е малку повисок од нормалното, и се се плашам да не почне да ми се качува во бременоста, а мајка ми имала висок притисок во бременоста и еве цел живот од тоа си пати.

Last edited: Apr 9, 2017
    kukla21 and stevemila like this.
  15. Ano

Ano Форумски идол

Јас дека немав никакви симптоми, особено не гадење и повраќање, ова што ти кажуваш не го осетив. Ама се трудев да си направам навика, зошто кафето си го сакам одма кога ќе станам, па ми беше шубе да го пијам на гладно.
    Еве 5 терам и освен стрв за убава салата, за ништо друго посебно не ме фаќа, или ептен ретко за нешто.:lol:

pile30, kukla21, stevemila and 2 others like this.
  16. spirkovski

spirkovski Популарен член

Јас едно станување чаша јогурт пијам, мртва гладна сум одма :D мајка ми правеше вечерта сарма за утредента и неможев да одолеам, во 22.00 вечерав сарма, можете да замислите колку ми беше лошо потоа :envy: ама стрв бре :lol:

pile30, Libra88, kukla21 and 3 others like this.
  17. podravka

podravka Популарен член

Jass uste maka macam so jadenje od sve mi se gadi osven od pecen kompir cela nedela samo na toa sum sinoka za prv pat I sabajle I jas imav jaki glavobolki ke moram da mersm pritisok...

18. forumce

forumce Форумски идол

А чувството кога ви се јаде, дури и желудникот ве боли за јадење, а само што помислите на храна, веднаш ви се згадува и не можете ништо да ставете во уста. Ем ви се јаде, ем ви се гаде. Ама минува и таа фаза. Едно време само што ќе станев од спиење, одма на масата ќе седнев. Ама и тоа помина.Моментално не можам да јадам насабајле, немам аптетит. Попладне и навечер многу јадам. Многу ме фаќа стрв за сирење или млечен мамаз и домат или краставица, а во последно време си јадам маргарин и домат. Маргарин немав јадено којзнае од кога.. И јас исто многу сакам да јадам разни салати, а најмногу компир салата со млад кромид.
    Ме фаќа стрв и за млад лук, па понекогаш знам да апнам по малку.

19. iki26

iki26 Популарен член

Јас се јадам, што ми душа сака. Може зошто немам проблем со мачнини и повраќања и киселини.
    Само гледам до кога е рокот на употреба и се пикам во уста.
    Сега моментално додека го правам ручекот ми ср пријаде кобасици со јајца :( глупост до глупост, ама за вечера ќе си направам. :)

Troi, pile30, stevemila and 4 others like this.
  20. kukla21

И мене се глупости ми се јадат. Сега мислам пржени компирчиња. Не сум јала ехеееј бог знае од кога.

joy1, pile30, stevemila and 4 others like this.