Zdravo mesinja, jas denes bev na prvo eho, 6+3 nedeli, slusnavme srcence ima uste eden sakus no bez bebe, dr rece mozno e da prokrvaram koga ke se cisti a moze i ne. @kukla21 ti imase uste eden sakus neli? tebe sto ti kazaa?
Истото. Најверојатно ќе се исуши самото, ама може да се јави кафен исцедок и да не паничам ако има такво нешто. Воопшто не беше загрижен докторот, така да не е страшно нешто.
Bravooooo junace edno ama vrednooo neka e zivo i zdravo.Imaj si lesni denovi ubava bremenost.Koga ke ispituvas ddimeri hemostaza i krvna slika?
природен лек за кандида? немам правено пап тест, требаше да одам овие денови, ама ја гледам дека ја има, па си го одложив папот за наредната недела. Кога не бев бремена си ставав ракија на улошка, сега не знам што да ставам. Да ставам полигинакс 2-3, макар што сум повеќе за природно
Канестен да земеш. А зошто би правела пап сега? Мене само брисеви ми кажаа. Кандидата ќе се покаже на брис ако ја има.
да де на брисеви мислев, секако папот ако го правам тука на државно ќе излезе после 2 месеци. Прашав во Ремедика 2800 комплет микробиолошки брисеви
Мешиња и јас денеска по втор пат си го слушнав срценцето на миник бебулето ❤Многу убаво чувство Денеска сум 7ма недела. Јас минатата недела имав обилно крварење, но фала му на господ се помина добро.Еве веќе 2 недели лежам само, а и наредната недела ќе ја поминам во кревет, па потоа повторно на контрола но овој пат во Ск, бидејќи не ми е дозволено сега да патувам, ме гледа матичната овде. Убав ден мили мои.
@Zaljubena111 има вагиналетки на база на кантарион , природни се. Можеш да ги ставаш и во бременост, а надворешно Канестен/Кансен.
So lesnickoooo da mi ti eeee se da bide vaka vo narednite 9 meseci toa malo srcence da porasne vo golemko i prekrasno bebence Odmaraj si uzivkaj si gali meshko i rastete
Лелее, блазесиви што може да слушнете срце, јас едвај чекам, осма недела сум ама тука кај нас нема ултрасаунд до 10-та недела . До сега само крв и мокраќа ми испитуваја и сега треба да чекам.
Фала миличка.❤Ајде за брзо и ти да си слушнеш срценце и да си го видиш малото миник бебенце. Па со твојата среќа да се радуваме и ние❤
Девојки како се справувате со мачнините,постојано ми се гади,речиси неможам ништо да јадам освен салата и јогурт,и од леб ми се гади.Повраќам секој ден најмалку по еднаш,наутро.Читав за ѓумбир незнам колку е ефикасен и дали смеам.
Мене докторот ми кажа ѓумбир да земам за мачнини. Бидејќи не можам така да го јадам ми препиша таблети - антиметил.
Штотуку ми се појави ова на апликацијата која ја користам Honey, lemon and ginger tea healthy pregnancy recipe If you're experiencing morning sickness, there's simply no better option to start the day with than this honey, lemon and ginger tea. Ginger is proven to help reduce the effects of nausea and morning sickness, and with the extra kick of honey and lemon, this tea might just be your taste buds' new best friend. Ingredients Boiling water 1 tablespoon finely grated fresh ginger 1 tablespoon freshly squeezed lemon 1 tablespoon raw organic honey, plus more to tales ¼ teaspoon cayenne pepper (optional) Directions Put ginger in a teapot or medium bowl. Pour 1 cup of boiling water over it and let steep for at least 5 minutes. In the meantime, in a mug combine lemon juice and honey (and cayenne pepper, if using.) Strain the ginger tea into the mug. Stir to dissolve the honey. Taste and add more honey or lemon if you lik
Поздрав мешиња.Мислам дека треба да се приклучам во ова друштво Ми доцнеше цел едн ден и купив 2 теста,вчера направив одма еден тест Be safe ама попладне, пишување дека може било кој ден од денот да се направи и ми излезе позитивен . Е сега ме буни фактот што на тестот пишува само за in vitro дијагностицирање?Што значи ова? Важи ли овој тест ако бременоста е по природен пат? Вториот не го направив, се успав сабајле и брзав за на работа. Симтоми некои посебни немам,освен тапа болка во јајниците и во долниот дел на стомакот. Според сајтот мое бебе и нивниот калкулатор бремена су 4 недели.