Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Super.Prisca ne pravis?

2. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    @stevemila правев и приска, целокупниот резултат е одличен.

На pile30, Melinda85, manako1 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Super.Sega uzivaj i rastete.Jas mislev posle skrining ke uzivam ama ete nisto.Cel den sum so nervoza i stres od rezultati so dobiv od hemolab

4. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    зошто?

5. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Nekni bev za tiroidnata pa trebalo da ispitam i ova za preeclampsia ili kako i da e .Nemam poima prv pat slusnav.Pa aj i toa neka izleze od red.Pratile rezultati sabajle se e pokaceno obelezeno so crveno.Nekoi si brojki tamu nemam poima so se.Baram na net nema nisto.Citav za preeclampsia i pamet mi izleze.Onoj pa Koco ni mislenje ni nisto ne napisal.Se javuvam dva pati da sum zakazala konsultacija.A im kazav nemozam da patuvam ne sum od sk.Ke mu kazele ako saka da se javi.Na Trajkovski go prativ rezultatot,vika primas terapija dovolno.Ke se konsultiral so kolegi.I sega neznam nisto

6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    37.498
    @stevemila апсолутно нема потреба да се нервираш. Преекламсија е состојба кога отекуваат рацете, нозете или одредени делови од телото. Ако не ти се отечени не знам која е потребата од тоа. А и обично се јавува при крај на трето тромесечие. Уживај во бременоста, навистина нема потреба да се чувствуваш така. Нашето здравство знае само да создава стрес и да не паничи без никаква потреба. Верувај ми. :hug:

На eli25 и stevemila им се допаѓа ова.
  7. Mala30

Mala30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    254
    Super mozes da se opustis. Kade pravese skrining i kako go pravat vaginalno ili abdomenalno?

8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @stevemila те прочитав во другата тема. Бев на предавање во Систина и докторката спомна за ова. Последица на континуиран висок притисок. Кажа дека има изразени симптоми и нема шанси да се промаши. Висок притисок, лошење, отоци, болки десно во стомакот.. Не сум чула да се жалиш на ништо вакво.

На eli25, orhideea и stevemila им се допаѓа ова.
  9. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    @stevemila драга што Трајановски ти рекол нема место за паника, нема што да си правиш дополнително стресови. Ништо не е неизлечливо. А јас за тироидната немам ништо испитувано дури и ме замисли сега, најверојатно ако имаше некакви знаци че ме пратеа до сега.

@Mala30 во Ремедика, абдомално, докторката ми рече дека секогаш прво почнуваат абдомално, па доколку не може да се види гледаат вагинално.

На pile30, Seduction, Mala30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Се умешувам во муабетов и јас имам повисок притисок и болки десно долу во стомакот, некогаш неможам ни 100 метра да изодам, отоци не сум забележала ама забележувам патиките ме стегаат дали од тоа што сум малку попраена или имам малку отоци незнам, а лошење немам никакво. А најмногу ме загрижува што незнам зошто понекогаш ме фаќа болка десно во стомакот :worried: Пиши друго што ти рекоа за тоа, може ли да му наштети нешто на бебето ?

11. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Vi blagodaram.Jas nemam nitu otoci ni slicni simptomi.Nikogas ne sum imala visok pritisok osven pred nekij den 140 so 90 glava me bolese mnogu.Od togas go meram po nekolku pati vo den i e nizok ko i normalno.I jas citav deka toa se slucuva pri kraj na bremenosta.Mnogu cudno epten.Dali navistina ovie vo Hemolab zabusavuvaat so rezultatite,ako e taka neka im sluzi na cest.Vakov stres da praat.Samo neznam so da pravam sega

Mene mi pravea abdominalno.Ama maloto mnogu mrdase pa nemozese dr da go izmeri ubavo.Pravevme pauza i pak luduvase,pa me gledase vaginalno poveke radi grloto da mi go meri

12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Не кажа повеќе од ова што пишав. Мислам дека болката десно беше кон жолчката, не доле.

На orhideea му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    Десно од стомак,близу желудник е жолчката

На orhideea и kukla21 им се допаѓа ова.
  14. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Не е близу желудниК, болката ми е ниско долу и ме заболува само кога ќе излезам од дома и заради тоа не можам да пешачам, а дома од домашни обврски не ме боли.

И сега читав за то Преекламсија леле страшни работи пишува, дефинитивно повеќе не читам ништо :x

На Mari*, stevemila и kukla21 им се допаѓа ова.
  15. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ne citaj.Mene pamet mi izleze.Cel den se nerviram.Se pokajav milion pati so ispitav bez da mi kaze Trajkovski.Ova um za drug pat.Sovet od mene ne si pravete dopolnitelni nervozi.Ama pusto im veruvas si vikas doktori se znaat,ajde neka e na parite.A plativ 7700

На podravka, pile30, orhideea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.702
    Допаѓања:
    40.077
    @orhideea Колку висок ти е притисокот и дали од почеток на бременоста е таков ? Таа болката во стомакот од замор да не ти е? И мене ми се јавуваше кога не бев трудна. За отоците не се сеќирај, забележав и јас дека едни салонки ми се тесни,а немам отоци. И не читај се и сешто на нет. Високиот притисок треба да се контролира да, ама не значи дека може да се развие прееклампсија и еклампсија.

На stevemila, orhideea и kukla21 им се допаѓа ова.
  17. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    37.498
    Не само во бременост, туку и општо, ако читаме се на интернет ќе испадне дека веќе требало мртви да бидеме. :rofl: (ова на шала и со огромна позитивност пишано) Во некои држави во странство цела бременост се оди само на неколку контроли и имаат многу поубава бременост. Различни доктори различни мислења, затоа одберете гинеколог на кој ќе му верувате и верувајте му. Во прво тромесечие сте и знам дека се ви поминува низ глава, сакате се да истражите, да прочитате, сите сме биле такви, но верувајте не вреди, само си создавате стрес и непотребни грижи.

Јас во 12та недела дознав дека сум бремена. Тоа се 3 среќни месеци. Ниту сум чекала позитивен тест, ниту срценце, ниту контроли и ете од мојата општа позитивност тие неколку месеци фала богу се се одвивало добро. Не дека не велам да не се оди на контроли, само во мојот случај така испадна.

Едноставно уживајтеееее, галете меше, бидете позитивни, насмеани, секогаш средени, со волја за живот, малечкото бебче во вас сето тоа ќе го чувствува и се ќе напредува одлично, времето многу брзо поминува, имајте лесна бременост и позитивна мисла! :hug::hug::hug:

На lavica82, Bebulleee, macalavica и 13 други им се допаѓа ова.
  18. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Мешковции денес го слушнав срценцето неможам да опишам какп се осекам ке го бацев мониторот од возбуда..леле колку е мало душиче.. ве гушкамее.. и веке без паника...

На Bebulleee, eli25, macalavica и 16 други им се допаѓа ова.
  19. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    I jas vcera imav bledo rozevo kafeav iscedok...zavrsiv hitno kaj maticnata,mu slusnavme srce,mi olesna ama pred toa dusa mi izleze.mi dade utrogestan vaginalni.odam na rabota ama sedam celo vreme.

На Mari*, podravka, stevemila и 3 други им се допаѓа ова.
  20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Таков бљантав вкус имам во устата цел ден, чудо едно.
    Што се не пробав и никако да го снема. Уф.

На pile30 му/ѝ се допаѓа ова.