Јас примав клексани без да ми бидат покачени ддимери и слично. Така да докторот ќе одлучи кога да се прекинат, а ти не се секирај ако имаш доверба во него
Мене ми ги прекинаа околу 7 недела и еве до сега 21 не примам. Некаде од 12 недела примам само аспирин. Сека почна да ми се намалува едното од времињата на коагулација, па чекам за контрола и најверојатно ќе почнам пак со клексани.
Kazete mi dali nekoj piel aspirin po in vitro samo preventivno, bez dodatni ispituvanja i do koj mesec najcesto se pie?
Jas pijam od punkcija se do den denesen.Cleksan bockam nasabajle a Aspirin 100ka navecer po edno.I sum 7+3 i mi prodolzi ista terapija i vo narednite 2 nedeli do sledna kontrola.
Јас почнав да користам секојдневни влошки. Ме убиваше мирисот од тоа што истекува. Менувам на неколку часа и немам гајле.
За неа мора антибиотик. Јас ја имав пред многу години и со една доза антибиотик и јас и сопругот ја исчистивме. @kukla21 ако толку ти пречи зошто не пробаш со стерилизирана вата (онаа цик цак како што користеле на времето нашите мајки). Ова чисто како идеа
Па секојдневните имаат вештачки материјали, а тоа е чист памук. Зборувам, баш за памук не во форма на влошки.
Мислев како памукот ќе ми понуди подобра заштита од секојдневната? Знам дека се озлогласени влошкиве за бактерии, ама па од иста причина и памуков ми се чини не е безбеден.
Баш напротив. Чист памук исто како да си на веш, а ќе ти го ублажи чувството на влажност. Ти си знаеш, јас ти дадов само предлог.
Ова со памуков не ми текнало ке пробам, имам уплав од секојдневни. Јас денес бев кај матичниот, следна контрола за 5 недели, крај на 12та, тогаш ќе земеме и брисеви за микро.
@Ano јас многу многу ретко користам секојдневни улошки, чешањето најверојатно е било од кламидијата или не знам од што. Јас не одам на работа, и се почесто менувам гаки не сакам никако да ставам секојдневни
Мешињааа вие што сте испитувале крвна слика кажете ми колку ви се лиукоцитите? Мене ми се 13 и општата матична ми кажа дека тоа било нормално да се покачени кај бремени жени...Што ве советуваа вас за оваа ситуација ако ви биле покачени? Хемоглобинот ми е 14 а на вас? Низок е но ќе видам гинекологов што ќе каже за ова...
леукоцити 8,75 од 4-10 (реф. вредности), хемоглобинот 119 од 120-174 (реф. вредности) на граница ама ништо не ми даде да пијам.повеќе ја загрижија леукоцити. бактерии во урината
HGB 14 a referenti 110-165 vcera na transfuzija a hemolab pred 4 dena isto 14.0 a referentni vrednosti 11.0-16.5 a zelezo ne ispituvav ni tamu ni tamu...E sega na klinika dali toa e 140 poima nemam.A pred veligden pustiv mokraca i nemav nisto nemase tamu pokaceni leukociti zosto tamu ako ima ke pravev urinokultura..