Уф...добро е ми олесна фала ви...Ќе треба да направам комплетна крвна слика да видам железото какво е...тоа ќе бифе по 1ви мај А какви ви се леукоцитите?
Мешковци почна жолчката да ме боли Да не знаете што можам да се напијам Дали воопшто смеам нешто @joy1 ?
Ти нели и имаше и претходно проб,чинам требаше да се оперираш.Мој совет ти е да се јавиш на лекар ,со оглед на тоа дека си трудна .Не захвално е од страна да ти лупам било каков лек нели?плус во странство си незнам кои се лекови таму ги имате
Мајками има ранитал,башка викенд е и нема доктор до понеделник а не ми се чека во итна 5-6часа Да требаше да ја вадам ама ете се сторија две = и ништо од тоа Барем да ми се ублажи болкава
Не е препорачлив ни во бременост ни при доење.Ја пробива плацентата а се излачува и во млекото.Така да без консултација со лекар јас сепак не би пиела
@Mari* мислам дека бруфен смееше и во бременост, јас цело време дури дојам за секаква болка пијам едно од 400 мг, дури и мигрена и забоболка ми смирува.
Леукоцити во временост не се испитуваат. Баш поради тоа што се покачени Ни сода ни ранитал ќе ти помогне. Тоа е за киселина во желудник. Мораш на лекар. Јас имам извадено жолча и само со инфузија и триста лека ми се смируваа болките. Ни дијазепам, спазмекс итн..не поминуваше
Среќа па од како се напив сода малце ми олесна,или беше психа незнам После секое јадење ме боли по малце ама не како вчера,полудев
Јас кога бев во Хемолаб и на Трансфузија да испитам Д-Димери,Хемостаза си имаше и крвна слика и на двете места не барав јас Да обично се покачени кај сите...А за железо ќе си барам да ми испитаат шибе ми е да оставам така зошто железо не влегува во диференцијална крвна слика туку во целосна анализа [/QUOTE]
Мешковцииии дали ви пристудува во текот на денот? Мене да поготово попладнето и се додека не се покријам не ми престанува студот...Оно во станов е поладно од надвор а кога сум искочена ништо не ми е дали циркулација немам дури и ме затресува ко грозница...Утре ќе испитам комплетна крвна слика да видам се како сто е...очите ме прижежуваат не секој ден и не по цел ден.Кај вас како е? Со мачниниве борби водам секој ден
Кај мене е обратно. Пред бременоста бев многу зиморлива, a оваа зима ја поминав по куси ракави. Цело време ми е премногу жешко и дома и надвор,особено навечер кога спијам станувам на сред ноќ цела испотена. Јас мислам дека се е од хормоните
Првата бременост жива вода се правев (а бев бремена зима), сега само се притресувам, сеуште имавме парно дома јас долги ракави облакав Навечер па смрзнував се облакав и уште сe облакам во долги пижами, а мм по гаќи и маичка, добро бе не ти е ладно му викав??? А он мене, тебе нешто не ти е арно Океј ми е крвната слика, раздвижена сум цел ден.. Незнам зашто вака ми пристудува
Девојки (за тие шо примале клексани) дали и ако ви се во ред резултатите сепак уште ги примате клексаните. Ај некој нека ги погледне рез па ако знае нешто нека ми пише. Инаку јас ке побарам мислење и од трансфузиологот во систина паа ке видеме што ќе ми кажат
Не ти се во ред. Активно парцијално време ти е ниско. А во Систина ќе се усреќиш со докторката. Мене ич не ме бендиса.