Ko so ti pisala kukla parcijalno vreme ti e malku ponisko.Nisto strasno ke ti kazr transfuzilogot so kako.Mene mi e se vo red pa primam kleksan veke 5ti mesec
Од клексаните приметив дека димерите ми идат надолу. Нема ли да се спуштат премногу. Некако трансфузиологот ич не ми објаснува. Денес ке идам кај матичната па ќе видам шшо ќе ми каже. Ама ич ги нејкам клексаните
Mene mi bea 450 mislam posledno.Dobro e da se niski da nese visoki.Jas mislev deka kako napreduva bremenosta taka treba da se kacuvaat.Ama ete mene mi se drzat do 500.Mene transfuziologot na samiot rezultat mi pisuva mislenje.I plus go prakam rezultatot na Trajkovski.Zasega e dobro.Od ponedelnik nataka zdravje treba da ispitam pa ke vidime kako je bidat.Jas nemam gajle od kleksanot,samo tersene mi e da se bockam sama,maz mi me bockase dur bese doma.Se mislam dali moze da pocnam vo noga
Ви се случило ли да не ви се лоши гади неколку дена? Еве 2 дена си јадам со апетит не ми се гади.Дали има место за загрижување? Многу сум уплашена од промениве...
Нормално е. Од денови кога ништо не ми е до денови кога имам револуција и не знам што со себе попрво!
Значи да не кревам врева ? Јас од пусти страв и бубачките во глава играат оро Дека прочитав некаде ако прекинеле неколку дена мачнините гадењето да се консултира со доктор абе една реченица од памет да те извади и се тоа ми се врти и затоа сум паника офтика
Е па некогаш ќе прекинат Мојата апликација ми најави дека ќе се намалат Вика плацентата почнува да ја превзема улогата на твоите хормони и може да осетиш олеснување И може стварно ми е полесно малку
Таа од Систина ќе те прати на трансфузија Мене така ми направи. Лупнав 5000 за ништо. Ми даде клексани ми испитаа шо имаа реагенси а за другото ме прати на клиника и таму не ми ги признаа резултатите од Систина и пак ме боцкаа. Како ти кажале од трансфузија така. Немаш штета од клексаните. Мене и да ми речат да ги прекинам мислам дека на своја рака ќе се боцкам.
Пролутех или прогестерон депо до кога ви имаат препишано?Јас бев на контрола пред 2 недели и рече ке боцкаш уште 2 недели и ке го прекинеме а од следна недела ке сум 9та недела а на некој им продолжува до 10+ и сакам да го прашам дали може бар да боцкам до 11та 12та прогестерон депо на секој 4 дена...Многу ми е фуфка верувам дека прогестеронот и клексанот се голема поддршка и затоа сакам прогестерон...Незнам по правило до кога треба? И цервиксот кога се затвара?
Абе пишуваат се и сешто... јас до осма недела немав никакви мачнини, после тоа по малку почнаа, утре сум 11-та недела и речиси секој ден имам мачнини. Секоја бременост е различна, нема правила. Мене на доктор ми рекоја ако паднеш или ако крвариш одма на доктор, а се друго е нормално и може да почека до следен преглед.
Денес бевме да го видиме бебчето се супер е за 2 недели пак.Ми ги прекина Пролутексот и Естрофемот.Сега само по еден Кринон навечер.Рече дека нема веќе потеба од Пролутексот дека од пункција го примав и рече доволно е еден Кринон.А сум 9+1 по мој календар а на ехо 8+5.Читам ви ги даваат подолго сега ме фаќа страв...Дали на некоја и ги давале до 9та недела?
Блазе тебе,јас 12 недели и уште ми се гади,8кг ослабив Земам чепчиња и пак ништо Прво станување одма нагон за повраќање имам,се надевам брзо ке помине
Премногу се грижиш мила, и пред некој ден го постави ова прашање, штом ти кажал доктор опушти се и уживај, сигурно подобро знае од нас овде. Ајде гали мешко и почни да уживаш во бременоста
Таман работа дека гњавиш Јас имав 5 спонтани имам веќе едно моме,цела бременост на штрек и сега сум исто Сепак уживај без негативни мисли,ке биде се во ред