Jas sum 16 nedeli i uste bockan progesteron na 7dena.Plus stavam utrogestan 2×1.I kleksan bockam.E Sega do koga nemam poima
Добро утро дечки. Јас пред два дена имав позитивен тест и според калкулациите на интернет сум 4+4. Е сега само што добив позитивен тест јас настинав, кивам, носот чешма и грло ме боли. Фала богу немам тт. Денес ке одам на општ да ми даде боледување. Туку вчера вечерта имав малце розев исцедок незнам дали е од настинкава или на работа кревав малце потешко ( немав како да избегнам). Живеам во Германија и тука докториве поразлични се од мк. Незнам дали да брзам на првиот преглед или и така ке земам боледување да почекам, уште некој ден.
1. Никако кревање 2. За исцедокот обично убаво е да земеш прогестерон за поддршка. Ама таму кај што си, слабо даваат од што сум читала тука. 3. За грлото - прегорен шеќер со млеко и витамин Ц 1000ка.
Фала за одговорите. Искрено настинкава ке помине без лекови, за исцедокот се исплашив, ама гледам се смирил па ке одмарам повеќе. Ама работата ми е таква цело време на нозе и на моменти имам потешко за кревање. Ке видиме што ке каже гинекологот.
Денеска бев на доктор конечно, снимките изгледаја добро, слушнавме и срце и докторот рече изгледа добро, меѓутоа пред да идам таму ми тестираја мокраќа и најдоја крв во мокраќа (што не е видливо со голо око) па ќе ја пратат мокраќата на подетални тестарања. Иначе немам никаква болка при мокрење. Јас лично се сомневам на песок или камен во бубрег ама сега откога се вратив дома и читам низ интернетов некако многу сум нервозна
Nemoj da se voznemiruvas bebushko ne go saka toa...cim e urinarno nesto ne e strasno...eve i jas pravev urinokultura 75 milijoni e koncentracija na Esherihija Coli.Petanovski mi rece i da zemes antibiotik nema steta imalo steta tamu 8mi 9ti mesec a sega ne...Sestra mi Pancef piese vo 12ta nedela pa enego vnuk mi gjivgjan neviden e...I jas bev ko tebe uplasena no mi objasni i se smiriv...Za se ima lek.Moja drugarka vo 5ti mesec imase ureoplazma piese antibiotik pa si rodi zdravo pravo devojce i shkolska bremenost imase...Za se ima lek nemoj da mu se sekiras.
Еве јас имав изгледа песок, имав страшни болки последните 2 недели и на крај измокрив крв. Бактерии немаше во урина, па веројатно песок беше. Дури и на тоалетната во бришење најдов зрнце песок. Докторот ми рече многу течности само по 2 кг на ден најмалку. Ти превентивно пиј си течности ќе мора да го исфрлиш ако имаш такво нешто. И чекај си резултати.
Вода и сува брусница варам како копмпот и ја пијам течноста. Докторот ми рече и супи можам секакви течности во поголеми количини. Барем 2 кг во денот.
Ако пиеш флаширана вода, земај Пролом. Таа ја препорачуваат и за проблеми со камења и песок во бубрези, а и за трудници
Јас од што сум буцка од 65кг.жива мера не многу ми се познава мешлакот Јас со мачнините борба водам но нека ги има таму до 12та недела.Денес некој бодежи и плус кога мускул мрда така на неколку пати денес ме затресе но и од земјотресот многу се уплашив. Ти @kukla21 кога си на ехо?
Хаха иста ја па и ми викаат а почнало да се познава а мене мешко ми е ко 5 месец да сум отсекогаш си го имам...
Јас со 50кг останав сега сум 55 не да се познава мешко, ко 5ти месец да сум. И јас си се подновив со труднички пантолони и комбилизонки, фармерките веке ги спакував, мали се
Од кога почна да ви се познава мешето? Јас сум 14-та недела и сум поправена веке 4кг. а сабајле за на работа приметив дека едни панталони шо ги носев пред еден месец сега неможам да ги закопчам. си мислам рано е за толку да се здебелам ...
@kukla21 кукле која недела си???Јас воопшто не сум поправена само малку ми се познава стомаче,ептем тесните алишта,посебно фармерките не ми чинат веќе. Едвај чекам да се познава стомаче
Ееее супеер ќе го видиш тоа џивџанче мајкино Со здравје да си ја носиш новата гардероба нов имиџ ќе имаме што убавооо Јас сеуште сум со хеланки и здравје после скрининг ќе се подновам.Од каде си купи? Со здравје да си ја носиш новата гардероба нека расте мешко А за килажата ич да не му се мислиш секој кг.гордо ќе го носиме за нашите мачечки да се добри а по 9 месеци спорт и ќе се направиме шланг.И јас сигурно сум 4-5кг.повеќе зошто лебче геврече ми се омилени ...салати не јадам баш а овошје делкам Живи здрави да ни се бебињата се друго ние ќе истрпиме јаки сме си
@mal.ecka 11 полни, 12 тераме Да не мислите некој мев имам јас голем Нормално се шири тој дел и ме стегаат панталонките од претходно. Имам летни што се со ластик, тие не ми пречат за носење, тие ќе може да се носат уште.