Прво тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by LusySkyDiamonds, Apr 3, 2014.

1. stevemila

stevemila Форумски идол

Jas sum 16 nedeli i uste bockan progesteron na 7dena.Plus stavam utrogestan 2×1.I kleksan bockam.E Sega do koga nemam poima

2. Chantal

Chantal Популарен член

Добро утро дечки. Јас пред два дена имав позитивен тест и според калкулациите на интернет сум 4+4.
    Е сега само што добив позитивен тест јас настинав, кивам, носот чешма и грло ме боли. Фала богу немам тт. Денес ке одам на општ да ми даде боледување.
    Туку вчера вечерта имав малце розев исцедок незнам дали е од настинкава или на работа кревав малце потешко ( немав како да избегнам). Живеам во Германија и тука докториве поразлични се од мк. Незнам дали да брзам на првиот преглед или и така ке земам боледување да почекам, уште некој ден.

3. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

1. Никако кревање
    2. За исцедокот обично убаво е да земеш прогестерон за поддршка. Ама таму кај што си, слабо даваат од што сум читала тука.
    3. За грлото - прегорен шеќер со млеко и витамин Ц 1000ка.

Chantal likes this.
  4. Cka

Cka Форумски идол

Може е алергија не паничи. Лекови на своја рака не.

Chantal likes this.
  5. Chantal

Chantal Популарен член

Фала за одговорите. Искрено настинкава ке помине без лекови, за исцедокот се исплашив, ама гледам се смирил па ке одмарам повеќе. Ама работата ми е таква цело време на нозе и на моменти имам потешко за кревање. Ке видиме што ке каже гинекологот.

Mari* likes this.
  6. Troi

Troi Истакнат член

Денеска бев на доктор конечно, снимките изгледаја добро, слушнавме и срце и докторот рече изгледа добро, меѓутоа пред да идам таму ми тестираја мокраќа и најдоја крв во мокраќа (што не е видливо со голо око) па ќе ја пратат мокраќата на подетални тестарања. Иначе немам никаква болка при мокрење.

Јас лично се сомневам на песок или камен во бубрег ама сега откога се вратив дома и читам низ интернетов некако многу сум нервозна ;(

pile30 likes this.
  7. pile30

pile30 Популарен член

Nemoj da se voznemiruvas bebushko ne go saka toa...cim e urinarno nesto ne e strasno...eve i jas pravev urinokultura 75 milijoni e koncentracija na Esherihija Coli.Petanovski mi rece i da zemes antibiotik nema steta imalo steta tamu 8mi 9ti mesec a sega ne...Sestra mi Pancef piese vo 12ta nedela pa enego vnuk mi gjivgjan neviden e...I jas bev ko tebe uplasena no mi objasni i se smiriv...Za se ima lek.Moja drugarka vo 5ti mesec imase ureoplazma piese antibiotik pa si rodi zdravo pravo devojce i shkolska bremenost imase...Za se ima lek nemoj da mu se sekiras.

Troi and stevemila like this.
  8. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Еве јас имав изгледа песок, имав страшни болки последните 2 недели и на крај измокрив крв. Бактерии немаше во урина, па веројатно песок беше. Дури и на тоалетната во бришење најдов зрнце песок. Докторот ми рече многу течности само по 2 кг на ден најмалку. Ти превентивно пиј си течности ќе мора да го исфрлиш ако имаш такво нешто. И чекај си резултати.

Troi and stevemila like this.
  9. Troi

Troi Истакнат член

А што течности пиеше? Само вода или и чај/ сокови?

10. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Вода и сува брусница варам како копмпот и ја пијам течноста. Докторот ми рече и супи можам секакви течности во поголеми количини. Барем 2 кг во денот.

Troi, stevemila and pile30 like this.
  11. Ano

Ano Форумски идол

Ако пиеш флаширана вода, земај Пролом. Таа ја препорачуваат и за проблеми со камења и песок во бубрези, а и за трудници

kukla21, pile30 and SophiaBella like this.
  12. kukla21

Кај ве снема девојчиња?!
    Растете во мешињата и важни се правите? :)

Troi, Chantal, Mala30 and 6 others like this.
  13. pile30

pile30 Популарен член

:hug: Јас од што сум буцка од 65кг.жива мера не многу ми се познава мешлакот:rofl:

Јас со мачнините борба водам но нека ги има таму до 12та недела.Денес некој бодежи и плус кога мускул мрда така на неколку пати денес ме затресе но и од земјотресот многу се уплашив.
    Ти @kukla21 кога си на ехо? (fingers):hug:

Chantal, Mala30, mal.ecka and 2 others like this.
  14. baby 5

baby 5 Популарен член

Хаха иста ја па и ми викаат а почнало да се познава а мене мешко ми е ко 5 месец да сум отсекогаш си го имам...

Chantal, spirkovski and pile30 like this.
  15. kukla21

Утре :) Мешко почна да расте малку по малку. Сефтосав труднички панталони и 2 фустанчиња :)

eli25, 0ли, Troi and 10 others like this.
  16. spirkovski

spirkovski Популарен член

Јас со 50кг останав сега сум 55 :worried: не да се познава мешко, ко 5ти месец да сум. И јас си се подновив со труднички пантолони и комбилизонки, фармерките веке ги спакував, мали се :lol:

eli25, 0ли, Ano and 5 others like this.
  17. Mala30

Mala30 Истакнат член

Од кога почна да ви се познава мешето? Јас сум 14-та недела и сум поправена веке 4кг. а сабајле за на работа приметив дека едни панталони шо ги носев пред еден месец сега неможам да ги закопчам. си мислам рано е за толку да се здебелам ...

stevemila and pile30 like this.
  18. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

@kukla21 кукле која недела си???Јас воопшто не сум поправена само малку ми се познава стомаче,ептем тесните алишта,посебно фармерките не ми чинат веќе.
    Едвај чекам да се познава стомаче:inlove:

0ли, kukla21 and pile30 like this.
  19. pile30

pile30 Популарен член

Ееее супеер ќе го видиш тоа џивџанче мајкино:* Со здравје да си ја носиш новата гардероба нов имиџ ќе имаме што убавооо :clap:
    Јас сеуште сум со хеланки и здравје после скрининг ќе се подновам.Од каде си купи?:hug:

Со здравје да си ја носиш новата гардероба нека расте мешко :* А за килажата ич да не му се мислиш секој кг.гордо ќе го носиме за нашите мачечки да се добри а по 9 месеци спорт и ќе се направиме шланг.И јас сигурно сум 4-5кг.повеќе зошто лебче геврече ми се омилени ...салати не јадам баш а овошје делкам:lol: Живи здрави да ни се бебињата се друго ние ќе истрпиме јаки сме си:hug:

Last edited by a moderator: May 15, 2017
  20. kukla21

@mal.ecka 11 полни, 12 тераме :)
    Да не мислите некој мев имам јас голем :) Нормално се шири тој дел и ме стегаат панталонките од претходно. Имам летни што се со ластик, тие не ми пречат за носење, тие ќе може да се носат уште.

fana, eli25, pile30 and 4 others like this.