Se dur ti odgovara pri apliciranje bockaj slobodno.Ne e nisto strasno.Jas veke 5meseci kako bockam.Kozata mi e zdebelena na race igla ne vleguva.Eve sega treba da se bocnam mi se place pred vreme.Patem vie so piete magnezium onoj od 400mg so b komplex direkt vo usta so se stava zrncata,po edno ili po dve piete?Koga prasav taa vo apteka mi kaza ne smeam dve,po edno vika
@stevemila јас се имам напиено едно 2,3 пати 2. Онојпат капнав од гости и ми беше страв и испив 2. Вчера шетавме доста и испив едно од 400 и едно пола Мене во Ремедика ми рекоа можеш максимум 3 од 300. Ама не секој ден, ептен тогаш имав менструални сечења , одев на работа и активно возев. Мислам дека овој од 400 е доволен. Јас сакам да го купам тој на ики 26 ама во аптека ми рекоа директот побрзо се растворал и делувал и се предомислив. Ја прашав и матичната и она ми рече исто па земав пак од тој со б комплекс.
Јас го пијам тој Магмезиум директ од 400мг.со плус витамин Ц и В.Едно пијам и ми кажаа по потреба ако имам многу бодежи пецкања во долниот дел.Секој ден не го пијам сабајлето ако ме боцка тогаш или ако сум по раздвижена дента го пијам секако. А дали вие имате кочење на нога.Мене веќе 2-3 недели си ја осеќам тешка ногата не нонстоп но дури имаше и ден два кога лежам поготово тогаш највеќе ми се омалува силата и треба да си ја поткренам со рака..Но не е ова секој ден.
Може ќе поминам без нив,никогаш не сум имала незнам какво е чувството.Од утринава пак гадење и поварќање
А сега кај ги примаш? И каде сега ги боцкаш? Мене трасфузиологот ми пиша а и предходно ме праша што рекол гинекологот за Клексаните му кажав дека ништо тоа одлучува трансфузиологот и пишал сега во извештајот да ги примам и овие 28 инекции и контрола по препорака на гинеколог.Обично цела бременост боцкаат жени имам хетерозиготни мутации и тогаш рече до 3 ти месец обавезно ќе ги примаш.Сега сум 12+1.Ај ке видам следна недела и Димчев што ќе каже за ова
Мене ми рекоа цела бременост и после породување исто заради хетерозиготни мутации. Сега ги боцкам во рака, се боцкам отпочеток. Незнам зошто така ти рекол по препорака на гинеколог. Гинеколозиве поима немаат за овие мутации. И Димчев ќе ти искоментира , мене ми искоментира Ретко кој од гинеколизиве е упатен за метилирана фолна и мутации особено па матичниве.
Баш. Затоа и прашав кој доктор така и кажал. Мене докторот секогаш ми кажува консултација со трансфузиолог. И на извештајот така ми пишува.
Mene Trajkovski mi gi dava kleksanite.Kaj so odam transfuziologot sekogas mi vika kako ke ti kaze dr so te vodi.Eve 5ti mesec kako gi primam
Седула Усеини на маж ми колешка негова па овој школски и бил така влеговме тогаш преку ред и сега тој ме следи незнам дали можам да сменам? Тоа го кажа и без везе затоа и ви пишав зошто сум читала дека до крај на бременост боцкаат жени Мора да барам друго мислење од трансфузиолог неможам да оставам вака.
Мене Трајковски ми ги прекина фраксипаринот во 11та недела, на извештајот од трансф. ми пишуваше консултација со гинеколог, рез. одлични. Едит: исто така кај Седула Усеини.
@pile30 дали можеш некако да земеш приоритетен упат и да појдеш утре кај др. Елена Петковиќ? Вторник има амбуланта за др. денови незнам. Метилирана фолна пиеш?
Ке го бара маж ми по службена линија Јани да видиме тој што ќе каже ако треба и кај Герасимова ќе одиме и таа исто добро не прими пред некоја година во систина.Метилирана имам во Премамата дуо 400мг. ја пиев до 9та недела Петановски рече доволно е да си продолжам со Тифол.Искрено сите различно кажуваат кај сите и ние пустите главата незнаеме кај ние...Има и жени што не ни испитале мутации и вит.Д и итн па си ги износиле и родиле здрави живи дечиња Ке видам со овие што ке кажат и ке видиме што понатаму. Фала ви на одговорите мешлиња
@pile30 јас пред да почнам кај Елена на трансфузија, одев кај Герасимова. За фина ептен е, ама сметсм дека не е баш стручна барем мене ми остави таков впечаток. Цело време ми велеше дека не треба метилирана, ми даде ид 5мг обична фолна. Кога забременив, оставив 100 евра за анализи за хемостаза, за да на крај ми рече оди барај некој на трансфузија, ние тука ги немаме сите реагенси, а на клиника колегите ми се стручни. За тој др. Седула беше тој ден дежурен ми спомна дека е ок. Потоа едвај дојдов до Елена , имаше еден период кога беше на боледување, нејзините замени не се замараа. Бев и кај Јани, ок е, ама нормално рече да терам со Елена и не се меша во веќе дадена терапија. Сепак слушни и 2 мислење.
Да Седула го фалат многу но ме изненади овој пат со извештајот дека и маж ми кога влезе да го виде дека сме дојдени да влезам преку ред дека доктор е мажми и така завршуваме работа.Зборот ми е сепак ке побарам и друго мислење и ке се одлучи што понатаму.Многу сме изложени на 300 мислења но само Господ да не чува нас и нашите бебиња а ние се ке направиме што треба за нив
И јас како @eli25 си терам кај Елена цело време. Ретко пристапна, позитивна и внимателна докторка на државно. Го делам мислењето за Герасимова. Мислам и дека сум пишувала за неа. На ниту едно прашање не сакаше (знаеше) детално да одговори. мм е убеден дека не знаела Затоа и не се вратив кај неа повеќе.