Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.247
    Допаѓања:
    118.868
    85% сум сигурна дека имаше. А ни докторот ништо не ми рече како на пример зошто немаш резултат од тоа, а ниту тие таму не ми рекоа однеси го овој брис на друго место, таков реагенс немаме. Незнам за што станува збор, може во меѓувреме снемало, во секој случај РЕЗИЛ.

2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.184
    Допаѓања:
    124.689
    Вчера носев 2300 сите 4. Само еден, 800-900.

На pile30 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. spirkovski

spirkovski Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.614
    900 денари

4. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Јас последно на 02.03. сум носела на микро и имаше реагенси за кламидија. После две или три недели мислам кога колешка моја ги носеше рече дека ја вратиле за кламидија, дека немало реагенси.

5. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    6.587
    Да се јавам на репорт, да нема карaње :lol:

Бев на преглед. Ми беше преполна бешиката, не можевме убаво да дојдеме до звукот на срцебиењето на ембриончето, но таму беше. Мрдаше со нешто :lol: Докторот рече дека позиција е одлична. 6w + 0d

Докторот не можеше да види причина зошто е имало крварење. Нема присуство на хематом. Притоа ми препорача да продолжам да мирувам, и веке да не одам во Скопје на преглед.
    Да си продолжам кај матичниот, и наредната недела да одам да го слушеме срце биењето. :l:

Прегледот беше вагинален. Ама ок беше, од дамна се немам освежено и секако ќе помине уште долг период :D:D (мала шала)

едит: Бев 95% грешка за подарок. На докторот му беше ептен незгодно. Рече немало зошто ние да частиме, туку треба сами да се частиме за позитивните дејства.
    На лице место ги отвори благите и рече да почнеме со вас. И потоа однесе за колегите. :$
    5% бев со право, бидејќи крајно сум многу многу благодарна за овој однос што го добив од цела клиника :bow:
    За неколку месеци ќе им ставам :*::*::*::*::*: на fb 8)

Последна измена: 31 мај 2017
    На mal.ecka, stevemila, Mari* и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.653
    Допаѓања:
    175.113
    Абе ти трудно си?! :inlove:
    Како те немам прочитано до сега?!
    Со лесно да си ја износиш бременоста:*:*

На 020Cinderella, stevemila, pile30 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449

Одличноооо браво јуначе е тоа мало слатко во мешето твое.Сега можеш да се опуштиш и релаксираш.Гледај колку можеш да си одмараш сепак имало крварење некакво.Гали го јуначето збори му.Ќе си има срцева акција не му се сеќирај (fingers):l:

На 020Cinderella, stevemila, Mari* и 4 други им се допаѓа ова.
  8. MARILENA

MARILENA Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    111
    Во 5 та недела сум, др.ми најде циста на едниот јајник, направив тумор маркери Са125 е само покачен, можно да е од цистата или други.нешто е, ме фаќа паника за бебушот :((

9. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.377
    Допаѓања:
    8.757
    Јас утре 8 недела, на контрола сум, но минатите пати кога бев имав циста на левиот јајник и докторката ми рече добро што ја имам зошто ствара природен прогестерон ( е сега немам поима каква циста е). Тумор маркери не сум правела ниту некој ми спомнал за тоа.

10. MARILENA

MARILENA Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    111
    Подобро да не ми спомнеше ни на мене, од такт ме извади неможам да си дојдам на себе :/

11. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.377
    Допаѓања:
    8.757
    Да се надеваме дека ова што ми го кажаа е вистина, па можеби стварно има добро од цистата. Мисли на добро не се замарај со тоа ке биде се добро :*

Добро утро:)
    Да се пријавам. Вчера бев на лекар, официјално 8+0, а ми вика големо бебето, гледам на сликичката пишува одговара на 8+4. Утрогестот ми ги прекина вака рано. Све беше ок, добив мајчина книшка, од вторник се враќам на работа. Добив ливче решив да пријавам дека сум бремена, да не се заебавам сепак кога прокрварев секој пат беше на работа.
    Морам наредниве две недели да одлучам кој испитувања ќе ги правам, тука скринигот се плаќа, се мислам да го направам скринигот првиот за сега тие преку крв како нифти ми се скапи, а јас може да ја изгубам работата. Секако и тие за токсоплазма и незнам уште што се плаќаат. Па деновиве озбилно да прочитам све што добив и да одлучиме.

Последна измена од модератор: 6 јуни 2017
    На joy1, Laleto89, Bebulleee и 9 други им се допаѓа ова.
  12. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Со 13 полна завршува првиот триместар...јас сум 13 +1..го видовме денес бејбиот,сите мерки си се во ред,супер се развива,ги зеде сите брисеви,испитување скрининзи итн.
    Бејбиот го ставаше прстето де во устата де во носето:tmi::D

На 020Cinderella, Mari*, pile30 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449
    Кажете ми дали некоја од вас одела во Пролече? Прашувам зошто денес мм носеше моја уринокултура и на упатот од гинекологот пишува N 35 мислам беше-Надзор за нормална бременост и сестрата рече дека со оваа ознака нема да ви наплатат.И му наплатиле зошто не пишувало која недела сум.А во Јавно здравје и Трансфузија си немам мака...Муабетот ми е дали вас матичниот гинеколог ви пишува плус и г.н или овие од Пролече не ги знаат законите?

14. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.702
    Допаѓања:
    40.073
    Не знам за кај вас во Скопје, јас овде испитувам во лаб. во Здравниот дом , на упатот секогаш сестрата со пенкало пише кој месец сум, пр. Graviditas ml V. Никогаш не ми правиле проблеми до сега. А штом ја има таа шифра за надзор на нормална бременост, не смеат да ти земат пари на државно, без разлика што не ја пишува неделата.

На stevemila и pile30 им се допаѓа ова.
  15. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449

Аха ама нели сега не смее пишување со пенкало се е принтано? Зошто ако можело така ќе запишеле и кај мене на лице место ќе кажел сопругот која недела сум...Зошто треба да се испита дали е сензитивно на Еритромицин мм зборел со докторка од таму и рече ќе провериле...Ова ќе треба да и кажам на сестрата од кај матичниов да внимава во иднина...Не е голема пара но кога сум ослободена ко трудница зашто да не ги користам тие бенефити затоа сум изреволтирана.

На forumce и Momichka им се допаѓа ова.
  16. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.702
    Допаѓања:
    40.073
    Во право си, ние не треба да плаќаме партиципација, зошто му зеле пари на мт не знам. Кажи и на сестрата нареден пат да внимава. А и тие во лаб. треба да ги знаат шифрите за бремени.
    Ете кај мене со пенкало пишува на упатот за брисеви и крвна слика, не ми правиле проблеми никогаш.

На stevemila и pile30 им се допаѓа ова.
  17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Шифрите за бременост имаат Z напред, не се со N.
    @pile30

На Hahaha12345 и fana им се допаѓа ова.
  18. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449

Ок може јас буквата да сум ја згрешила но убаво му потенцираше сестрата на мм докторе еве ви пишав со ознака за дека е ослободена од партиципација...А еве и на сестра ми истото и се имало случено баш во Пролече а на други места без проблем поминуваше и таа и јас...Тоа е здравје...

19. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Мешина вие што се на приватно, кога прв пат отидовте кај матичниот на преглед и секако да му кажете дека сте бремена?

20. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Ајде и јас како падната од Марс да си прашам. Шеста недела, прва бременост, минатата недела позитивен тест, бета <5000, го видовме на ехо и толку. Докторот од наредната недела ми е две недели на одмор, јас си функционирам најнормално како и прерходно. Не ми кажа ништо за понатаму само утрогестан да ставам и да пијам магнезиум и витамини. Нема проблем што сум јас вака лабава???? Ако чекам три недели да не треба нешто меѓувреме да направам или....Многу сум неука за ова :):l:а не сакам па ни да се преоптоварувам

На stevemila и Mari* им се допаѓа ова.