Срценцето го слушнавте? Пиј си ги витамините и ставај утрогестан, повеќе одмор оти првите 3,4 месеци се најкритични. И само лабаво, без нервози.
не го слушнавме, кога бев на контрола бев 5 недела докторот ништо не ми кажа, мислам рано е за срцева акција во 5 недела или....? Одмор потешко, дома со 2,5 год дете скоро невозможно, плус и на работа ама макс што можам искористувам да лежам. Кои витамини ги пиете девојки, мене хемоглобинот ми е малку понизок и тромбоцитите ми се под нормала? На трансфузиологија кога одите, во која недела?
Шифрата за нормална бременост е Z34 ако ова стои во упатот нема да и наплатат сигурно без разлика дали пишува недели или не @pile30
Мешиња имам кринон гел ми останаа 11 парчиња , и кондензил 17 апчиња, ако ви треба на некоја од вас би сакала да ви ги дадам, поклонам❤
Честитки зa бременoстa сo леснo дa е. Јaс пијaм пренaтaлни витaмини прегнaзoн(немa вo зегин) мнoгу се дoбри и витaмини и минерaли имa, aмa мoжеш билo кoј oд тие зa бременoст премaмa фемибиoн и др. Пиј си мaгнезиум ,стaвaј утрoгестaн и уживaј бебе сигурнo ќе биде вo ред бидејќи гoспoд е сo сите трудници. Инaче зa срце мислaм декa е рaнo вo 5тa неделa.
Да оваа ознака била сум го сликнала упатот вчера видов но откако ви пишав погоре јас ја имам згрешено буквата...И ни напомена сестрата но ете ни наплатија....мм е доктор и ги разбира ознаките и таму му рекле без г.н неможат да го прифатат упатот ко за бремена особа и да е ослободена од партиципација...А на други места немам проблем со упати никогаш не сум платила.Тоа е женчиња само Пролече се или неинформирани или така функционираат
@pile30 и лaни вaкa прaвеa вo прoлече бaрaa oзнaкa зa неделaтa бaш читaв еднa мaјкa пишувaше. Нoси си нa микрo и вo ијз мене и пoверoдoстoјни ми се тие.
Јас не сум и ни била на преглед Одам само за документи и брисеви ми земаше. Мора едно ехо да ми направи за да ме има во евиденција и толку. Нема ни да одам. Не можам на две места и двајца да слушам.
Јас носев копија од извештљјот кој го добивав во систина како доказ дека сум правела прегледи. Ради породилното
Мислам дека треба да појдеш да му слушнете срценце во 6-7 недела,после тоа на ехо одев јас на 3 недели,сега сум крај на 3 месец и ми закажа по 1 месец пошто бременоста си е супер.
Мене ми го мери матичната на секој преглед.Зависи од докторот ако не ти измери побарај си да си бидеш мирна.
Значи сама да си побарам на следен преглед ако не ми спомне тој.Фала ви @manako1 i @stevemila.Дека не ми спомнал до сега и затоа пишав да знам и кај другите како е. Желудникот ме боли 3 дена прекинува не нонстоп но поголем дел од денот ме боли ко да ме гриза нешто од внатре а и по секоја храна ме жежи и киселини имам д па ќе излижам едно Гастал и ми смирува....Многу е рано за вакви киселини нели?Дали имате вие вакви болки? А се си јадам како и претходно
Го пијам навечер дека насабајле боцкам Клексан.Ама ме боли по секој оброк и лесен еве супа бистра и ме копа од внатре па ќе каснам леб па ќе ме смири и за 2ч.пак...А зачинето пржено не јадам баш деновиве...И во текот на денот болките ги имам.
Кога бев на последнава контрола ми мереше 15+2 бев се почудив дури,дека е рано за таков преглед...или грешам