Мислам нема правило. Мене и на прв скрининг бидејки мораше да ме гледаат вагинално зошто матката ми е малку навалена наназад, па не можеа убаво да го мерат, ми мереа и грло на матка.
Uf lele i jas mislam deka mi e od nego...A do 30ta mi rece Transfuziologot deka ke si go pijam.Jas pijam i Eritromicin za Eserihija Coli ne e golema koncentracija 50000 e no deka si ja vlecam so meseci i deka imav otrznato pokrenje zatoa Petanovski mi go dade antibiotikov a senslzotiven e na ovaa koncentracija i mora da go pijam zosto maki si vidov izminative 5-6 nedeli i blusnica se prepiv...ama zeludnikot me boli i pred antibiotikov ili pa me boli od sto pocna da mi se poznava stomakot i da mi stanuva trvrdo gore kaj zeludnikot pod gradite i zeludnikot da se pomesten deka bebe si pravi prostor za uzivancija Се извинувам што не пишав на кирилица следно ќе внимавам
Јас денес бев и јас сум15 и ми мереа и јас баш се зачудив ама било рутински и немаше место за паника... ми ја зголеми дозата на магнезиум само за превентива..
Mene denes mi prepisa dr eritromicin za klamidija i mi napomena da gi pijam po jadenje deka se mnogu teski za zeludnikot, da ne te boli od niv?
Не ги пијам само 2 дена Еритромоцинот 3x1 а желудникот ме боли веке недела дена.И јас јадена ги пијам.Еве 2-3 дена ќе пробам без Аспирин да видам како ќе ми биде.
Не го прекинувај аспиринот на своја рака,пробај да го пиеш после јадење.Ако и тогаш те боли оди на лекар.
Исто како манако ќе ти кажам. Не го прекинувај аспиринот. Јас го прекинав и ме искара докторот. Ми кажа место на гладно по јадење да пијам. Па го пијам по вечера и на спиење. Значително ми се намалија симптомите.
Не не ќе си го пијам само вчера не се напив вечер ќе си се напијам.И јас вечерам и го пијам така терам од март од ден на пункција.Фала ви на сите на сугестија и во право сте. Уште мачнини имам и тоа ме мачи плус.Но мора да се издржи за арно само да е.
Ми најдоа бактерија во мокрачата и присуство на кандида и ми препиша матичната терапија оспен...дали некој има пиено во бременоста..рече дека се сигурни,мене некако ме фаќа страв.
Мене тоа ми беше еднинствено кое ми беше знак за бебе Некогаш имав чувство дека некој внатре ме истегнува. Се е тоа нормално.
Фала ти веќе зборував со неа ми рече нема зошто да те боли стомакот а 5та недела сум прва бременост и од се се плашам :/
Е како нема кога се шири матката. Јас кога се пожалив на докторот он се насмеа и ми кажа тоа е убав знак. Нешто има внатре. Некогаш траеше кратко, некогаш подолго. Најчесто кога бев во седната положба или кога возев/се возев. Само не треба да трпиш ненормална болка, да не можеш да функционираш. Тогаш треба да се јавиш на гинеколог. Другото е нормално.
Еве јас уште имам такви "болки" ама тие се грчеви. Расти матката и нормално е. Исто како пред да ти дојди такво чувство, нервоза
Јас па дека немав ментруални болки никогаш ова ми беше баш чудно. Некогаш мислев ќе се појават 2 раце од внатре кои ми го оптегнуваат стомакот. Грчевите ај некако, ама нелагодноста ми беше потешка за издржување. Не те боли ништо, ама не се осеќаш удобно во своето течо.