A zasto te pratila za brisevi ili? Jas 12ta nedela pravev skrining kaj maticniot i istiot den otidov na klinika za priska da me bocnat.Zosto ako ja pravis priskata treba da ne pominat 24h od exoto zaradi dimenziite na nuhalniot nabor.A na 13+3 bev kaj Dimcev na vtoro mislenje nemav potreba se si e vo red so bebe no za mirna glava vtoro mislenje sekogas e dobrodojdeno.A za brisevi 11ta bev i gi nosev vo institut za javno zdravje no nemase za klamidija nikade i samo toj 700 den si go plativ vo avicena.Inace na klinika pocnuvaat 7:30-8 od poned.do petok
Не не ме праќа на клиника за брисеви, за нив ке пратиме примероци во Систина како што разговаравме. Ми даде упати за проверка на крв и мокрача, за проверка за хив, хепатит и останато. и за микробиологија упат за TORCH
Na infektivno imas za virusnite markeri tie hepatit b,c i hiv.Jas mokraca nosam vo Prolece.A Torch ne sum ispituvala.A krv si ispituvam kaj maticnata raboti so Avicena doagaat sekoj den so upat od ginekolog ne plakas nisto da znaes.Se sto e na klinika oslobodena si.
Фала ти искрено незнаев дека сум ослободена од плаќање на партиципација Да одам па ке споделам искуство
Само со упат од матичниот гинеколог си ослободена од партиципација.Да напоменам од лично искуство ако носиш нешто во Пролече обавезно на упатот да стои и која гестациска недела си зошто враќаат само таму така функционираат.
Здраво девојки. Јас сум нова на темава. На 30-ти јуни направив тест и беше позитивен, после 2 дена каснење. На гинеколог уште не сум била, др е на одмор ама му се јавив да му кажам за новоста и од утре ќе ме види и на ехо. Проблемот е што имам кламидија и баш кога требаше да почнам да ја лечам останав бремена и кога му спомнав на Др. ми рече ќе оставиме така нема да ја лечиме да не направиме беља. Сега ме мачи прашањето дали бактеријата може да му наштети на плодот. Да барам второ мислење?
Cestitki i so lesno.Dobredojde na temava.Bakterijata treba da se tretira.Plus hlamidija.Ne znam dali znaes kolku e opasna.Izvini vaka so ti pisuvam no samo ti ja kazuvam vistinata.Jas mislam da se obratis i kaj drug lekar.
Кaкo штo имaм свaтенo бaктериите вoдaт дo предвременo пoрoдувaње a ти и те кaкo си дaлеку oд тoa. Немoј дa се грижиш сите имaме пo некoе бaктеривче пa земaме aнтибиoтици и ќе се среди. Секaкo мoже дa си пoбaрaш втoрo мислење, немa дa изгубиш ништo. Честитки
Фала ви премногу. Работата е што докторов вели да не земам ништо. Во крв беше негативна, на брис позитивна и рече штом ја нема во крв не е толку страшно. Ама мене паника ме фаќа. Тахикардија имам моментално. Што од страв, што од многу читање по интернетов. Нон стоп сум во вц да не имам прокрварено ми е страв. Тука ми е паметот цело време.
Ne citaj.Ke procitas razni gluposti.Smireno i ne misli na loso.Jas da sum na tvoe mesto bi otisla i na drug doktor.Sepak e bakterija.Mnogu zenicki ovde lecele i veke se porodeni.Nekoi doprva ke se porodat.Ne se strasni lekovite za bakterii so gi davat dr bez griza
Овде @DaenerysT Веке припаѓаш овде Ќе слушнете срценце и ќе ни се пофалиш Одлично чим тераш на твојата рака. И јас испитував секоја недела.(бев пред ивф) Бев во паника. Ќе помине овој критичен период
Бактеријата сама по себе не е индикација за ништо. Олабави се малку Секако ќе почнеш во вц да одиш нон стоп, сега штеди се
Народе јас сум во шок кажете ми дека ова на сликата е вистина и дека не халуцинирам. Два теста направив и уште не можам да поверувам
Ви благодарам и на вам со лесно. Значи вистина е кога ќе кренеш раце и ќе си речиш ма што сака нека биде јас се откажувам е баш тогаш ќе се случи, исто така и првиот пат. Вие први дознавате уште на никого немам кажано, уште и сама не можам да поверувам.
Јеееее ЧЕСТИТКИИИИ имај си лесна бременост радувај сеее има зашто ова е тоа,тоа најубавото нешто.Добредојде во преубавите теми
Честитки @ane.bella. Со лесно. Јас денес бев на преглед. Прво ме гледаше со обично ехо ама не можеше да се види бебуш, па после ме прегледа со вагинално ехо и го видовме. Леле луѓе, не ми се веруваше кога го видов. Дури сега станав свесна што се случува. Плачев од радост. После прегледот кога се бришев на тоалетната имаше малку кафеав секрет и и кажав на докторката. Ми даде дабростон и фолна, ми рече дека нема гајле. Сега нема ништо.