Цел ден чекам да пишеш. Мило ми е и многу се радувам што се поминало во најдобар ред. Битно бебето е во матката. За почеток тоа е најбитно. Сигурно е многу мало па не се гледа. И кај мене првиот пат едвај го најде гинекологот. Ти кажаа која недела си?
^^^ Долго се задржавме на лекар,денес на работа,обврски плус разлика сме со времево 6 саати и така 7-8 недели сум, и тоа сега ме буни,ако сум 8 недели зошто убаво неможе да се види. Со првото во 6та,7ма недела го слушнавме срцето . Да прашам како се чувствувате дали сте уморни,ве болат ли градите стомакот? Јас незнам дали од годините ми е или нормално е , градите ми се потечени и многу ме болат,и страшно многу сум уморна, болки во стомакот исто како кога треба да добијам ама многи по силни се болките.
Се е нормално со симптомите. На почетокот се многу изразени. Исто познавам една пријателка беше бремена и плод и видоа дури во 8-9 недела.
Zdravo na site, bremena sum 5+1 i na mikrobioloskiot bris mi bese najdena ureaplasma. Doktorot mi dade sumamed edna doza (od ednas 1g a po 3 dena usye 500mg). Imate li iskustvo so ovaa bakterija vo prvite 12 nedeli. Pozdrav
Zdravo zenski. Normalni li se bolki vi stomahot ednas na ednata potoa na drugata strana,ama onaka bas pravi bolki,preplasena sum veke od sekoja bolka pamet mi izleguva,inaku vo mnogu rana bremenost sum.
Се издржува болката? Или грчеви се како нервоза? Нормално е тој период скоро сите имаат такви "болки"
10та недела сум но имам многу бело прање,па докторката ми даде Канестен 3 вагиналетки.. Добри ли се ??
Na moja drugarka koja e 2 ipol meseci bremena i se slucuva koga ke kivne da ja zaboli naednas kako da ja sece nesto kaj predelot na matkata (bolkatabe momentalna) ...mnogu e isplasena pa vikam da ve prasam dali na nekoja od vas i se slucuva taka i dali e opasno nesto ?
Zenski jas denes bev na lekar kaj maticen me vide na eho pak tockice malko podobro se vide,posle toa me fatija stasni bolki so secenje vo dolniot del na stomahot sega samo sto se vrativ od dezuren me bocnaa edna inekcija se mislam da ne mi od vaginalnoto eho od pamet izlegov veke.
Во прво тромесечие и мене така ми се случуваше при кивање. Па научив положба како да се свиткам и си го држев мешето и поминував без болки.
Kako gI resavare macninite, gadenjeto, slabosta I zamorot vo prvoto tromesecie? Nemozam od wc solja da se odelam, od mandzi mi e loso, nemam sila za nisto?
Zdravo zenski. Jas pred 2 dena napraviv test pozitiven ( posle 7 dena kasnenje) i vcera bev na ginekolog na eho se vide samo tocka. On mi kaza deka za 5ta nedela ( kolku bi trebalo da bidam) e mn mala ama deka ke pocekame do naredna nedela moze e kasna ovulacija. Drugata opcija e deka ne se razviva plodot. A jas pa od simptomi imam bolki vo stomak grb samo spijam umorna sum po cel den i gradite uzasno me bolat. Si vikam ako ne se razviva plodot zasto imam tolku simptomi.. Nekoj so slicno iskustvo so eho vo 5ta nedela??? Odnapred vi blagodaram
Направи ли бета хцг преку крв? Тоа ќе ти каже најмеродавно ако е бетата позитивна и за 4-5 дена да ја повториш пак и се дуплира значи се е во ред и е подоцнета овулација и нема место за грижи.Има многу членки ко твојов случај па веќе си слушнаа и срценце.Не си го стресирај организмот баш сега на ембриончето не му треба стрес туку да го галкаш и да си расте само