Sakav da napravam ama doktorot mi rece nema potreba od test preku krv deka se gledalo na eho.. rece naredna nedela ako ima potreba da pravam.. sega neznam sto da pravam se mislam use utre da odam na napravam beta.. znam ne treba da se stresiram ama posilno e od mene. Fala ti na odgovorot da se nadevam deka i jas ke bidam kako dr clenki srekna
Немoј дa имaш лoши мисли бебетo си се рaзвивa супер. Јaс имaв дoцнa oвулaцијa дури ни вo 6тa неделa кaј мене не се гледaше плoд пa еве ме си терaм 26тa неделa. Акo си вo мoжнoст нaпрaви тест преку крв (пр утре) и вo втoрник пaк, требa дa е дуплo пoгoлемa вреднoстa нa бетaтa. Сo среќa и гaли си гo мешкo и немoј дa се нервирaш не е дoбрo зa бебo.
Да точно се видело точкиче и што е најбитно на правилно место во матката...но јас би си проверила лично за мирна глава и да видам дали се дуплира.Ќе бидеш ко другите членки ќе видиш само со позитивна мисла до позитивни работи...Ајде гали меше збори му на ембриончето да си расте и ќе биде се добро
Mila me sI pravi stres moze e docna ovulacija,kaj mene na prv pregled duri i tockata edvaj dzirna samo kolku da se vide.Pravev beta koja prviot pat mi izleze 29 eepten rana bremenost posle tri dena bese 123 doktorkata mi dade nadez deka na sestrata sto raboti kaj nea i videla plod vo 8 nedela,a srcence duri vo 9 znaci nikoj so sigurnost ne moze da znae koga se fatilo.Gali mese i misli pozitivno jas sum uste vo strav i da ima kako sekoj den ke sum na eho ama too e mora da se ceka i nisto ne mozeme da promenime so nerviranje.
Јас на ехо бев 5+4недели. Имаше само гестациски сакус. Докторот дури разочаран, требало да се знај веќе. И кога отидов на 6+0 веќе имаше и срценце и се беше во ред. Не се стегај толку, јас имав покадна овулација 2-3дена и знаев дека е од тоа така
Направи си зашто да не. На два дена ако е дуплирано ок е. Дури чекав резултати тие два саати не дишев
Daj boze mila i kaj mene da e taka. Jas bev 5 nedela i 2 dena koga me vide na eho i imase tocka. Sega sum pak na eho na 6 nedela i 2 dena.. Se nadevam deka ke bide se vo red...
Mene i analgin mi kaza doktorkata vo prv trimestar. A potoa mislam se osven kafetin, toa mi go kaza lani so prvoto.
Zdravo jas sum nova na forumot I bremena,bev na 27 juli na ginekolog I mi kaza deka sum 4 ri nedeli , sega sum zakazana na 8 mi da go mi napravi nekoj test vo koj se ispituva plodot dali se razviva srcenceto, mozoceto I dali e zdrav plodot dali znaete kakov e toj pregled ? dali e vaginalno ? pisete mi pozdrav
Lele mnogu sum sreka odvaj cekam da go doznaam plod ama bez razlika na toa sakam da bidi se vo red jas sum 5 ta nedela sega ke ima srceva akcija ? ke se slusa ? ☺
Ти во вторник си на контрола и ќе бидеш 5 та недела и некој ден. Најчесто срценце се слуша после 6 та недела но и не мора да значи. Можеби кај тебе ќе има срце вторник, ако не на следниот преглед ќе има. И да нема срценце вторник не се грижи ќе слушнеш по недела секако. Со лесно да си ја истераш бременоста и пази се не кревај тешко, не мисли лоши работи, биди позитивна се ќе биде во ред.