Прво тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by LusySkyDiamonds, Apr 3, 2014.

1. BOI

BOI Активен член

Fala ti srcka mnogu mi dade nadez , mislam deka ke bidam.od utre vo 6tata nedela , oti na 27 juli bev na kontrola bev 4ta nedela :) sega ako.sum 6ta :) mozno e da.se.slusa srcevata akcija? , ne krevam tesko, odmaram sega ne.odam na rabota doma sum :) I sekako se trudam pozitivno samo.da.mislam :)

Melinda85 and orhideea like this.
  2. orhideea

orhideea Форумски идол

Да можно е да си слушниш срценце,
    Но и ако не слушнеш не мора да значи дека нешто не е во ред, бидејќи не се знае кога точно е зачнато бебето, ако си имала доцна овулација можно е да не слушнеш утре срценце.
    Ќе си прашаш матичен ќе ти објасни убаво.

*Milicka* and BOI like this.
  3. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Zdravo kako ste? :) Jas hrabro si cekam do cevtrtok na kontrola, ne bev ni beta hsg da pravam nisto.. gledam da odmaram poveke ( non stop mi se spie) imam gadenje skoro vo tekot na celiot den, i prepotuvanje i bolki... Si vikam kako trebalo da bide taka simptomite sekoj den mi se se posilni pa se nadevam deka si se razviva embrionot. Vcera bevme na rucek se super si jadam salata koga stigna skarata mislev na masa ke povratam morav da stanam.. a do pred 3 dena nemav problem so toa. Valjda normalno e? :D

Melinda85, karibian and kukla21 like this.
  4. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се е нормално :D
    Со лесно и не му ја мисли многу :$

*Milicka* likes this.
  5. karibian

karibian Популарен член

Нормално е на почеток си. Уживај си тие се симптомите. Гали меше и одмарај

*Milicka* likes this.
  6. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Zenski zdravo. Jas denes bev na pregled pak no se razocarav. Bi trebalo da sum 6ta nedela i 2 dena i tockata od minatata nedela e porasnata od 3.6 mm na 7 mm megutoa e prazna... bev na zamena kaj kuzevska deka doktorot mi e na odmor i mi rece deka ova voopsto ne e dobro... nekoj slicen problem imal? Ko pregazena so voz sum.. mi rece deka epten demek bremenosta sme sakale da se zadrzi pak da odam naredna nedela a ako prokrvaram i porano da odam.. jas se si mislam deka mi e docna ovulacija zaso minatata nedela doktorot mi rece tockava za ovaa nedela treba da e duplo pogolema.. pa eve nedelava e ko so trebase da bide minatata pa si se tesam:D ve molam za iskustvo ke poludam do naredna nedela...

kukla21 and karibian like this.
  7. karibian

karibian Популарен член

Не се разочарувај почекај уште малку имаше многу феминки како твојот случај па на крај се беше ви ред. Голема шанса е да е во прашање доцна овулација затоа почекај и види до наредна недела. Те гушкам :hug: се ќе биде во ред мисли позитивно

stevemila, fana and *Milicka* like this.
  8. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

И јас мислам доцна овулација!! Те гушкам!

*Milicka* likes this.
  9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@*Milicka* многу, ама многу жени од ко читам на форумот сме биле во твојата ситуација. Јас прв пат ко бев на гинеколог требаше да сум 6 недела, а немаше апсолутно ништо. По една недела имаше празен сакус како за 5 недела големина. По една недела од тогаш слушнавме срце. Докторот на првиот преглед од памет ме извади, од вонматерична до се и сешто. На крај испадна доцна овулација, се надевам и мислам дека и кај тебе ќе е така.

*Milicka* likes this.
  10. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Ti b

Ti blagodaram mnogu :) Daj boze da e taka.. ama doktorkava mn los vpecatok mi ostai kao mi vika aj deka epten e ocekuvana bremenosta pa ke pocekame ama vika moze prazen sakus samo da si raste.. za doktor mn loso mi se postavi... i celo vreme ic ne mi se sviga ova ama ic... offf toa e sea odvaj mi pomina ovaa nedela so cekav use edna kojznae kako ke mi pomine... fala ti uste ednas na spodeleno iskustvo :inlove:

pile30, stevemila and kristina.k like this.
  11. fana

fana Форумски идол

Еве ме и мене.. Гo немaше и кaј мене пa еве гo сегa клoцкa 27мa неделa целo меше брaнoви. Мисли си пoзитивнo сaмo и aкo имaш мoжнoст нaпрaви бетa преку крв двa пaти пример сегa и сaбoтa, aкo е дуплo пoгoлемa вреднoстa е се вo ред ( oвa ти кaжувaм aкo не те држи местo дo следнa неделa). Гaли си меше. Те :hug:

12. duffi

duffi Форумски идол

@*Milicka* а да провериш бета и да видиш дали правилно се дуплира?
    Од тоа померодавно нема.
    Степление само и позитивно. Ќе порасна точкичето. :hug:

*Milicka* and karibian like this.
  13. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

@*Milicka* исто беше и кај мене мила бев 6+3 беше само празен сакус после бев за 10 дена имаше и плод и срцева а плодот си беше помал..
    Се надевам и кај тебе е така :hug:

kukla21 and *Milicka* like this.
  14. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Vi blagodaram mnogu.. eve dojdov krv da mi zemat da ispitam beta .. vrednosta kolku bi trebalo da bide? I pak za 2 dena ili 3 da proveram dali se duplira?

pile30, kukla21 and Momichka like this.
  15. fana

fana Форумски идол

Вреднoстa oд денес дa се дуплирa зa двa денa :inlove: ќе се дуплирa секaкo :hug:

karibian, *Milicka* and Momichka like this.
  16. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Sega mi stignaa rezultatite 2579.5 mi e betata odgovara za 5,6ta nedela??? sega ke proveram pak vo nedela se nadevam ke se duplira. Vi blagodaram na site za podrskata :inlove:

L*G, pile30, mal.ecka and 7 others like this.
  17. fana

fana Форумски идол

:inlove: честитки супер си е. Ќе чекaме дуплирaнa бетa вo неделa.

*Milicka* likes this.
  18. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Следно да се труплира :)

*Milicka* and Bebulleee like this.
  19. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Здраво Миличка.

Догло време не сум пишала на форумов, но се уште со љубов ги следам темиве и случајно видов што си напишала.

Ваква ситуација имав и јас...зачнувањето кај мене било во деновите кога очекував да добијам. Ми доцнеше долго и ај да не ја барам Сашка, "тркнав" кај матичната (зошто ми беше ептен блиску) да види да не имам некоја циста. Бетер од твојава, што е негативна заради празниот сакус, оваа на абортирање ме праќаше (толку стручна што беше). Расплакана се јавив кај Митко, директ кај него...ете го син ми што требаше да го абортирам сега ќе полни 2 години.

Да те посоветувам - почекај го Митко да се врати и веќе не оди кај друг.

Бетата испитај ја за 4-5 дена (тогаш знам Митко така ми имаше кажано, за да има време да се дуплира, 2 дена е уште рано). Ако си расте убаво, се е ок, ако стагнира или опаѓа (не дај Боже), така требало да биде. Таман за 1,5 - 2 недели кога ќе се врати д-р од одмор, ќе си слушнеш и срцева акција.

Верувај!

Ти посакувам се најубаво!

pile30, Skorpija25, karibian and 5 others like this.
  20. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Ti blagodaram mnogu.. Mitko ne bese razocaran koga me vide minatata nedela duri i vo izvestaj mi pisa docna ovulacija.. no ovaa kategoricno tvrdese deka ovaa nedela( 6ta po nivno) treba da ima nesto. Imam pak zakazano kaj nea vo sreda kao da vidime do kaj e.. Jes da ona mi prognozirase deka do togas sigirno ke prokrvaram... iskeno se mislam dali da odam kaj nea ili da zakazam kaj drug naredna nedela.. Mitko na 21 vi se vraka a full e on nemozam saska da ja dobijam i ona e na odmor a jas pa sakav na vikend da odam i nekako sube mi e da otidam bez da me pregleda.. off da se nadevam deka naredna nedela ke se vidi nesto.. posle tolku vreme prirodno da se fati stvarno ne e fer da ne ispadne nisto..

stevemila and kukla21 like this.