Миличка значи ептен се израдував за тебе Само непотребни стресови си направи, ама како и да е на крај се излезе супер Гали меше и уживај во бременоста сега. Гушки
Vi blagodaram mnogu na site za sve za podrskata i sto bevte tuka za mene ve guskam naaj i vi posakuvam samo ubavini
Честитки мила уживај сега во бременоста опушти се и гали си мешко . Тоа мало срценце многу брзо ќе порасне деновите брзо поминуваат после ќе се радуваш на рачињата на секое делче што ќе расте. Мене многу брзо ми поминаа деновите и не ми се верува дека за 2 недели ќе си ја држам мојата бебушка во прегратли. Станав многу емотивма во последно време . Затоа отсега мисли позитивно и мисли си на таа мала душичка што расте во тебе.
Според последна мен. Сум бремена 9+3 а на вагинално ехо покажува 6+2 и бета хцг на двата пати проверен резултат се софпага со вагиналното ехо во 5та недела ми беше 1532,32 а денес на 6+2 7231,31 и плодот од 5 до 6 недела беше зголемен но во четвртокот на преглед немаше срцева акциа, дали има некоj искуство во 7,8 недела или покасно да слушанл срцева акциja....ме плаши и тоа што имам гадене а не повракам... А многу многу ми е тешко зато што пред три години прва бременост заврши со киретажа зато што немаше срцева акциа и си мислам дека нема да успеам пак да го врвам истиот пат
jas sum 10 ta nedela , a na 6 ti septemvri sum na kontrola togas veke ke bidam 12 ta nedela pa mozno e ako e ubavo namesteno mozno e da se vidi ?
Тоа што ќе ти го кажат во 12 недела е со 50:50 веројатност точно, дури и помалку. Од 11 недела почнува да се создава основата за надворешните органи, но сеуште не и јасно дефинирани надворешни полови органи. Некои гинеколози ќе препознаат, некои на среќа ќе погодат, голем дел ништо од тоа.
Мене на 12+4 ми кажаа што е и така испадна зависи како е наместено бебето и зависи ехото кај докторот
E super mozi I mene togas ke mi kazat , jas na 6ti sum na kontrola togas ke vlezam vo 12 ta nedela pa mozebi ke se vidi polot ☺ znaci ako e ubavo svrteno ke se vidi ? ❤
Бремена сум околу 6 недели. Прв гинеколошки преглед ми е наредна недела. Дали во меѓувреме треба да почнам да пијам некои витамини фолна киселина или нешто слично?
Ако сакаш може фолна од 0,4мг, во секој случај нема штета од тоа. Ќе кажеш на докторот дека веќе пиеш па ако треба тој дополнително нешто ќе ти даде во зависност од твојата бременост.