Мене ужасно ме болеа! Знам како ти е и без градник и со него секако ме болеа. Ништо не ставав ниту пиев. Преку ноќ престанаа да ме болат во 13+. Немаш потреба од ехо нормално е, за перутењето и сувоста ставај павловичева или кокосово масло.
Zdravo mamicki Resiv i jas da se priklucam vo muabetive zatoa sto gledam super podrska od site a toa i mnogu pomaga! Inaku jas sum 6 nedela i 4 dena trudnicka pravev eho pred 3 dena i veke imame srceva reakcija doktorkata mi prepisa utrogestan folna i magnezium. Imam samo malku problem so stavanjeto na vaginaletite nekako mi e malku bolno...kako se spravuvate ? Pozdrav
Да да само опушти се и воопшто нема да ти биде болно.Јас сум осма недела и мене ми препишаа вагиналети утрогестан 3х1 и Др ми рече дека можам првите две две ги примам преку уста а третото во вагина.
Пред 3 дена (во четвртокот)бевме на ехо.Го видовме бебуш Пораснало,не е више сусамче.Сега е 6 сантима долго а 56 гр.тешко.12 недела и 3 дена.Ама мноогуу бе немирноСе врти во секунда 3 пати,хахахаДокторов иако има од најсовремените апарати сепак никако неможеше да види што е.Значи многу беше брзо.Не се сеќавам првово да беше до толку.А колку беше слатко,како го вртеше главчето кога гледаше накај нас,како и оно да не гледаше па се чуди па после си го чешка мешето..па клоцка накај мене хаххаа,ама јас сеуште не го осеќам.Да можевме цел ден со мм ќе го гледавмеМислам најмногу се задржавме на прегледот..мм цело време докторе ај уште еднаш да го видиме,ај уште еднаш..Мене дури срам ми падна Ама многу беше слатко како си пливкаше внатре,и си правеше колуг напред-назад Срценце мало.
Здраво, Искуства со аспирин протект поради превенција ( претходни 2 спонтани). Да се пие или не? Шубе ми е некако... :/
Дали да се пие или не ќе го прашаш докторот што те води. Ако ти каже дека мора нема шубе 70% од жените го пијат додека се бремени.
@Independiente Асиринот е ок доколку немаш проблеми со дигестивниот систем. Доколку имаш понекогаш проблеми со желудник и црева, не би ти препорачувала да го пиеш превентивно. Кај мене Аспиринот ми правеше поддршка на крварењето и додека пиев, крварев обилно. Но јас имам проблем со дигестивниот такт. Исто е и кај членовите на мојата фамилија. Не се препорачува кај луѓе со проблематичен дигестивен такт.
Ако прави проблем на желудник докторите препорачуваат да се зема по јадење, а не пред како е наведено во упатството.
Кај членови во мојата фамилија правеше проблем во цревата, желудникот го спомнав дека така ни кажаа интернистите од Ск. Јас конкретно, на 7-8 дена по трансфер го прекинав и крварењето се намали. Можно е да има разлика пред и по јадење @kukla21 , тоа дефинитивно, посебно ако станува збор за желудник Само кај мене во фамилијата правеше проблем во цревата.
Здраво на сите, јас сум шеста недела и пред некој ден го видовме и срцето...некако немам некои впечатливи симптоми, претходно многу ми се јадеше, брзо се уморував неколку чекори и ќе се задишам и градите некако ме болеа но не беше тоа болка повеќе како непријатно чувство...не ми се лоши не повраќам...и искрено се надевам дека ќе ме одминат тие лошења можно ли е тоа? возбудена сум и уплашена помалку...само се молам да не ми се гади...
Ич да ме се секираш. Среќна биди ако немаш ништо, ни повраќање ни мачнини. Можеби некогаш ќе имаш некое чудно нелагодно чувство, вртоглавици, немање сила..... И ако ти е тешко, само помисли си дека можеби третиот триместар ќе биде потежок. Со лесно и без нервози.
Фала на одговорот...некои искуства викаат дека од 4ти почнувале со мачнини...или пак цела бременост така терале уф во третиот којзнае што би било здравје, јас познавајќи се ќе се тркалам хах но само се да биде добро...здравје господ е голем
Мене паника ме фаќа неколку пати што немам скоро ич симптоми ама сега за сега е добро, 11+0 сум со близнаци. Секоја втора недела правам ехо хахаха... Еднаш во Систина кај докторката што ми правеше ИВФ, еднаш кај матичниот, и двајцата ми се смеат, не ме знаат ко таква. Ми викаат ти треба да се заблагодаруваш на господ што немаш мака. Последниве 2-3 дена и столицата ми се нормализира, немам веќе запек и пак паника... Хахаха.. Идната недела кај матичниот прв скриниг си закажав, иако имам веќе во Систина закажано на 28ми. Будала сум. Немој како мене да бидете, зошто ако сака да биде како треба, ќе си тера така, џабе ми се прегледи и секоја недела ако сакам. Пред некој ден за малку од Алиекспрес ќе си нарачав и фетален доплер. Ахахаха.. сама себе си се смеам.. не сум нормална.
Не мора секој да има мачнини @lylaby, еве јас немав ништо буквално. Нит ми се гадеше, нит повраќав, нит ништо - ни на почеток, ни понатаму, а веќе сум 30-та недела. Индивидуално е тоа, биди среќна што немаш и уживај, би ти рекла Јас во првото тромесечие единствено имав мака некои си две недели со запек, за на крај да го решам проблемот со сируп Дуфалак (безбеден за трудници, по препорака на лекар) и фала Богу оттогаш сум супер во тој поглед. Исто и пробиотик по потреба земам и немам гајле. Друго што ме мачеше беа градите, многу ме болеа, до толку што не можев да се туширам, дури и од водата од тушот ме болеа. Среќа тоа помина некаде околу 14-та недела, сега не ме болат воопшто, само што ми се дупло поголеми и ме чешаат И трето, многу ми се спиеше, енергија немав, буквално, ама и тоа поминува брзо. Секое тромесечие си носи свое, според мене второто е уживанција и ти препорачувам да го искористш максимално за шетање и правење се што ти се прави, бидејќи енергијата ти се враќа, а стомакот не ти е голем да ти пречи. Буквално си уживав од 4-6 месец. Сега во третово е малку потешко, ама не е страшно, интересно е секој нов ден по некој нов симптом Уживајте идни мами и не се оптеретувајте, што и да дојде проаѓа и се издржува, а секако имаме и за кого да издржиме , така да опуштете се
Zdravo epten taze 9 dena bremena I eden kup prasanja Do koga pievte vitamin D ? Dali imate bodezi vo matkata? Dali i kolku pesacite? I so kilca kako ste prvo tromesecie ?