Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.561
    ИмАв болки слаби па на моменти како боцкање, па грчеви.
    Исто и исцедок кафен од најсветол.до мн темен со тоа што одев на лекар ме боцкаше еднаш неделно со прогестерон и дабростон 3Х1 .. сега сум 11 недела и сеуште чувствувам непријатност и на моменти слаби болки само го молам Господ да е се во ред...
    Најголем проблем.кај мене е што сум премногу исплашена секое пецкање ми се скратува животот. Не знам како да не бидам ваков коркач...
    Мислев како.лав во хороскоп сум посилна ама откако дознав дека.сум бремена сум потиштена не уживам се плашам мислам нешто не е во ред .може ќе биде подобро да помине некое време ама.не знам искрено не знам....
    Страшно ( уф ама се отворив што стана )

2. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    :inlove::inlove:
    Офф лавче и јас сум лавче јаки сме ние,но сите ние што сме имале еднаш лошо искуство не прати и ќе не прати секогаш.Те молам мисли позитивно и само позитивно.Ако еднаш се десило да паднеме и изгубиме битка не значи дека пак тоа ќе ни се деси:)Само опуштено ова ќе биде твое време.Другата недела ќе си држиш бебенце и ќе бидеш цело време поспана хахаха ама среќна зошто сите ние што сме изгубиле знаеме после да цениме многу повеќе од некој друг.Глава горе лавице :inlove:

На Independiente му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lana088

Lana088 Нов член

Се зачлени на:
    29 ноември 2017
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    • Ве молиме пишувајте кирилица.
    Zdravo devojki .. da ve pozdravam nova sum na forumot 10 ta nedela bremena i uredna bremenost zasega se okej .. megutoa od vcera imav kafeav iscedok poradi sto dobiv vaginaleti za podrska na bremenost ..1×2 na den i eve sega nemam takov iscedok, istp i na eho bese se vo red so bebuso.. megutoa me bunat gradite sto od tvrdi i so bolki od vcera mi se omeknati i bez bolki pa sakav da ve prasam dali e toa los znak? Inaku gradite mi bea edinstven simptom na bremenost (izvinete za latinicata nemam mk podrska

4. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.248
    Допаѓања:
    118.877
    Не е. Истo и мене вo 13тa неделa преку нoќ престaнaa дa ме бoлaт. Се беше вo ред и мaминoтo сoнце сегa е дo мене:inlove: гaли гo мешкo и сo леснo.

На Meckicja, Lana088 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  5. @nchy

@nchy Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    127
    Здрaвo :) сaкaм дa се кoнсултирaм сo пoискусните. Бременa сум 8 неделa, пиев сaмo фoлнa киселинa пo препoрaкa oд гинекoлoг. Oд вчерa пoчнaв дa земaм и мaгнезиум директ, бaш читaм сoстaв и гледaм декa и тие сoдржaт 200мг фoлнa киселинa. Имa ли некoјa искуствo дaне е штетнo дa се земa пoгoлемa дoзa oд предвиденaтa фoлнa киселинa зa бремени. Фaлa:)

6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Не штети, продолжи си како и досега :) со лесно

Последна измена: 30 ноември 2017
    На @nchy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ***Mommy***

***Mommy*** Активен член

Се зачлени на:
    2 декември 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    100
    • Ве молиме пишувајте кирилица.
    Mamicki dobro ve najdov .
    Nakratko za mene , posle dolgi borbi vidovme golemo + i toa prirodno .
    Sega sme 6 nedeli i se nadevame na najdobroto.
    Se nadevam ke se si druzime .
    Guski do site mesinja .

На MaDa, Dana84, Independiente и 13 други им се допаѓа ова.
  8. KKokice

KKokice Нов член

Се зачлени на:
    5 април 2017
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Драги членки добро утро :) Јас не сум активен член на форумов и незнам дали мојава тема е за овде но секој совет би ми бил добродојден...На 4ти Ноември со мојот партнер со желбата да имаме бебе имавме односи и ете ја имавме таа среќа да успееме од прва :) :) :) правев два теста двата се позитивни а и не добив меѓутоа проблемот кај нас е тоа што ное сме надвор од државата моментално и ќе бидеме тука се до 24ти Декември за жал неможеме да се вратиме порано а и тешко ни иде да пронајдеме гинеколог друга земја друг јазик... бидејќи ова ми е прва бременост би сакала да слушнам од вас што треба да правам што не зашто ме фаќа паника и ми поминуваат некои глупави мисли низ главата моментално пијам само фолна киселина дали можеби треба уште нешто ?? И најбитно ми е да слушнам ваше мислење дали да почекаме за гинеколог додека да се вратиме или да продолжиме со потрагата овде?? Извинете за долгиот пост ви благодарам

На @Verba му/ѝ се допаѓа ова.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.777
    Допаѓања:
    145.291
    @KKokice честитки и со лесно!! :)

Убаво би било да те види доктор. И да те упати. Колку да бидеш спокојна дека се е во ред.
    Продолжи со фолната, внесувај витамини преку овошје и зеленчук и чувај се. Без кревање тешко и потешка физичка работа.

На Bebulleee и KKokice им се допаѓа ова.
  10. KKokice

KKokice Нов член

Се зачлени на:
    5 април 2017
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Жн
    Многу ти благодарам

11. MaDa

MaDa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    321
    Здраво девојки јас сум нова во темава. Ја терам 5 недела и малку ме фаќа паника бидејќи се јавуваат болки во кичмата и стомакот доле. Паникава е пошто еднаш имав биохемиска бременост.
    Бхцг на 14 ден од инс ми беше 95 а на 16 ден ми беше 273. Утре ќе правам уште еднаш проверка ама ме распаметуваат малку болкиве. Некое мислење или искуство? :sweat:

12. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    А колку се јаки болките? Нормално е да се како менструални.

13. MaDa

MaDa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    321
    Не се многу јаки, како менструални се и повремени се не се постојани.

14. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Тогаш сѐ си е нормално :)
    Покрај фолна можеш и магнезиум да пиеш, за опуштање на мускулатурата, и мене од старт ми дадоа Мг.

На MaDa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MaDa

MaDa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    321
    Фала ти многу. Јас утре идам кај др па ќе видиме што понатака. :*

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  16. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.248
    Допаѓања:
    118.877
    Акo се издржливи и без крвaрење немa местo зa пaникa. Бетaтa е супер. Сo леснo.

На MaDa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MaDa

MaDa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    321
    Издржливи се не се многу страшни. Фала ти :*

18. ***Mommy***

***Mommy*** Активен член

Се зачлени на:
    2 декември 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    100
    @MaDa , i kaj mene e isto , i jas od vreme na vreme imam bolki , kako da mi e optegnata cela karlica , ama kolku sto prasav i citav se dodeka e izdrzlivo i nema krvarenje ne e strasno.
    Nie denes sme pak na eho da go vidime crvceto , odvaj cekam .
    @KKokice
    Jas mislam deka e dobro da odis na pregled .

На MaDa и KKokice им се допаѓа ова.
  19. MaDa

MaDa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    321
    Девојки јас денес бев кај мојот матичен прв пат на ехо. Го видовме малото точкиче и многу сум среќна.
    Е сега нешто што ме мачи е др ми рече дека пак имам фоликуларни цисти но овој пат на двата јајника. Бидејќи ме гледаше на надворешно ехо ме прати на идам на ГАК кај др што ми праеше минатиот пат операција и инсеминацијата. Цистите се мали и најверојатно се од кломифенот. Ме фати страв сега и незнам како ќе издржам до утре да идам на ГАК.Искуства?

20. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    Не се секирај, јас со 10см. јајници и цисти по неколку см. ја почнав бременоста, во тек на 2 месеца постепено се смалија. Многу течности пиј. Одмарај, немој нагли потези да правиш, не тешко да креваш.

На MaDa и Bebulleee им се допаѓа ова.