@MaDa kako si, shto ti se slucuva? Imash li simptomi, prestanaa li bolkite? Drushka si mi po inseminacija, zatoa te prashuvam
Да ти кажам право имам уште по малце болки ама ми се намалија др ми даде магнезиум и веројатно од тоа. Други немам од типот на повраќање и слично. Ти како си кај тебе како иде?
I kaj mene nema vekje bolki, mnogu maalku. Samo malku povekje spijam i pozacesteno mokram ama moze deka povekje tecnosti pijam. Nemam nekoi poznacajni simptomi i tokmu toa me zagrizuva po malku. Preteruvam po malku znam...
I jas go pravam istoto i da ima simptomi i da nema jas krevam panika , ako ima zosto ima ako nema zosto nema . Mamicki novi uplaseni
@bela.m @***Mommy*** мислам дека малку и претеруваме наместо да си се опуштиме и уживаме ние се анализираме само
Preeska mi se sluci neshto shto me izvadi od pamet. Kako kremovo-kafen iscedok t.e.kako mokrakjata takva na brishenje. Pijam i jad denovive sok od morkovi i cveklo (da se nadovrzam citajkji ve pogore). Vednash panika. Zvonev na doktorkata, mi rece prodolzi so terapija, a ako pak se javi moze da primam i progesteron ampula muskulno. Zivot mi se skrati mislam. Sega za sega sum ok
Па добро и мене не би ми било сеедно. Сепак да видиш крв неможеш да бидеш рамнодушен. Ајде опушти се и без многу оптеретување физички па и психички.
Здраво Феминки Ве читам редовно и решив да се зачленам во форумов и да споделам искуство со вас. Пред три дена дознав дека сум бремена во четвртата недела ( откако ми задоцни менструацијата, веднаш направив тест и ми покажа две цртички ). После 5 месеци пробување на крајот ни успеа. Ги имав истите симптоми како пред менструација со исклучок на болките во градите што беа ептен зачудувачки( пред тоа никогаш не ме болеле така ) ,уморот што преовладуваше последниве две недели и зачестено што мокрам. Други симптоми немав. Сакав да ве прашам кога е најдобро да се направи првиот преглед на гинеколог ?
@Monche24 testot ti pokazal 2 crti so lesno mozes I vednas da odis ama nema sto da se vidi osven malo topce ako mozes 7 nedela da otides bar srceva akcija da dobie. Za bilo sto tuka sme dobro ni dojde na forumot
@Monche24 среќно и лесна бременост да си имаш. Мој најдобронамерен совет колку што можеш да одмараш, никако многу истегнување ,кревање тешко.. ќе чувствуваш дека можеш ама верувај ми во мн осетлив период си. Можеш да одиш на гинеколог да ти препише потребни витамини и да те посоветува.. сепак нов живот почнува. Многу многу гушки до тебе и мешето
Nego aj I jas so mojata maka predhodniot vikend me bolese grlo imav beli naslagi vo sabotata pravev bris I izleze streptokoka Peugenis megutoa so mnogu limon I sodabikarbona mene grloto mi pomina I nemav naslagi, megutoa brisot pokaza isto a jas se osekam top kako da nemam nisto. Inaku sum 6 ta nedela i neznam dali da pijam antibiotik sepak se raboti za bakterija iskustvo nekoe dodeka cekam da mi se javi ginekolog.
Cestitki i dobredojde , jas posle poz test naredniot den se zakazav za eho, i odma mi napravija krvna slika , mokraca i go vidovme bebusot . Jas ne mozev da izdrzam da ne slusnam deka e se vo red. Osven tocka malecka nema nisto da se gleda sega. Antibiotik na svoja raka vo bremenost , jas bi rekla ne
Ne na svoja raka nikako nego jas ne sakam ic da pijam se plasam tek vo ponedelnik ginekologot ke prasa prijatel od uvo nos grlo zatoa sto sum alergicna I na penicilin neznam dali sum vo kasha
Женски здраво јас имам едно прашање до вас. Дали сте имале кафеав исцедок пред позитивен тест? Прв пат месецов се обидовме за бебе ( по киретажата направена во август) и во вторникот имав кафеав исцедок мн малку неколку капки и си викам туу порано добив на 27 ми ден. Но до денес 31 ден немам ништо.. само бел исцедок и така малку грчеви ама далеку од довивање.. се мислам да не ми е рано за тест. Кога останав трудна минатиот пат немав вака кафеаво и направив тест по 6 дена доцнење. Ви благодарам однапред на одговорите.
Фала ви многу на советите. Ќе одмарам што повеќе и наредна недела ќе си закажам на гинеколог. Сега пијам само фолна киселина, па ќе видам што ќе ми препише докторката. Ви посакувам на сите да си имате лесна бременост. Поздрав и многу гушки до вас
Јас да, циклусот ми беше на 27дена. Кафенко имав на 25-26ден само по една капка. И потоа позитивен тест Исто така претходно не ми било никогаш вака.