Денес сум 4 + 6 ми закажаа термин на лекар за две недели точно... за да можеме од прва да видиме и срцева акција... тогаш би била 6 +6 .. некој друг да чека преглед за срцева акција? Како ли ќе издржам 2 недели... инаку мн сум уморна обавезно заспивам одма после работа и немам сила за ништо.. а да и многу често ми се моча.. гадења само одсабајле кога сум гладна. Некој друг во 5та недела ?
Welcome to the club.. ете и јас секој ден чекам да мине се побрзо и да дојде понеделник да видеме срценце.. мене ми се гади скоро по цел ден најчесто навечер и насабајле.. и главоболки.. како и да е броените денови споро минуваат ама ќе издржиме се само да е се во ред
И јас сум во 5 недела и исто чекам преглед за две недели. Уморот преовладува, секако, не сум функционална за ништо. Вчера пешачев малку и одма се изморив.Мокрам често ама пијам многу течности и претпоставувам е од тоа, а уште немам некои нагони за повраќање и искрено се надевам ќе ги избегнам Ти посакувам многу среќа со бебчето и чувај се
Мене вчера докторот ми ја потврди бременоста и ми рече за две недели да отидеме за да видиме срцева реакција.Сега што ме загрижува тоа е что имам зголемен исцедок со темно жолта боја,понекогач и светла кафена боја.Ми се појави вчера вечер.јас немам проблем со гадење си функционирам нормално сега за сега
Јас денес сум 5+6 во вторник ми рекоа да идам за срцева акција тогаш ќе бидам 6+5. Од симптоми ме болат градите, често идам во тоалет и имам запек. Друго не осеќам, можеби и малку поише спијам ама секако сум си спанка.
Здраво девојки, јас сум 7+3, вчера слушнавме срценце Дали може да ми кажете кои испитувања се прават во прво тромесечие и во која недела? Јас малку сум изгубена, но матичниот ништо не ми кажа само ми даде упат за крвна слика. Фала ви
Крвна слика и уринокултура секој месец, околу 12 недела прв скрининг (и со него ПРИСКА ако сакаш, или поскапите тестови) и брисеви. Јас сум со плус шеќерни и тироидни проблемчиња и пијам Еутирокс и Метформин па на месец ипол, два треба да испитувам ТСХ и дома чат пат си проверувам шеќер. П.С. Со лесно бременоста да си ја тераш.
Denes nesto pokasno ke odam da vidime srceva akcija 6+ nedeli sum malku me faka panika dali e se Vo red so prvoto gi imav tie utrinski machini sekoe utro a sega voopsto. Samo gradi me bolat.
Сакав да ве прашам вие што пред оваа бременост сте имале спонтан.. дали со оваа бременост ви препишаа прогестерон за поддршка?? Мене освен фемибион и плус фолан не ми дадоа ништо... се си мислев дека ке ми дадат криноне гел зашто со првата бременост само што ме виде на ехо иако беше мн рано одма ми даде криноне. А сега отидов до докторот не ме прегледа рече дека е рано да дојдам за 2 недели и само вика пиј фемибион и плус фолан. Тоа да не е многу фолна??
Радувај се дека немаш мачнини кај секого е различно. Со лесно на лекар после да си го видиш бебушот и да си го слушнеш најубавиот звук срценцето Фолна?
Јас да , примав подршка до кај 15-16недела. Почнав со прогестерон депо на 4 дена и утрогестан 2x200. После ми намали депо на 7 дена и уторогестанот 1x100. Па ми ги прекинаа.
Јас да само прогестерон депо..на 7 дена ама јас имав во 24 недела и ова ради превентива.. како и да е не мисли многу опуштисе и остај бебе да расти..