Ич да не се секираш се ќе биде во ред... Одмарај си викендов и во понед ќе си го слушнеш срценцето на твојата бебушка Чекам да пишеш после доктор. Те гушкаам
Samo opusteno i se ke si dojde na mesto. Jas denes za prvpat bev na ginekolog. Si ja vidov tockata najubava i duri se slusna srcenceto,ne mozese bas ubavo deka e mnogu rano (5+5). Samo me zagrizi toa deka imam nekoja mala cista. Doktorot mi rece da ne se grizam,deka ke ja snema, ama pusto zelba se da bide pod konec.
Душо јас и баш затоа се загрижив бев во 6+ а се виде само саркус.. ама мене после спонтаниот не ми е баш редовна па затоа неможам по мензис да се водам.. како и да е само опуштено и без мисли и се ќе биде во ред..
Ete i jas da se javam so vesti , denes bevme na kontrola 7+2 nedeli rece doktorkata se vo najdobar red , maloto krvarenje sto bese veke go nema . Srceto na majka najubo si cuka si go slusnav prv pat i se iznaplakav. Od naredna kontrola si se prefrlame kaj redovniot ginikolog. Guski do site mesinja
Значи кога слушнам оваква вест многу се израдувам..јаа во понеделник ќе сум 7+ па се надевам и кај мене ќе биде во ред.. многу ми е мило со лесно нека ви е ве гушкам
Daj boze kaj site da e se vo red , jas posle 4 godini cekanje , bolki , bolnici , bockanja , milion analizi go docekav i sega samo mu se molam na boga da go cuva i moeto i site drugi .
Леле нема поубавко нешто во овие моменти на исчекување јас у вторник ќе идам за срцева акција, не знам како ќе дочекам како ќе се преживее викендов
Jas cela nokj ne spiev , edvaj cekav i doktorkata mi veli eve go srcenceto cuka bez da go pusti zvukot i jas se gledam po tavani e kade rekov ne slusam jas a taa na ekran prvo mi pokazuva , tesko mene od so bev ispanicena ne ni ja gleeav sto mi pokazuva hahah.
Уште еден стомак на повидок Во 9та недела сум, малото е веќе како снешко, од две топчиња со прстиња. Прегледите уредни, јас поспана, нервозна, со главоболки. Вчера на преглед дури и заигра малку, а јас ќе паднев во несвест од среќа. Немам мачнини, а забележав дека ми варира толеранцијата за миризби. Кромид и лук не можам да поднесам, а претходно се давев во макало и слично. Килажата иста, минус кило/две, зависно од налетот на желби за јадење. Откако дознав, прекинав со тесто/леб, шеќери и почнав да пијам многу јогурт на совет од гинекологот. Освен фолна и магнезиум, примав утрогестан две недели и мислам дека одев спиејќи! Одмарам, гледам да не се нервирам, да се радуваме со либето и да не изглегувам без потреба. Со среќа на сите мешиња
I jas sakam.da prekinam so blagoooo i leb ama meskooo e non stop gladen. Kako dupnata vreka sum samo mi se jadi I cestitki so les i dobro ni dojde mesko
Девојки 6+4 сум и се осеќам доле отечена и повремено имам како мало чувство на болка при допир. Нормално ли е тоа од хормониве ли е? Имала ли некоја вакво чувство?
Леле исто и јас така осеќам.. 7+ сум остај што имам бело прање па и ме заболува ко отечена.. а пак со јадење сум катастрофа ми се јаде ненормално седнам две залаци и опп почне да ми се гаде.. охх само да е се во ред ќе ги наречеме "слатки маки"
Женски што правите/ пиете кога сте многуу омалаксани? Ова незнам како ќе се издржи од петокот попладне сум во кревет немам сила за ништо.. Гадење/ лошење константно но сеуште не сум повратила... Без сила сум.. додека лежам пак по ок сум а станам одма ми се лоши чувстувам слабост... Нормално ли е ова? 5+ 4 треба да сум... Не ми беше вака со првата ама па тоа заврши со спонтан па се тешам дека вака е болје... некој совет освен лежење??
Офф неми ни текна да измерам... Еве 90 со 70 ми бил... фала ти .. земав кока кола па се надевам ќе се качи
Девојки јас од денеска единаесетта недела. Ми се подсмири гадењето и енергијата ми е малку вратена. Најлошо ми беше меѓу шеста и деветта недела. Одвај јадев и спиев по 100 саати. До пред една недела најмногу ми се лошеше од благо и што убаво, ни теста ни благо не јадев. Арно ама од пред 2-3 дена само на тесто и благо ме тера. Чудна е бременоста. Одвај чекам преглед во 12та недела, пиминаа 4 недели од последното ехо...ме фаќаат ѕврцки да видам што е како е
Да се пријавам и јас во оваа тема 4+4 сум видов позитивен тест. После двата спонтани абортуси во 6 +2 и престанувањето на чукање на двете срценца во 8 +3 на идентичните близначиња неможам на раат да се израдувам на оваа бременст. Среќна сум и се молам се да биде во ред овој пат да го износам без проблеми и да станАм мајка . После испитувања излезе дека имам генска мутација хомозихот мтхфр с677 и пијам метифолат и метилирАн б12. По консултација со гинекологот откако ке видам позитивен тест да почнам да пијам аспирин. Почнав и се молам на Бог се да биде во ред. На гинеколог планирам да одам после божик тогаш ке бидам 7 ма недела таман ида слушнам срце. Дотогаш не планирам да одам ке одмарам и ке пазам на себе. Дали треб да одам и на трансфузиона медицина? Да испитам д-димери сега или да одам после 12 та недела вие што имате ваква мутација што правите дали приматњ и клексани и дали морам постојано да ги следам димерите и да сњ консултирам со трансфузиолог. И дали мора на мој термин да добивам упати за тенсфузија или ние бремените имаме приоритетен упат секогаш. Многу прашања поставив ама морам се молам само се да биде ок и ијас да почуствувам радост за бременоста
Немам правено испитувања на трансфузиологија, но поради едно неуспешно инвитро, овој пат ме ставија на аспирин и клексани од денот на пункција и уште ги примам, веќе единаесетта недела сум. Затоа, за да си бидеш мирна, јави се кај трансфузиолог. Стварно не се разбирам, ама си викам штом ги даваат на почеток на бременост, како кај мене, веројатно не треба да чекаш до 12та недела. Да си бидеш на сигурно.
секој месец проверував д димери пиев аспирин од сам почеток до 31 недела на бременоста, тогаш можеше и со приоритетен упат да се оди ама сега е сменето мора со термин.
Moj sovet proveri si dimeri jas gi proveriv onaka vo 6nedela I bea mnogu visoki vednas pocnav da se bockam i mi rekoa deka najverojatno predhodnata bremenost mi zavrsila zaradi visoki dimeri ne te plasam samo da bides raat proveri si gi.