Но јас сум од прилеп само да појдам така во гак без ништо би ми дале приоритетен упат? Или да видам ај прилеп дали испитуваат димери да прашам
не би знаела како е за прилеп. мислам полесно би било отколку што е во скопје. Пробај матичниот нека ти даде упат за вашата трансфузиологија, па ако не може, тогаш постапката е иста како за скопје - земаш упат за гинекологија, па тие ти даваат за трансфузиологија.
@miss-bootylicius Честитки со лесно овој пат до крај .. Ако неможи за Прилеп нека ти дадат упат за Битола еве кај ти е да не одиш до Скопје
Ние бевме на преглед иии срцето на мама трепери уште сум возбидена лелеее колку ми олекна.. цела недела не спиев само си мислев ама сега кога го слушнав ми е полесно.. ние сме 6+2 една недела поназад од последен мензис како и да е добри сме и сега може да се разгалуваме хихи ве гушкаме мешковци..
Жени имам нешто наслушнато дека прегледи и испитувања за трудници се безплатни. Вистина е тоа? И ако е за што точно се работи?
Крв, мокрача, брис, торч, приска итн се бесплатни за трудници. Треба и прегледот да е бесплатен но повеќето од матичните го наплаќаат.
Во било која лабараторија е безплатно или само на клиника. Да речеме во овие синлаб, авицена и сл? пс. Кога веќе спомна што е торч? Малце сум како падната од марс
Во лабараториите кои имаат склучено договор со фондот. За торч http://acibademsistinababy.mk/bebe/13-bremenost/rizicna-bremenost/27-torch-infekcii-vo-bremenosta
Јас си одам на клиника кај тој што ми ја праеше инсеминацијата не идам кај матичниот. Иако рака на срце до сега никогаш ништо ми нема наплатено. Фала
Па матичниот кога ти прави упат системот му дава, или сама си прашуваш ако те интересира некоја специфична лабораторија дали оди со Фонд или не. Пр. Авицена и Синлаб се преку фонд за крвна слика, обична урина, мислам и скриен шеќер, за другите работи не (брисеви, приска, хормони, уринокултура..)
Јас денес бев на преглед и има срцева реакција но ми рекоа дека има некоја прираслица на постелицата не можам да се соземам и не знам веќе што да мислам.
Kakva e taa priraslica na postelkat? Ti kazaa li neso dopolnitelno? Smiri se..drzam sreka se da e vo red
Што точно кажаа? Немој те молам си правиш дополнителен стрес не е убаво за бебче...ти кажаа ли што е, што значи,дали и колку е опасно? Ваљда не те остави докторот во прашалници и секирации Смири се