Да си ставиш утрогестан. Нема никако да влијае на прегледот. Може само кога ќе станеш да има вода на хартијата.
Не ставив лежам и си плачам контрола во 10:40 . Тргнав во вц и имаше многу крв. Пробувам да се смирам.
Немој пред време да си правиш стрес. Јас исто тој период имав кафен исцедок. И ип одеднаш крварење. Беше доцна навечер мм вика да те носам во систина. Викам за неубаво ич не одам таму. Носиме на гак нека кажат дека завешува се. И со плачки отидовме на гак. Кога таму изненадување. Видовме срцева акција, а бебе еве го спие во количка. Ако немаш јаки болки ништо не е завршено. Само директ на доктор да ти дадат максимална подршка и строго мирување.
Da ve prasam vo ponedelnik imam zakazano za na pregled, i ponedelnik ke bidam 6+2 spored aplikacijata sto gledam ako e tocno. Pa me interesira dali moze da se slusne srceva reakcija ili rano ke bide?
Кај мене баш 6+2 се слушна срценце така да треба да е на време.. ти посакувам да си го слушнеш најубавиот звук на светот
Бев на контрола, сакус тука точка тука со видливо околно крварење ама срцева акција немаше. Знам дека е рано па здравје уште една недела неизвесност. Прогестерон на 2 дена вит.е магнезиум... Само се молам се да биде во ред.
Лајкот е за малото точкиче кое живот значи. Рано е за срцева акција на форумов сум читала кај некој порано кај некој покасно дури седма гн.се слушала срцева акција. Одмарај си сега и се ќе си биде во ред.
Одмарај дома,уживај и само позитивни мисли,за една недела ќе си слушнеш срценце,најубав новогодишен поклон.
Јас имам среќа што не одам на работа и дома "Гулабите" ми се пуштени на слобода.. И верувај еве ме деветти месец сеуште мн ме болат ми смета дури маицата. Ама тоа е ќе се издржи.. Ама кај тебе немора д значи дека ќе те држи до крај така
Zdravo majki i idni majki. Denes bev na ginekog i sum 6nedela, no doktorot ne vide srceva akcija. Ve molam dali ima nekoja so slicna situacija i dali ima prostor za panika.
Не смееме да паничиме никако. Пишав погоре и јас бев вчера на контрола 6+1 и немаше срцева акција ама мојата точка тука е и ке си остане. Само позитивно и следната контрола ке си го слушнеме најубавиот звук.
Мене ми закажаа за срцева акција во осма недела и докторот рече дека закажува тогаш зошто е сигурно. Тоа ваљда значи дека шеста може да е рано. Девојки, вчера бев на прв скрининг во дванаеста недела. Пресреќна сум дека го видов бебе, се' беше ок но ради годините (35) докторот мисли дека е добро да направам генетски тест преку крв. Се решив за Верифи, ќе дадам крв во вторник. Се стресирав за вчера, сега за Верифи ))) изгледа никогаш нема да престанам ))) какви се вашите искуства со генетскиве испитувања преку крв?
Јас да се пријавам вчера пак правев контролно бхцг и резултатот ми излезе добар. Што е најбитно добив конечно објаснување за што точно била работата. Ме праќал на испитувања уствари за да види дали имало побрзо созревање на постелката одколку што треба. Ми олесна многу.
Може. Ако бета се качува многу тоа значи дека таа созрева повеќе од нормално. Во тој случај бетата во 6-7 недела иде над 100000, што не е нормално.
Прв пат слушам, ќе прогуглам да прочитам. Ако се сомнева докторот на лакуни на постелката испитај и хемостаза.