@lylaby баш такви, ко менструални. Нормални се, иако не се пријатни. Матката почнува да се шири и затоа се јавуваат. Јас постојано ги имав, чувството беше ко да ќе добијам во секој момент. Не се плаши, сосема се нормални грчеви во долниот дел на стомакот и во пределот на јајниците.
Здраво женски одвај дочекав да ви пишам .. Бев на преглед и го видовме бебулето се си е супер слушнавме и срцева акција.. 160 отчукувања.. пресреќна сум. Си одговара со неделата денес сум 6+6 а плодот одговарал за 6+3 така ми кажаа. Нареден преглед дури за 6 недели...
Фала ти мила А кажи ми треба да закажам преглед на почеток на 12та недела? 11 + кога ќе бидам или полна 12 +? И ми спомна некои тестови тие одма тогаш се прават или прво преглед ??
Мора да закажеш. Јас секогаш закажував одма по преглед. Излегувам од кај д-р и одма закажував кај сашка Едит какви тестови?
Да знам дека треба да закажам прашањето ми беше кога? Дали 11 недела + или 12 +?? Па ми спомнаа за тие тестови што се прават во 12та недела нифти и верифи... па ме интересираше дали имаш искуство?
@kukla21 Имаше некои индикации за да го правиш тестот? Или чисто ради мирна глава? Колку пари е Verify? И за Nifty? Ако знае некоја?
Мојот денешен преглед заврши со плачки. Срцева реакција нема повеќе. Плодот е застанат во 7 недела. Сега ми рекоа да чекам да прокрварам или ако не прокрварам у вторник на чистење. Ви посакувам среќа на сите и се надевам дека ќе се уклучам пак во темава во новата година со нови сили и со многу повеќе среќа од оваа година. Бацки до сите
Верифи правев сега во вторников. Платив 635 евра за основниот пакет (основниот верифи е еднаков со напредниот нифти и ги испитува трисомиите и х у анеплоиди). Мене Ивановски ми рече прво преглед после тест. Жал ми е Мада, ептен. Ти посакувам мнооогуу посреќна 2018. Мора да биде следниот пат.
Stvarno nemam zborovi. Znam deka zaedno pravevme i iskreno se nadevav deka ke uspees..znam kolku e tesko i jas lani na 26ti dekemvri pravev kiretaza..bitno e sto se fatilo ostanatoto e prirodna selekcija ke uspees pak. Te gushkam.
Жал ми е душо.. собери сили и во новата год да ни се придружиш што побрзо. Те гушкам и биди силна кога еднш биднало пак ќе биди..