грчевите ти се нормални. тоа и јас без кревање го имав. Ќе си поминат и тие кон 10тата недела (бар така мислам беше кај мене). тоа оние како менструални болки што се. После ќе си ги чекаш другите, а може и среќа ќе имаш, па нема да имаш поголема мака со тоа (ко мене на пример)
Добар ден мами ние бевме на контрола и супер растеме 10 недела стасавме дури занемев гледајки го бебушот докторот ми вели последна менструација а јас зјапам бебе и тој ми вели ај погледај си бебе и кажи..хаха абе возбуда.. ве гушкаме
Deneska bev da pregled i ne slusnav ubavi vesti. Mi rece imam kesicka ama plod nema. Vo 7 nedela sum ama tamu dava 6 nedela slabo napreduva. Doktorot mi predlozi da pocekame uste 10 dena da vidime dali ke ima plod. Pa kazete mi dali kaj nekoja ova i se ima sluceno. Mnogu sum razocarana mislev ke slusnam srceva akcija ama nisto ☹
Иста бев јас во 6 недела ми велат само кеса после една недела одам и опп срценце и прашувам сеа која недела сум ми велат е сега си 6+2 не се секогаш водат по последна менструација само ради ова можеби е покасно зачнато така да само позитивно јас таа недела можеби 10кг лимони и цитрони испив ќе бидете во ред само не се нервирај
Lele daj boze da bide taka. Da bide se vo red. ☺ mozno e i toa da e pokasno da imam ostanato bremena, sega mi preostanuva samo da cekam 10 dena i da vidam sto ke bidne.
Прва посета ли ти беше после позитивниот тест? Доколку е така, смирено, касна овулација е премногу честа, имав и јас. Со добра мисла, се ќе биде во ред.
Vtora poseta mi e. Na prvata poseta koga bev se vide deka sum ostanata bremena i go mereshe i pokaza 0.97cm a sega na vtorata koga merese pokaza 1.67cm mi kaza ima samo kesicka plod nema. I sega da pocekame 10 dena za da se vidi dali ke ima plod.
Ја синоќе бев,19 дена по трансфер и кај мене се видоа само 2 кеси,и почеток на жолто тело а ембриончиња сеуште немаше. Др ми рече дека е ок за ова време,за плод сеуште било рано. ПС.Отидов дека ми покажа розеви на тоалет,а редовен преглед имав закажано за наредна недела. Малку ми е на мисла ова,ама се надевам така треба да биде. Според апликација сум 5+2.
Првата посета, според димензиите, колку ти кажа дека си? Колку време помина од тогаш и за колку одговара денес? Според пишаново си има раст. За плодче некогаш треба да се почека. Добра мисла пред се.
Prvata poseta spored dimenziite mi kaza deka sum 4+6 posle dve nedeli odam na vtora poseta i kazuva deka sum 6 nedela i deka slabo se razviva i nema plod. Pa zatoa sega ke pocekame uste 10 dena da vidime kako ke se rszviva i plod treba da ima
Женски да ве прашам нешто. Имам закажано скриниг во 12та недела крај на овој месец во систина кај што си одам, ама во петок закажав кај еден гинеколог за матична да ми биде. Прашањето ми беше дали може во петок ( 9+1 недела ќе бидам) да се види нешто на обично ехо преку стомак?? Сакав и да ме прегледа онака преку стомак кога ќе одам...
Мене денес ме гледаа на обично ехо 10 недела сум се виде се што треба.. така да слободно иди се гледа
Па ембриончето и срцевата акција се разбира. Јас бев 6+6 во систина но вагинално ехо и се виде срцева акција. Па ме интересираше од кога се гледа ова се на обично ехо преку стомак?
Aha, pa ti vikam se gleda se so abdomenalno ama pak ke povtoram se zavisi do doktorot. A i da te gleda vaginalno ne e strasno
Женчиња, како ги поминувате деновите во исчекување на следна контрола? Јас искрено тешко.Секој ден ми е година. И се нешто си мислам дали е се ред, како ке биде, што ке биде.Прва бременост ми е и се ми е ново.Инаку 8+ сум.Поздравче
Опушти се, гледи филмчиња, лесни прошетки, викни си некој на кафе. Не си прави стресови. Мисли на убаво. Ќе поминат 9 месеци додека видиш. Со лесно!
Isto bev mnogu nestrpliva celo vreme mi bese pametot dali e se vo red odev sekoja nedela dve na eho. Ama toa e samo psiha relaksiraj se setaj kolku mozes vremeto brgu minuva ne mi se veruva deka od utre 30 nedela ke teram.
И на мене ми е тешко чекањето до следната контрола. На почеток до 12 недела одев на две недели, а сега на 1 месец ми закажуваат контрола. Но си наоѓам занимации по дома, си читам книги, гледам серии, филмови плус сега почнав да разгледувам и бебешки работи Само опуштено и со позитивни мисли
11 недела сум и веќе два дена имам многу болки во желудникот. Ко оган да ми гори. Пробав со ладно млеко, 1л испив и јок, не бива Гладна,сита,сеедно, боли и боли. Шмукав 2таблети Гастро гард, ама дали се дозволени? Пишува дека се наменети и за трудници за да го олесни варењето на храната, ама пак си викам да не напраам некоја глупост..