Прво тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by LusySkyDiamonds, Apr 3, 2014.

1. duffi

duffi Форумски идол

Дозволени се.

2. Asja

Asja Популарен член

Вчера ми почна 11та недела,денес бев за брисеви,патем направив и ехоЗа малку ќе ги заборавев брисевите,леле тоа ќебапче мало си мрдаше со ноџињата и рацете,абе се внесов во екранот. Ми даде упат за приска,нухален набор значи веќе има,па овие денови треба да идам. Бебето одговара на 12 недели,нормално,никад не се знае времето на зачнување.Е,сакав да ве прашам,за приска кое време се оди и дали треба да се биде гладна? Инаку,по докторката изгледа и ова ќе биде машко,иако јас маштам за женско,веќе си имам едно машко домаДобро,најважно е да бидат здрави,тоа е на прво место!

podravka, Coco31 and baby 5 like this.
  3. Independiente

Independiente Популарен член

Срцле Не мора да бидеш гладна ама до 12 земаат крв.(така прочитав на врата)
    И јас одвај чекам да ја видам душичка мила

4. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Devojki, tie sto ste na pocetok na bremenost me interesira kakvi simptomi imate..jas minatava nedelA imav steganje kaj matkata i otecheni i bolni gradi..ama denes nekako gradive ne mi se tolku otecheni i bolni..steganje kaj matkata seuste imam..utre sum na prv pregled pa malku sum ispanicena..plus mnogu losh son sonuvav vcera :(

5. eli25

eli25 Форумски идол

Истиот страв го имав и јас. Имав па немав симптоми. Докторот ми рече да не барам симптоми многу многу кога го прашав зошто така :D Со лесно на преглед:hug:

Coco31 and Lavica2016 like this.
  6. linguaragazza

linguaragazza Популарен член

Na site ovde sto ste na pocetokot na bremenosta sakam da vi recam da se opustite. Ne citajte sto se moze da se sluci, takvi raboti ne vi trebaat. Razmisluvajte samo pozitivno, cuvajte se i sto e najvazno raduvajte se. Jas od start se plashev, mi se vrtea nekoi crni misli i od se najubavo na kraj pocnav da krvaram. Lezev edna nedela vo bolnica i samo placev i se obvinuvav za situacijata. Na kraj se ispadna dobro, pa sega ja teram 10 nedela. Mi trebase dosta vreme da prifatam deka vo bremenosta nisto ne e vo nasi race osven pozitivnata misla i sekako zdravata ishrana :D Zatoa zenski samo hrabro i pozitivno so novi sili vo novi pobedi. :l:

blue eye, Meckicja, karak and 9 others like this.
  7. baby 5

baby 5 Популарен член

Не си свесна колку само си во право!!! Јас за првата бременост од се се плашев буквално од се и се велев ајде да купиме креветче ова рано ке се роди и јас пораѓај во 25 недела..а сега само што ги видов || се радувам на секој момент поминат со мешко мој..знам дека ова ќе го родам во 9 месец и ќе му се радувам. Сакам да кажам многу делува психата дури превише затоа секоја болка сега велам нормална е недај Боже ако не се трпи де тогаш е проблем и не барам секој ден симптоми само опуштено и ќе истераме сите до крај Господ е голем сите ќе не направи горди мами.. и ние тераме 11 недве гушкам сите

8. eli25

eli25 Форумски идол

@Lavica2016 како мина првиот преглед?

9. Lavica2016

Dobro pomina:) ima sakus, odgovara goleminata spored presmetkite na lekarot:) za 2 nedeli na srceva.. kako ke docekam sea za toa haha

Devojcinja a sakav da ve prasam, kako stoite so imunitetot? Jas nekako odma grlo.me boli, tesko mi e nekako.macno i glavata, ladno mi e celo vreme i slicno..kako se spravuvate so zimava? Dajte nekoi lekovi na prirodna baza za podobruvanje na imunitet

Last edited by a moderator: Jan 17, 2018
    pile30, baby 5, @Verba and 9 others like this.
  10. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Леле и јас сум катастрофа... Последниве 2 вечери ме тресе неможам да се стоплам ко грло да ме боли.. Ама пијам по 2 чаја со многу лимон и мед и некако преку ден ко поарна... ама навечер пак исто. Незнам што ќе се прави. Читав за некој рецепт во мед се ставало мелени ораси се рендал лимон и уште нешто баш ќе го побарам сега... се јадело по 2 лажици за имунитет било супер.

11. Lavica2016

Denes ispiv litro supa, pola litro sok ceden, strepsils i cel den lezam..Ako najdes nekoj lek pisi go da probame:)

*Milicka* likes this.
  12. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Мене за грло многу ми помогна топло млеко со лажиче мед, 2-3 пати се напив во текот на еден ден, и пантенол за шмукање и со лесно ја испратив настинката.
    За имунитет дозволен е Immunokomplex на Dr.Wolz сирупот, среќа што испив едно шише пред да дознаам дека сум бремена, па освен оваа лесна настинка во првиот месец, друга ме нема фатено, а секојдневно сум во контакт со болни..Предобар сируп, изобилува со витамини.

Lavica2016 likes this.
  13. Џиџи91

Џиџи91 Истакнат член

Здраво ми потврдија 3 недели бременост а ми касне од 20.11.бев на ехо и потоа некое време кога бев во wc имаше во шолјата нешто како парче сега дали е од кафеавиот исцедок ми кажа докторката деке нормално ама прва бременост и со душа чекав да останам и многу сум загржена

14. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Prv pat slusam za bremenost od 3 nedeli.
    A kafeav iscedok e normalen samo ako doktor kaze deka e, inaku ne e.

linguaragazza and kukla21 like this.
  15. Џиџи91

Џиџи91 Истакнат член

Па да затоа пишав дека последен пат добив на 20 ноември 2017 а ми кажаа рана бременост било а за кафеавото кажа дека е нормално бидејки сепак сум во друга состојба

16. karak

karak Популарен член

@Lavica2016 proveri na upatstvoto na strepsils mislam deka procitav deka pred bremenost vo bremenost i vo doenje ne se lizat sakav i jas ama se otkazav ama proveri si ubavo
    Inaku 12+ pomagajte celo vreme sum so naduen zeludnik so nagoni za povrakanje a koga odam da povrakam samo plukam aman prvata bremenost ne ja osetiv a so ovaa nemozam da disam da se najadam kako covek i mnogu mi e teshko

Asja likes this.
  17. duffi

duffi Форумски идол

Јади почесто по малку, можеп да Земеш и антиметил апчиња.
    Ги има низ аптеките.
    Пиј и б6.

karak likes this.
  18. linguaragazza

linguaragazza Популарен член

Ako togas ti e posledna menstruacija togas si otprilika 9-10 nedela, a ne treta. A za kafeaviot iscedok.... Se pojavuva kaj golem del od trudnicite, ama sepak treba da se prati, dali se namalil ili se zgolemil. Ako ne ti dale nikakva terapija gledaj da odmaras poveke,pij tecnosti i samo relaksirano.

19. Lavica2016

Zemav edna lenta nemam celo pakuvanje za da procitam..cim doktorov rece deka ne e problem, verojatno ne e.. mnogu mi e opadnat imunitetot, nemam od doma iskoceno, cigarite gi ostaviv, ovosje zelencuk poveke..i pak nekako mi.pristuduva..

20. Asja

Asja Популарен член

Леле иста сум,симптомите кои во првата бременост ги имав во третиот триместар,овој пат ми се појавија уште во првите недели.Понекогаш дури ми се чини се гушам

karak likes this.