Ooo ja sekga procitav deka si mi pisala..ovoj sirupov dozvolrn e vo bremenost sto se vika immunokomplex? Ke prasam lekar vo sekoj slucaj..
Не ти пишав... По препорака на матичната земав едни ко во прашок витамин ц со цинк ( слични ко магнезиум директ). Денес трет ден пијам ко нова сум. За имунитет биле. По едно на ден. Земи ги има во сите аптеки. Женски јас закажав прв скриниг 11 + 4 кога ќе бидам.. Во ред е? Инаку кога бев кај матичната бев 8+1 а бебуш по мерки одговараше на 8+6 ... се надевам и тоа е ок.. она ништо не спомна само кажа си одговара со неделата...
6 + 4 sme denes. Chuvme i srceto. Mi orepisha doktorov i Aspirin od vozbudava ne ni go prashav za shto kje go pijam ??? Kako beshe kaj vas?
Честитки. Јас пиев до некаде 14-15 недела по едно на ден (со ИВФ сум останата бремена), а ми рекоа дека е превентивно, наменет за поубава циркулација на матката и спречување на можна појава на тромбчиња кои може да предизвикаат спонтан.
Dobro utro devojcinja.. sakav da prasam vo vrska so simptomi..kakvi imate? Jas nemam nikakvi simptomi iskreno..malku me plasi toa..osven bolni gradi i pospanost (preku den znam da zaspijam 3 4 pati) drugi simptomi nemam..nitu mi se gadi..nitu imam grcevi kako menstrualni..nisto..
Јас ни толку немав на почеток грчеви и толку беше. Немав гадење, туку некое глупо чувство ко везден гладна да сум, како после стомачен вирус.
Значи имаш симптоми Јас после работа јадев спиев станував, менување во пижами и пак правец кревет Грчеви ко менструални чат пат. И болни гради имав, немав и тоа ме плашеше искрено. Ти очекуваш сите симптоми наеднаш? Добра си си
Nemase a mi olesni.. sekoja bremenost pretpostavuvam e razlicna sledna sreda sum na srceva i do togas mislam ke poludam Pa iskreno ocekuvam nesto ponapadno rabotata e sto minatata zima imav missed abortion..i imav mnogu gadenje, imav pospanost i imav grcevi.. a sega nemam tolku kako da recam agresivni simptomi..i me faka panika.
Можеби ќе се појачаат симптомите малку понатака. Јас и првата и вторава бременост имав нај јаки симптоми третиот месец, значи некаде од 8-9 недела па до 13-14та. Дури и боловање зимав овој пат за да одморам Со лесно!
Јас тие и плус чат пат гадење имав без повраќање. Спиев 14 часа на ден а градите до 13та недела ужасно ме болеа. Преку ноќ ми ги снема сите симптоми во 14+.Од среќничките си изгледа
и јас имав 2 неуспешни бремености и верувај сите 3 ми беа со различни симптоми. 2рата заврши со киретажа преку ноќ ми спласнаа градите и не ме болеа и престана да се развива плодот. Сега кога се случи тоа бев убедена дека пак се случило најлошото, ама напротив.
Да ве прашам вие што примате/сте примале криноне гел.. Ви се случило да ви пагаат големи парчиња од гелот? Мене ми паѓало до сега ама по малце. Сега се испаничив огромно парче бела боја на дневната влошка и плус на бришење пак партали... нормално е??
Уф ме смири... Денес малце претерав се уморив на раб и немав можност да одам често во тоалет и кога видов баш топка се испаничив. Одма си дојдов дома и нозе у вис. Чудно до сега вака не ми се десило, а вчера не ставив некогаш прескокнувам по некој ден дека ептен ми праи тврда столица. Фала ти уште еднаш
Devojki, denes bev na pregled.sabajlevo..ne bese planirano vcera malku imav sokrvica na brisenje pa mi dadoa prolutels inekcii 7 dena da stavam..prasanjeto mi e do tie sto stavalr vakvi ili slicni inekcii..kade i koj vi gi ima stavano? Jas gi stavam vo Sistina no dali mozr da gi stavat i na GAK?
Ти нагласија како да ја ставаш? Мускулно, или субкутано?! Обично пролутекс се става субкутано ради подобра апсорпција. Така да можеш сама да се боцнеш