Ne mozam sama..imam mala fobija od igli..nikogas ne mozam da gledam koga mi stavaat inekcii..ili vadat krv.. vo ramo mi ja stavija denes..
Ајде бе замижи. Во меше е најлесно,најнеболно. Нека ти ја стави маж ти. И јас бев и бетер од тебе. Сега ако веруваш сама се боцкам и мускулно. Се испраксирав ,гајле немам Инаку ДА би требало и на ГАК да не прават проблем за да те боцнат. Или матичната, кај ти е најблиску таму,ако веќе ептен решиш дома да не си ја ставаш
Добро утро девојки.Пред малку бев на преглед кај матичниот.Ме гледаше и ми виде миом , ми рече дека не било ништо опасно и загрижувачко дека се појавивало во бременоста.Инаку сум 11 недела , дали има потреба да се загрижам.
Еден куп жени со миоми си ги износуваат бебињата до крај, и тоа повеќе бремености. Само да се следи редовно и биди си раат
Девојчиња,бремена сум 7+5 па да прашам може некоја имала ситуација како мојата. Кога седам пр.1-2 саата и после кога ќе отидам во вц гаките ми се мокри ,не е мокрача зашти е без мирис,дали е можно да се потам таму толку Инаку ми се случува само после седење,кога лежам не
Мене тоа ми се случи бап чекајки ред кај матичната и одма там се соблеков велам ете докторке ни мирис ни боја ко помочана сум само ми се насмеа и рече "трудно си сеа се ќе ти е чудно" нормално било се додека е без мирис и боја јас за да се смирам и микробиолошки правев чисти беа..така да ве гушкам
I mene mi e taka, mokri mi se gakickite bez miris..ne obrnav vnimanie mnogu bidejki stavam utrogestan pa i od nego imav belo..ne ni obrnav vnimanie..
Да, и мене еден период ми се потеа гаќите, мислиш надвор 50 степени е. Мешковци(иако тука повеќето немаме мешковци), јас во темава уште 5 дена. После идам на друг левел. Левел 2 Се надевам се ќе биде во ред како и до сега. Некои стравови ме облеале, возбуда, среќа... Мешаници, кашканици. Малце како да ми рипна мешко неделава, ама често и ми се дуе стомакот, па и не можам баш да одредам. Утре ќе го видиме бебо, не сум го видела од лани, се надевам супер му е.
@TeddyGrey најубавиот период ти следи, второто тромесечие Ќе се изнауживаш, најубавите три месеци Енергијата ќе ти се врати, ќе се осеќаш полетна и подвижна, а ќе немаш уште огромен стомак за да ти тежи Носталгија ме фаќа по тој период иако не сум сеуште породена Женски уживајте во бременоста, на сите ви посакувам лесна и школска бременост и само опуштено
Не видов многу мака ни првиве 3 месеци, се вкупно 10тина дена ми се спиеше нон - стоп, 3 - 4 дена имав само гадење, еднаш повратив. Добро пројдов. Уште од вчера се осеќам малце по живнато, можда и утрешниот преглед и возбудата си го прави своето. Нешто да ве прашам, со брисевите кога ги правевте кај матичната, ви рекоа да носите и мокрача?
Се најубаво во утрешното уживање❤️ Значи,кога почнува вториот триместар поточно? Јас сум 12+5,мислам дека тука негде сме со термини..
Со полна 13та се завршува првото тромесечие. Со 13+1 веќе сме второ тромесечие и четврти месец. Така барем рачунам јас. Денес на ехото ми рече дека сум 12+4, а по менс сум 12+3. Ептен сме блиску со термините јас и ти. Ќе се бркаме.
Јас сум 13+ е сега по мое сум го "начнала" второто тромесечие а веќе со 14+ значи полни 13 влегувам.. како и да е тука некаде сме се гониме за денови..со лесно нека ни е на сите
Zdravo! Vo cetvrtokot doznav deka sum trudna Dokotorkata mi zakaza pregled vo sreda. Nemam apsolutno nikakvi siptomi osven bolki vo dolniot del na stomakot. Kako sto procitav skoro site imate pospanost, jas bash naprotiv puna sum so enerija, se budam mnogu rano naspana, nemam nikakvi macnini, samo preladni ladni race i noze. Pred 5meseci pravev invitro no bese ne uspesno. Gi imav istite siptomi. Sega sum ostanata po priroden pat za prv pat vo zivotot. Prasanjeto mi e dali nekoj slicno vaka se osekal? Blagodaram
Женски кога почна да ви се познава стомакот?? Јас сум 12та недела, 11 плус 3 и денес некако ептен ко подуен преку блуза ми се познава... Утре сум на роденден уште не сум кажала дека сум трудна ( чекам до 4ти месец) ама еве и мајка ми и маж ми ми викаат дека ми се познава по малце... Сиво носење никако Мислев бар дека имам уште месец дена ко ништо...
Абе душо трудно меше не се крие јас сум веќе13+ и сабајле пробувам панталони и оп мешко рипна и свекре се смее вели еее почна да растете машала инаку слаба сум а само меше заобленко.. веќе почнува да се познава носиш живот во тебе треба да си горда на тоа..не се замарај ве гушкам
Како за прво дете е рано, мада има исклучоци. Ако само денес го осеќаш подуен, тогаш навистина е подуен од гасови, јас бев нон стоп подуена вториот месец. Можеби до утре малку ќе спласне.