Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    5.411
    @baby 5 @Asja i jas ve druzam 13+ terame napred sto se odnesuva do poznavanjeto na mesheto jas me se zakopcuvam da ne me stega ama doktorot rece deka matkata uste mi e dole pa koga ke se kaci ke pocne poveke da se poznava

На Asja, TeddyGrey и baby 5 им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Јас се сеќавам на преглед за прв скрининг дур чекав во чекална, Ивановски излезе и ми вика лелее имаме и меше :) Така да може и рано да се познава. Мислев којзнае колкава ќе се направам чим рано скокна, ама не бев голема. Дури и за толкаво бебе (не огромно, ама во болница сите ми викаа дека е големо, скоро 3600) ситна бев :) Не знам каде го собра :)

На fana, eta, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    :D И јас утре сум на прв скрининг.. Рипнато ми е ама искрено изгледам ко здебелено... Валјда зашто е мало... И јас исто прво тоа помислив чим од сега се познава што ќе биде понатаму страв ме фаќа... Сеа возбуда ме држи дали се ќе биде во ред утре... :*

На Meckicja, kukla21, fana и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Devojki zdravo, ispituvav pred 10tina dena d-dimeri, lupus, afa i slicno, se mi e vo red samo Afa mi e pokaceno..referentni vrednosti se od 0-20 a mene mi e 34.. znae li nekoj da mi objasni sto e so afata? Sto znaci ako e pokacena? Pozdrav

5. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.112
    Јас денес бев по мерки за приска,деуште не направив..Машко е,син мајкин❤️ Малиот се израдува многу за братчето,го земав со себе на контрола.И мене ми рече дека матката ми е ниско па за две до три недели ќе почнам да се познавам,иако се приметува помалку.

На xhon kenedi, Coco31, linguaragazza и 4 други им се допаѓа ова.
  6. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    5.411
    @Asja a koja nedela si? Zatoa sto jas 12+ 13 koga pravev priska isto maticniot mi rece dole mi e matkata pa malku se ispaniciv vika do sega treba da e krenata. A za prvoto se sum zaboravila kako bese

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.112
    13+4 денес,според менструација..Терминот ми варира од 31.07 до 05.08 ..

На sanja.burgundy, TeddyGrey, duffi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.767
    Допаѓања:
    145.269
    Не варира, еден е , според срцевата реакција. :)
    Нормално е како расте бебето да варира, не се сите бебки исти . Ама секогаш водејте се по тој.

Е сега ако се работи за некои големи отстапки од 2+ недели, тогаш варира.

На Asja и kukla21 им се допаѓа ова.
  9. linguaragazza

linguaragazza Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2012
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    216
    Jas denes bev na skrining i go prasav za priska,mi rece ako sakas da napravis,ako ne-ne mora. Spored merkite od ehoto se bese vo red,so nizok rizik i odluciv da ne pravam preku krv. Iskreno edvaj docekav za rezultatite od ehoto, pocna da mi se vrti, da mi se losi, taka da mislam deka nema potreba dopolnitelno stres da si pravam cekajki gi rezultatite. I mene mi nagovesti doktorot deka najverojatno e masko. Sto i da se,samo da se zdravi i zivi site. Termin 12 avgust, bremena po site pekoli letni ajmooo :D

На xhon kenedi, *Milicka*, Coco31 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.560
    Лавче за колку дена стигнаа резултатите? Јас имам на 16 закажано. Само крв ти земаат така или? Убава вечер :sun::hug::l:

11. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Pa jas na 19ti januari bev, gi zemav tek vcera...taka da rezultatite za odprilika 10 dena:)

Denes go slusnavme najubaviot zvuk..bevme na kontrola imase srceva reakcija..izmesani cuvstva, nemir, sreka sto se ne :) 7+0 sum :)

Последна измена од модератор: 31 јануари 2018
    На Meckicja, xhon kenedi, @Verba и 15 други им се допаѓа ова.
  12. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Ќе се дружиме мене термин 16ти август

На Asja и linguaragazza им се допаѓа ова.
  13. miss-bootylicius

miss-bootylicius Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    11.018
    Здраво девојки, да се пријавам и јас во темава, 11 +4 сум. Имам едно прашање, сега во 12 та недела треба да правам приска 1 и скрининг на гак ама нема термини цел месец чекам. Како е со приоритетниот упат би ме примиле ли, јас сум од прилеп и в четврток имам заказано на трансфузија во скопје и сакам истиот ден да одам на гак со приоритетен упат точно 12 та недела ке сум... Како оди со приоритетните упати?

14. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.031
    Допаѓања:
    117.547
    Битола дојди за приска, поедноставно е и нема да си во неизвесност дали ќе најдиш или не термин.

15. miss-bootylicius

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    11.018
    А како да заказам за во Битола? За таму има термини и дали ке ме примат од прилеп дека сум

16. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.031
    Допаѓања:
    117.547
    Секако дека ќе те примат, јас познавам лично 10 жени од Прилеп што правеле контроли и раѓале во Битола на државна болница. Преку матичен гинеколог ќе си закажиш и има термини во Битола сигурно побрзо од на ГАК.

На miss-bootylicius му/ѝ се допаѓа ова.
  17. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    5.411
    Za priska ne ti treba upat tuku treba eden den pred priska da ti zeme maticniot merki i da odis na gak da ti zemat krv 5 min. Rabota

На miss-bootylicius му/ѝ се допаѓа ова.
  18. miss-bootylicius

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    11.018
    Мојот матичен гинеколог има праисториско ехо не мозе да ми земе мерки за скрининг ке одам во ремедика но не планирам да плакам 5000 за приска таму затоа сакам на гак да одам со приоритетен бидејки секако истиот ден ке одам во скопје да не одам два пати...

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  19. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    5.411
    @miss-bootylicius nemas potreba od pripriteten samo so merite od remedika ke odis vo gak

20. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Женски вие што сте примале криноне гел сакав да ве прашам нешто. Еве веќе 2 месеци како примам но пред 2 дена доле ко пецкање осеќам при бришење а и при ставање на гелот исто. Ви се случило вакво нешто? Како и да утре ќе одам уринокултура да правам зашто минатиот пат не направив само обично ама во делот за бактерии пишуваше минус... Дали е ова од иритација незнам ама не ми е пријатно ич...