Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.767
    Допаѓања:
    145.269
    Најверојатно е од гелот. Вишокот прогестерон дава ваква реакција.
    Сепак направи урино за мирна глава.

2. Tweety Sweety

Tweety Sweety Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2017
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    61
    Не успеав да најдам посебна тема за температура во бременост, па си реков тука да прашам. 10+ сум, и телесната температура ми е покачена за еден степен од секојдневната температура.
    Колку треба да биде нормалната температура во бременост? Кога треба да го вклучиме алармот?

3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Еден степен не е ништо, но ако се разболуваш и почнуваш да качуваш темп. над 38, смееш да пиеш парацетамоли.

На Tweety Sweety му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Waikiki

Waikiki Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    Zdravo mamicki, pravev test i mi pokaza dve crtki. Od denes sum veke vo sesta nedela no seuste nemam pojdeno na ginekolog da mi ja potvrdi bremenosta, mi zakazaa za 2 ned od denes. E sega mene me maci toa sto voopsto nemam nikakvi simptomi, nitu mi se losi, ni pospanost nisto, nitu pak nekoi izrazeni bolki vo gradite. Koi simptomi gi imavte vie vo sesta nedela, i dali imalo i druga koja nemala nikakvi simptomi ?

На Hanah07 и @Verba им се допаѓа ова.
  5. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    5.411
    Raduvaj se ako nemas simptomi ama vo princip rano e za simptomi na loshenje toa 7,8 ili malku pokasno pa do 12-14 nedela zavisi koj kako neretko se pominuva kako od bajka ama sigurno ke pises ponataka so nekoj simptom @Waikiki

На Waikiki му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Me bolese malku od vreme na vreme kako grcenje kaj matkata i jajnicite dole..drugo nisto konkretno nemav..i uste nemam gadenje i povrakanje i takvi raboti a sum 8 + 4.. uzivaj i ne se sekiraj sekoja bremenost e razlicna.

На Hanah07, Waikiki и @Verba им се допаѓа ова.
  7. Hanah07

Hanah07 Нов член

Се зачлени на:
    27 јануари 2018
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    8
    i jas sum 6+3, nemam apsolutno nikakvi siptomi. Polna sum energija :) samo imam grcevi vo matkata od vreme na vreme i bolki vo nozete ( sto iskreno toa malku me plasi)

8. Tweety Sweety

Tweety Sweety Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2017
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    61

Благодарам на одговорот. За среќа и со помош на домашни алтернативни мерки (инхалации, оцет,мн лимони, супи, туширања) ја симнав пак за кратко време. Се надевам нема да се врати сега деновиве кога врие од грипови :(

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Не му се секирај толку, јас колку повеќе се пазам повеќе сум болна :D

А имав еден период во почетокот од бременоста кога недела дена ме тресеше грозница, а немав повеќе од 37,2. Тука отприлика бев, 8ма, 9та или 10та недела. И други жени го приметиле тоа на почеток од бременост.

На Tweety Sweety и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  10. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.971
    Се сеќавате кога досадував со моите негативни тестови? Епа заборавив да споделам среќа, излезе и позитивниот :D . Скоро 13 недели сум, до сега сум била два пати кај В,Органџиски во Штип, на 5Д се беше како што треба, единствено нешто што не знам е пол. Многу сме луди, на 5Д мававме боксови и бевме гимнастичарски расположени :lol:

На orhideea, Meckicja, duffi и 11 други им се допаѓа ова.
  11. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Значи ова чекање резултати од Верифи е да пукнеш :) Цела недела неспиев.. Цела среќа ми стигнаа сабајлево се е во ред и бебушка е женско :inlove: А матичната вчера ме убедуваше дека е сигурна дека е машко :) Вика ова меѓу нозе што го гледам гатантирам. Инаку 14 недела сум. Па сега кога ми кажаа на генетскиов тест женско си викам што било тоа меѓу нозе???? :D

На orhideea, Meckicja, 0ли и 9 други им се допаѓа ова.
  12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.767
    Допаѓања:
    145.269
    Папочна врвца или лоша позиција.
    Плус во 14та недела и не се сеуште развиени гениталиите како треба па лесно се греши.

На Kitten и *Milicka* им се допаѓа ова.
  13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Половите органи во таа недела се слични. Добар доктор прави добра проценка. :)

На wannaBeMomma и *Milicka* им се допаѓа ова.
  14. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    А нашиов доктор уште пред недела дена ми кажа дека му личи на женско :D

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    До докторот е :) И менр во 11 ми кажа :) он и ми објасни како слично изгледаат и лесно се греши толку рано :)

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Искра 90Ј

Искра 90Ј Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2018
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    168
    Женички, закажавме прв скрининг на гинркологија кај доктор Гпран Кочовски. Се мислам дали и приватно да закажам... Како сте задоволни од докторот, што мидлите што да направам???

17. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Здраво идни мамички еве и јас да се пријавам во групава 5 недела сум бев на доктор ми потврдија бременост и за 10 дена на преглед да слушнеме срценце :inlove: Многу сум среќна и само се молам да ми успее оваа бременост бидејќи една за жал неуспешна имав... Од симтоми освен болки во градите и грчеви повремени во стомакот друго не осеќам ништо, може бидејќи уште е рано ќе видиме понатаму:x Ме интересира кога се прави крвна слика и мокрача? Страв ми е да немам некоја бактерија доле ме чеша непријатно дали некоја имало такво непријатно чувство на чешање:$

На 0ли, Coco31, Lavica2016 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Можеш да си направиш крвна слика и мокрача сега,и ќе си правиш на 1 месец.

На Sparkles27 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    861
    Zdravo devojki sakam da vi kazam posle borba od 5 godini i edno neuspesno invitro konecno ostanav bremena koga najmalku ocekuvav epten sum taze skoro 5 nedela no doktorot mi zabrani da stanuvam bidejki mi se pojavi rozenikavo na brisenje i imav mnogu jaki grcevi dole vo jajnikot utre sum na kontrola e sega kapak na se pocna da mi se susi grloto i pocnuvam da se nakasluvam i me sece dole stom se nakaslam daj te nesto sovet sto da pijam da sprecam i dali moze da mi nasteti kaslanjevo

20. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Ја сум 12+ и кога се накашлувам ме сече долу,не се плаши најди си позиција која највеќе ти одговара кога кашлаш. Исто за розеникавото не се плаши,сигурно си покриена со терапија и ја во 5та и 6та недела имав на неколку пати розев исцедок.
    Одмарај колку можеш повеќе.

На linguaragazza и malecko87 им се допаѓа ова.