Најверојатно е од гелот. Вишокот прогестерон дава ваква реакција. Сепак направи урино за мирна глава.
Не успеав да најдам посебна тема за температура во бременост, па си реков тука да прашам. 10+ сум, и телесната температура ми е покачена за еден степен од секојдневната температура. Колку треба да биде нормалната температура во бременост? Кога треба да го вклучиме алармот?
Еден степен не е ништо, но ако се разболуваш и почнуваш да качуваш темп. над 38, смееш да пиеш парацетамоли.
Zdravo mamicki, pravev test i mi pokaza dve crtki. Od denes sum veke vo sesta nedela no seuste nemam pojdeno na ginekolog da mi ja potvrdi bremenosta, mi zakazaa za 2 ned od denes. E sega mene me maci toa sto voopsto nemam nikakvi simptomi, nitu mi se losi, ni pospanost nisto, nitu pak nekoi izrazeni bolki vo gradite. Koi simptomi gi imavte vie vo sesta nedela, i dali imalo i druga koja nemala nikakvi simptomi ?
Raduvaj se ako nemas simptomi ama vo princip rano e za simptomi na loshenje toa 7,8 ili malku pokasno pa do 12-14 nedela zavisi koj kako neretko se pominuva kako od bajka ama sigurno ke pises ponataka so nekoj simptom @Waikiki
Me bolese malku od vreme na vreme kako grcenje kaj matkata i jajnicite dole..drugo nisto konkretno nemav..i uste nemam gadenje i povrakanje i takvi raboti a sum 8 + 4.. uzivaj i ne se sekiraj sekoja bremenost e razlicna.
i jas sum 6+3, nemam apsolutno nikakvi siptomi. Polna sum energija samo imam grcevi vo matkata od vreme na vreme i bolki vo nozete ( sto iskreno toa malku me plasi)
Благодарам на одговорот. За среќа и со помош на домашни алтернативни мерки (инхалации, оцет,мн лимони, супи, туширања) ја симнав пак за кратко време. Се надевам нема да се врати сега деновиве кога врие од грипови
Не му се секирај толку, јас колку повеќе се пазам повеќе сум болна А имав еден период во почетокот од бременоста кога недела дена ме тресеше грозница, а немав повеќе од 37,2. Тука отприлика бев, 8ма, 9та или 10та недела. И други жени го приметиле тоа на почеток од бременост.
Се сеќавате кога досадував со моите негативни тестови? Епа заборавив да споделам среќа, излезе и позитивниот . Скоро 13 недели сум, до сега сум била два пати кај В,Органџиски во Штип, на 5Д се беше како што треба, единствено нешто што не знам е пол. Многу сме луди, на 5Д мававме боксови и бевме гимнастичарски расположени
Значи ова чекање резултати од Верифи е да пукнеш Цела недела неспиев.. Цела среќа ми стигнаа сабајлево се е во ред и бебушка е женско А матичната вчера ме убедуваше дека е сигурна дека е машко Вика ова меѓу нозе што го гледам гатантирам. Инаку 14 недела сум. Па сега кога ми кажаа на генетскиов тест женско си викам што било тоа меѓу нозе????
Папочна врвца или лоша позиција. Плус во 14та недела и не се сеуште развиени гениталиите како треба па лесно се греши.
Женички, закажавме прв скрининг на гинркологија кај доктор Гпран Кочовски. Се мислам дали и приватно да закажам... Како сте задоволни од докторот, што мидлите што да направам???
Здраво идни мамички еве и јас да се пријавам во групава 5 недела сум бев на доктор ми потврдија бременост и за 10 дена на преглед да слушнеме срценце Многу сум среќна и само се молам да ми успее оваа бременост бидејќи една за жал неуспешна имав... Од симтоми освен болки во градите и грчеви повремени во стомакот друго не осеќам ништо, може бидејќи уште е рано ќе видиме понатаму Ме интересира кога се прави крвна слика и мокрача? Страв ми е да немам некоја бактерија доле ме чеша непријатно дали некоја имало такво непријатно чувство на чешање
Zdravo devojki sakam da vi kazam posle borba od 5 godini i edno neuspesno invitro konecno ostanav bremena koga najmalku ocekuvav epten sum taze skoro 5 nedela no doktorot mi zabrani da stanuvam bidejki mi se pojavi rozenikavo na brisenje i imav mnogu jaki grcevi dole vo jajnikot utre sum na kontrola e sega kapak na se pocna da mi se susi grloto i pocnuvam da se nakasluvam i me sece dole stom se nakaslam daj te nesto sovet sto da pijam da sprecam i dali moze da mi nasteti kaslanjevo
Ја сум 12+ и кога се накашлувам ме сече долу,не се плаши најди си позиција која највеќе ти одговара кога кашлаш. Исто за розеникавото не се плаши,сигурно си покриена со терапија и ја во 5та и 6та недела имав на неколку пати розев исцедок. Одмарај колку можеш повеќе.