Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. linguaragazza

linguaragazza Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2012
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    216
    Gledaj sto pomalku da se napregas. Jas imam maka so alergii i celo vreme kivam. Duri na pocetokot koga prokrvarev i togas ne mozev da prestanam. Jas probav razni taktiki i najuspesno mi bese malku svrtena na strana i potsvitkana da bidam koga ke pocnam da kivam (koe objasnuvanje :D) . Prasaj dali smees nekakvi pastili da zemas za nadrazneto grlo i proveri da ne se raboti za bakterija. Doma ako ti e mnogu suv vozduhot, probaj so nekakov navlaznuvac da sredis. I sto e najvazno nemoj da se plasis, samo sebesi si stetis taka. Golem del od nas pocnale so nekakvo krvarenje/iscedok, pa eve terame napred uspesno. Zapamti deka sto e tvoe ke si bide. Ti cestitam za istrajnosta i ti posakuvam mirna i ubava bremenost. Odmaraj i uzivaj:*

На Tukituki и malecko87 им се допаѓа ова.
  2. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    861
    Ti blagodaram mnogu moram da se opustam pod golem stres sum mnogu mi e strav inaku sum sk neredoven ciklus dobivam na 60 i poveke dena i sega nonstop sum na kontroli za da vidat koja nedela sum i kako raste plodot

Kolku ste srcki me smirivte vednas vi blagodaram od srce ❤

Последна измена од модератор: 25 февруари 2018
    На linguaragazza и Tukituki им се допаѓа ова.
  3. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Честитки мила само немој да си правиш стресови тоа е лошо за бебчо,гледај насочи се кон позитивни мисли и одмарај си.Јас 4та недела бев многу настината кашлав премногу, најмногу ми помогна кромидот,односно ќе свариш еден кромид со мед и малку лимон ке зоврие водата кромидот го фрлаш и ја пиеш водата.Многу ми помогна тоа и плус сируп кој матичниот ми рече дека е безбеден за трудници се вика хербион сируп од бршлен.

На malecko87 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    861
    A smeam li na maramce rakija i biber na vratot da drzam toa mnogu mi pomogna prosliot pay koga bev dosta nastinata ama ne bev togas bremena

5. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    5.411
    Mnogu caevi, limon ceden vo casa I pij jas imav beli naslagi na grlo 7-8 nedela i piev mnogu tecnost, limon i direktno na grlo sodabikarbona so prst mackav na krajnicite. Grozno no za dva dena mi se iscisti duri i na doktorkata ne i se veruvase. Samo pozitivni misli i sepak Ima za sto da se boris

6. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Ova so grlovo najverojatno e normalna rabota kaj trudnici. Jas sum mesec dena doma i pak od vreme na vreme me nboluva grlo..od nigde nikade. Poslednive 2 dena mi e zatnat i nosot..
    Sto se odnesuva do kaslanje i kivanje i bolki vo stomakot dole i jaa praktikuvam svrtena na strana i malku podsvitkana..samo taka ne me boli koga kivam.

7. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    861
    I mene naednas me fati a doma sum na bolovanje dali od suviot vozduh na drva se greeme neznam ama uste ova mi falese krvarenje pa grcevi sega kaslanje koga ke se nakaslam me sece i boli dole se nadevam nema da mu nasteti na plodot izvinete sto dosaduvam ama od strav se me interesira

8. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Ти дадоа ли прогестерон за крварењето?

9. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    861
    Jas ne ni znaev deka sum premena mislev mi dosol ciklus 4 dena se rozenikavo i vikam cudno da ne mi probie tolku vreme i napraviv test isladna pozitiven i utredenta bev kaj ginakologot i mi dade utrogestan 3 pati na den i posle dva dena naednas mi se pojavi sveza krv na brisenje i odma me bocnaa so inekcija depo i se smiri

10. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    А утрогестанот си го продужи.
    За кашлањето не се плаши,пиј цедени лимони,орегорен шекер со млеко и путер,супи и мн мн вода,а ако мислиш дека ти е сув воздухот дома имај си секогаш тенџерче со вода на шпоретот.

11. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    861
    На Tukituki му/ѝ се допаѓа ова.
  12. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    861
    Decki kazuvajte nesto za simnuvanje na temperatura imam 38.8 vo dva piev paracetamol maticnata mi kaza ispod 8 saati da ne pijam i kazete opasno li e za plodot temperaturava mnogu se plasam denes bev na kontrola super napreduvase embrionceto 5 nedela sme sega pa ova me dokrajci kaj kaslam pa i temperatura

13. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Не е опасно, можеш и почесто да се напиеш, а ако мислеше на температурата, ни таа не е опасна за плодот.
    Пробај еден природен напиток, спушта температура:
    -еден лимон,
    -лажица рендан ѓумбир,
    -лажица јаболков оцет,
    -мед,
    -топла вода.

14. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    861
    Ti blagoda mila ama ova mnogu los virus i pokraj paracetamol ne mi se siuva temperaturata neznam dali da idam na maticen da mi dade cefaleksin ginakologot mi vikase ako treba i pij ama mi e strav da ne mu nasteti na plodot 5 nedela i 4 dena sum denes bev na klinika za bolovanje me gledaa vika super se razviva sto da pravam nemam pamet

15. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Ја сум спуштала температура со бело вино,се мачкаш по цело тело. Е сега да прашаш како трудница дали смееш така.

16. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Јас пиев цефалексин во 7 недела ми отече заб и само тоа смеев и пиев и ете фала Богу ништо не му биде на бебуш..

17. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Mila probaj so kompot od visni...

18. cimparka

cimparka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2018
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    997
    Нема што да те загрижува, јас немав никакви симптоми, ни гадење, ни повраќање, всушност ни не чувствував дека сум бремена. Освен слаби болки во градите. Веќе симптомите ми се појавија од 5 тиот месец, како болка во препони, понекогаш и гадење, замор, но се е во граници на нормала. Секоја жена е различна.

19. Tweety Sweety

Tweety Sweety Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2017
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    61
    Здраво. Уште некој ден сум во оваа група и после одиме во второ тромесечие. Сакам да прашам последниве денови сум со постојани тапи пецкања и болки во абдоменот и кичмата. Понекогаш знаат да бидат силни, некогаш не. Нормално ли е?
    На скринингот во 12та недела бевме супер, дури и напред не водеа.
    Прашувам други трудници велат не ги болело. Да побарам помош од гинеколог или и на некоја од вас и се случувало :)
    Ви благодарам многу :*

20. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Jas da bidam iskrena od zavcera imam bolki vo jajnicite..mozebi se pojavija posto doznav vozbudliva novost vo blisko semejstvo pa se razbudi natkava i jajnicite..i pri mokrenje imam cuvstvo na pritisok kaj jajnicite isto..

На Tweety Sweety му/ѝ се допаѓа ова.