Немој ништо на своја рака. Иако знам дека Плантагин се на природна база, имаат кантарион, незнам дали се безбедни. Прашај го матичниот лекар. И прашај како да ја тераш терапијата, можеби не треба секој ден. Јас за кандида користам Полигинакс, препорачани од докторот.
Jas zgresiv poliginaks zemav moja greska sega se nerviram da ne e nesto vo vtornik ke odam na lekar ama ne se izdrzuvase mnogu imav neprijatno cuvstvo
Od nervoza nz ni sto pisuvam cela sum izgubena tolki vreme ovaa go cekav i sega toa mi se desi baksuz
Zdravo devojki..denes napraviv test za bremenost i bese pozitiven no seuste nemam poseteno genikolog bidejki e sigurno rana bremenost bidejki crtata ne bese tolku vidliva..sakam da ve prasam od koga pocnuva da se broi,koja nedela sum? Bidejki menstruacija imav posledno na 2ri mart..se brojat demovite odma posle zavrsuvanjeto na menstruacijata ili? Fala vi
Од првиот ден на последна менструација се смета. Значи ако последен пат си добила циклус на 2.март, сега си 3 недели и 3 дена.
Женички дали е нормално да чувствувам како болки или грчеви во пределот на долниот дел на абдоменот односно матката? На тест ми покажа две црти а на др ми закажаа за неколку дена,ми рекоа сега нема да се види ништо
Даа сосема е нормално се додека се трпи е во ред се шири матката ама за да си мирна можеш да побараш да те боцнат прогестерон јас во првите недели си примав превентивно да не му ја мислам
Zdravo zenicki na site.sakam da ve prasam dali nekoja ima iskustvo so hematom, da mi kaze sto moze da se ocekuva i dali so plodot bilo se vo red.inaku ova mi e prvo in vitro,denes bev na eho, i mi kazaa deka se dva ploda, duri imaa i srceva akcija slusnavme a sum 5+4.toa bese ubavata vest no mi kaza deka imalo i hematom i sega sum na strogo miruvanje.ve molam ako nekoja imala iskustvo so hematom da mi pise.
Jas imav hematomi 2 od dvete strani na matkata..bar taka na eho se gledase.. moras da odmaras i miruvas, jas strogo do vece i tolku, na patoloska sum. Nekolku pati prokrvarev i toa obilno krv shikase od mene, na urgenten bev u Sistina utvrdija deka od hematomite e krvarenjeto i deka se namaluvale so krvarenjeto. Prviot pat koga prokrvarev mislev deka tolku od plodot. Sreka bese se okej. Mi dadoa da pijam dobrestan 3×1 a prethodno primav utrogestan 2×1. Samo pozitivno i odmaranje.
Женички дали некој имал искуство со неправилна гестациска вреќичка? Утре сум на втора контрола и место не ме држи, а на предходната докторот ми рече дека обликот не е баш топчест како што требало да биди. Од лекови пијам само фолна и кардиопирин 100, а нели ако не е правилен обликот се заканува спонтан и треба да се зема и нешш за подршка на бременост? Не знам како ќе изржам до утре, се ми се вртат филмови дека нема да го чујам срценцето или дека нешто лошо ќе ми кажат. Дури и на сон ме прогонуваат лоши мисли. Инаку сега би требало да сум околу 5 недела.
5та недела е и рано за да се слушне срценцето. Кај мене се слушна во 6+. Значи почната 7ма недела. И тоа докторкава рече: Ова вчера или денес почнало да чука (ваљда не очекуваше да се слушне, не знам) Не се секирај, мисли позитивно. Пиши ни како ќе поминеш утре. А ако нешто пак ако мрчи докторот иди на второ мислење одма.
Па и утре одам на второ мислење, а петок сум кај матичниот. Сакам споредба да направам помеѓу мислењата на двајцата. Знам дека сум страшен параноик. Јас треба да сум 6+ според менстр., ама според големина на плод доцниме со 5 дена, веројатно имав подоцна овулација во последно време добивав на 35 дена, па затоа и јас и докторот сметаме дека сега сум 5+ недели.
Ајде не мисли на лошо женче се ќе биде во ред...мене така мр исплашија јас бев 6+ нема срце само кеса па ај прогестерон па можно е да е празна да нема плод абе до другата недела не спиев се тресев ама кога идов и кога го видов на мама срценцето плакав од среќа..касна овулација и од старт сме аи една недела поназад па супер си растеме. Без паники и нервози и чекам да ни пишеш убави вести
I mene mi imaa spomnato deka ne e vo pravilna forma,mislam deka to a zavisi od oblikot na matkata jas deka dvoroga matka uste od pocetokot se zaglavi karlicno Inikako ne se svrte. Barem mene taka mi kazaa pobaraj si poveke mislenja. I nemoj da se optovaruvas kaj mene srcence slusnavme 8nedeli I nekoj den ,ke bide se kako sto treba.