Zdravo zenski,sakam da ve prasam tie sto ste bremeni so in vitro,do koja nedela pievte od estrofemot i po kolku
Која недела си бремена?? Јас ги пијам од денот на трансфер сабајле и навечер по едно апче иначе уште ги пијам до првата контрола па ќе ми каже докторот дали да продолжам??
Jas sum 7 nedela i gi pijam od pred transfer.jas pijam namesto estrofem od proginova belite 3×2.a vie estrofem od kolku mg vi e
I jas pijam estrofem od pred transfer do sega 9 nedela. Na pocetok 3x2, sega 2x2. Prodolzuvam do 11 nedela, pa posle zdravje, mozda ke prestanam da gi pijam. Estrofem od 1mg
Jas pak ne pijam estroferm ne mi dade dr po et ni sega po pozitivniot rez od betahcg koga go prasav zasto mi rece nema potreba
jas pa pijam od proginovata belite samo,a tie se od 2mg a tri pati gi pijam,ne znam so tolku mnogu.vo sabota sum na pregled pa bas ke prasam.
Здраво.. јас имам некое можда глипо прашање. али тоа со неделите баш ми е нејасно.. јас последна менструација ми беше на 25 Јаниари, значи од 15 Јаниари до 7 Фебруари немав никаки сексуални односи. со маж ми пиеве некои таблетки од кога се видовме од 7феб до 9 феб. за некоја бактеричка. и сега завчера бев на гинеколог и ми рекоа 11недели.. и некако баш чудно затоа што од 7феб до 12 април баш и нема 11 недели и некако видов да и маж ми се загрижи али незнам ни ка што да му објаснам ваљда то е пресметка медицинска.. и баш ми е мака што не прашав на која дата се смета да сум затруднела и која ми е последна дата.
Мамички денес имав прв преглед, 6 недела сум, др ми рече се вило ок. Плодод е голем 6.4, срцева реакција имаше. Е сега ме интересира шо пиете вие во овој период? Др ми рече Премама да земам, до сега пиев Ц, Мг, фолна со јод
Ne mi e jasno i mene broenjevo izvinwte sto vaka ke se nadovrzam... jas denes dozna dela sum bremena i sega tek pocnuvam da se zapoznavam so seto ova mene posledna mens. .i bese na 2ri mart do 5 ti ... se broj od koga pocnala ili od denot koga zavrsila (5ti) ?? Fala vi mmnn