Kako bre 6 nedela .???? Posledna menst. Mi bese na 2 mart ili ja sum prosta ili nz stvarno pr3mn sum zbuneta... aj ako ne ti e tesko objasni fala i ma tebe nela ti e so lesno S Svativ hahah se brojat po 7 dena.. haha a ja brojam od 2 ri mart do 2 ri april 1 mesec i plus 3 dena... haaha cc
Јас колку што знам 6 недели не се рачуна 1 месец туку 2ва месеци и 3 дена како мене и јас сум така заради доцна овулација иначе 7 требаше да имам плус за 6 недели ќе полнам 12 така ми кажа докторот..
Nemozam da razberam pak ne mi e logicno taka da se broi kako sto vikas.ke odam.na lekar da si potvrdam bremenost i ke ja prasam bas koja sum i kako se racuna
Тие сите календари за трудници од мобилен различно ми покажуваат,симнав неколку и сите различно хаха,на еден 3 недели трудна на друг 5 недели...Прв ден од менеструација ми беше на 19 март...иначе немам правено сеуште тест чекам барем уште 1 недела да помине а ги имам сите симптоми па ке видиме
Женички, јас сум 8 недела. Од синоќа при мокрење ми се појави светло кафеав исцедок при бришењето. Малку ама доволно да се избезумам. Потоа немав ништо се до пред малку кога повторно ми се појави (не е обилно) Блиските околу мене ме смируваат дека нема место за паника, а матичната ич не ми е сигурна па сакам ваше мислење Имала ли некоја вакво искуство како моево?
Да бев на твое место ни минута не би чекала една контрола ништо нема да ти направи иначе вака повеќе стрес оди во систина на ургентен нека те прегледаат помирна да си..
Кафеав исцедок нее за потценување,оди или на ГАК или на било кое место. Додека не те види доктор никој од страна неможе да знае дали е нормално или не. Може и да е нормално а може и да нее.
Јас сум седма недела. Мачнини,наутро,навечер,преку цел ден. Јадење само нешто суво,инаку цревата ќе си ги истурам. И така одеднаш кога ќе ми дојде да легнам,морам истата секунда инаку ќе паднам ми се чини. И само да спијам,луѓе жива ненаспана сум. Само се тешам дека на почеток е така ,а подоцна ќе помине. Така барем викаат.
Девојки вчера направив тест и беше позитивен, вчера ми доцнеше циклусот 9 дена. Последен циклус имав на 07 Март и според една апликација на мобилниот пресметката е 5 недели и 6 дена, прашањето ми е дали наредниот вторник на 24 април е сеуште рано да одам на гениколошки преглед, тогаш според апликацијава ќе бидам 6 недели и 6 дена, дали е рано за било што да се види. 24 април е привиот слободен термин кај геникологот мој матичен или да закажам за неколку дена потаму? Мислење ве молам цела сум прашалници
И мене на почетокот од бременоста ми се појави таков исцедок и докторот ми даде да пијам таблети Добрастон 2*1.
@Karmina1989 мене денес ми искочи позитивен тестот а само ден,два ми касни (последна менс.ми беше на 19 март) баш пред 1 час се јавив на гинекологот и ми закажа за другава недела,значи ја сум покасно од тебе останата па ми закажаа,Така да таман си
@Karmina1989 , јас денес се чув со матичната и ми закажа за нареден вторник. Тогаш ќе бидам 6 недели и 4 дена, и ми рече дека би требало да се слушне тогаш срценце.. Мојот последен циклус ми беше на 9.3.
Денец бев прв пат на лекар, прв ден од последна ментруација 12.03. Матичниот ми направи вагинално ехо на кое се гледаше само гестациската кеса. Ми кажа дека е прерано за да се гледа ембрион. Се пожалив на болки во јајниците, посебно левата страна и докторот ми препиша Дабростон 2х1, магнезиум + фолна ми препорача да мирувам и ми закажа преглед за 3 недели. Се надевам дека тогаш ќе се гледа повеќе од кесата..