Jas sinoka imav kafeav iscedok I staviv utrogestan I se smiri i denes bev na eho I imame edno bebce slusnavme I srceva akcija
кои испитувања се прават од како ќе биде позитивен тестот? и дали треба многу да се пази да не се крева тешко и какви др работи ?
Прво ехо потврда дека има бременост. Крвна слика со урина. Тоа за почеток. Другите тек 12та недела. За внимавање нормално дека треба. Колку можеш чувај се. Е сега тие кои си имаат мали деца нормално креваат по потреба.
Imam uste edno prasanje. Dali vasiot prv pregled otkako doznavte deka ste bremena bese vaginalen ili onoj dr sto te gleda preku stomakot ?
Јас не сум правела преглед со вагинално ехо, во 6 та недела со абдоменално ехо се слушна срценце и се гледаше плодот.
Mene denees kako za prv pregled ( 7 ned 5 den ) me gledase vaginalno no jas mislev abdomenalno kw me gleda mislev deka ne smee vnatresno da mi cepka ...
По менструален календар денес требаше да добијам. Иначе 8 недела сум. Чувствувам некоја тапа болка во десниот јајник, повремено. Вака е 3-4 дена. Според вас лошо е, или е знак шо требаше да добијам?
Mamicki i jas vcera bev na pregled za vtor pat, 8 + 5 sum, go vidov bebceto, ima srceva akcija i se e ok. Mnogu sum srekna zatoa sto koga otidov prviot pat vo 5ta nedela seuste nemase embrion, valjda mnogu rano e bilo
Исто кога одев во Плодност вагинално ехо, а матичнот само преку стомак ме гледа. Утре 8 ма недела почнувам