Јас сум 9+1 од терапија примам кринон гел+ прогестерон депо+премама+естрофем+витамин д+метформин+кардиопирин од време на време ме фаќаат болки ама поминуваат иначе за повраќање да не збориме секој божји ден повраќам ми се гади многу ама уште некој месец и ќе помине..
Да мене ми е малце. Јас не приметував многу, но вчера кога бев за брисеви др ми рече дека можно е да имам кандида. Горе во цервиксот сум имала, не било уште слезено. Ќе видам сега на резултати што ќе излези. Ама во бременост и нормално е да се појача секретот и се додека нема мирис и боја е во ред.
Јас сум 10+2 и белото прање ми е зголемено од прв ден. Како помочкана да сум постојано. Ја прашав др ми рече дека е нормално. Јас имам такви мачнини и неподнословост на мириси да на однос не ми текнува. А и искрено страв ми е. Среќа и на мм му е страв и не сака да ризикува. Според мене во прво тримесечие најмудро е така. Друго што забележав, болките во градите поминаа речиси но ми се јавуваат флеки на лицето. Дури и како да се лупи кожата. На две места имам и се многу непријатни
Бело прање е нормално,сега па топло ептен кога ќе дојде ќе мислите вода тече од вас. Набаветеси едно 30 пара долен веш
Jas za povrakanjeto pijam betadin vit b6 I stvarno mi pomaga isto si grickam I nepeceni bademi I oni mi pomagaat
Дали е нормално во почеток на бременост многу гасови и течна столица? Можно да е од магнезиумот или утрогестанот? П.С За другарка прашувам.
Jas imav na pocetok tecna stolica i gasovi. Cudno mi bese bidejki site me predupreduvaa deka moze da imam zapek. A jas obratno..
И мене ми се случува истото, мислам дека е последица на магнезиумот но и на поголемата консумација на овошје. Откако дознав дека сум бремена почнав да си правам смуди секој ден, а и си јадам по 2 порции овошје плус. За проблемот си помогнав со 1 чаша јогурт во која додадов 1 мала лажичка густин(нишесте) и нормализира.. Да додадам за гасовите... Стомакот ми е како топка, тврд и кркори цело време. Изгледам како да сум 6ти месец бремена а не само 9 недели..
Ја у живот не сум имала волку редовна столица,па и мека,со мерак одам у вц. Пред да почнам со мг.мака мачев со запек.
Zdravo jas sum nova vo forumot i ve molam za konsulatcija posto me faka panika Posle 2ipol godini doznav deka za prv pat ke bidam mamicka nemozam da vi opisam kolku sum srekna. Toa bebce go cekav so netrpenie... Pred 4 dena bev na lekar i mi kaza deka sum bremenka ama samo tocka se gledase toa e mnogu skoro nrkade 3ta nedela... no gradite me bolat mnogi i imam bolku dolniot del vo stomkot kako pred doaganje ama bolkata trae 1 min... i posle nisto ne osekam. Sega na 29 sum na kontrola se nadevam deka ke e se dobro.. mi dadoa da pijam edni apcinja za plodot "forte" prvoto tromesecie se piele...
Се е нормално тоа што го осеќаш на почеток Веројатно тоа што ти дале да пиеш е фолна киселина, сите трудници го пијат во првите 3 месеци. Мисли позитивно и без грижи.
Zdravo, Jas vo nedela napravib test i bese pozitiven. Deneska bev kaj maticniot mi rece deka seuste e rano da se gleda na eho nesto, mi zakaza vo sabota pak da odam. Beta mi bese 212, a jas posledna menstruacija imav vo 8 april sto bi trebalo da bidam peta nedela. isto taka mi dade folna i aspirin obavezno rece da gi pijam zasto pred dve i pol godini imav spontan vo osmata nedela.Dali pie i nekoj drug aspirin? pozdrav
Честиткии,ти посакувам лесна бременост да си имаш )) За аспиринот слободно пиј си го, јас од почетокот па еве 32 недела го пијам и сега треба да го прекинам.