И јас на почеток одев често, до 7 недела бев 4 пати кај 2 доктори, со тоа што само 1 ме гледаа вагинално. И баш и двата ги прашав дали е штетно, ми се изнасмеаа и ми рекоа што би работеле докторите ако беше така. Само од 4д бебе се плаши и крие, бидејќи чувствувало тресење и зуење, па се крие со рачиња. Па мене жал ме фати како веднаш се покри на лице и сврти со газе и ми е мака што сенга ќе треба пак да го изложувам на тој страв, бидејќи през две недели ми беше рано за скрининк, само онака пробавме. Сега одам 1 месечно, така да не е ништо страшно на почеток додека се осигура дека се е во ред да појде и неколку пати.
Не знам женски за вас ама мене на почетокот многу ме чепкаа вагинално за да проверат дали е вонматерично зошто предходно имав и прво кај матичната,па на клиника па едно ехо не можеа да видат,па друго ехо и дента неколку пати и толку треба,да беше абдоменално ок,ама вагинално и потоа малку крв па повеќе крв и толку беше после спонтан.Затоа на почетокот помалку чепкање и стресови.Можда и не беше тоа причината ама кревко е местото сепак.
Абе со кој памет извини го пишуваш ова? Викаш може нее од тоа спонтаниот а овде правиш паники. На темава има девојчиња до 2 или 3 спонтани и нормално е дека од старт ќе се гледа почесто. Ти од пушка кажуваш дека од често гледање доаѓало до спонтан.
Девојки денес бев повторно на преглед кај матичната, кафеав исцедок немам веќе неколку дена ( од Утрогестан се регулира). Таблетките кои ги имам Утрогестан да ги искористам и повеќе нема потреба од нив. Сега сум 8 недела според ехото ( 10 недела гестациска) и за 2 недели ке одам со резултатите од транфузиологија и од крв и мокрача и тогаш ќе ми земи матичната брисеви и пак ќе ме пушти на некои анализи на крвта. хехе мн земање крв, ама ако се за бебенцето. Го видовме пак на ехото и дупло е порастено од претходниот преглед срценце мое
Сега вториот пат не ме чепкаа доле, само со гел на стомак. Инаку матичниот ми кажа дека ќе ме следи секоја недела за да прати како и колку ќе се развива плодот. После два спонтани во рана бременост, стравот е голем, па валјда тоа е тоа што не тера да бидеме нерационални некогаш. Сепак фала за сугестијата.
Znam deka imase spontani, mi teknuva dobro, ako ne se lazam tamu pred nova godina bese. Ama ja ne mislev deka abdominalnoto e stetno tuku vaginalnoto. Mene ne me cepkaa vaginalno voopsto, bev i so sokrvica i krvarenje i sl. Ama na abdominalno odev na 2 nedeli bas poradi prethoden missed abortion. Ajde sega so pozitivna misla i ke bide, do kraj ke si isterame site tuka
Кога беше на прво ехо? Јас сум утре и некако ми е страв... 5 недела, сепак е многу рано, ништо нема да се види. Ама ај...
Ете помина, траеше пола минута, и се виде само тоа како се вика ... сакус ли не знам... битно рече дека за сега е добро.
Јас имам 7 бремености позади себе 2 дечиња родив и од почеток до крај на бременостите ме гледаа и со вагинално ехо и секој преглед вагинално со рака Да било штетно и да има ризик од спонтан заради тоа не би биле тие прегледи Уживај си и не се потресувај Со лесно
Здраво, Сакав да прашам дали и вие имате менструални болки, јас сум 5 недела и многу су, загрижена зашто сум имал и спонтан затоа. Кај матичниот немаше денеска слободен термин да одам, имам закажано во сабота зашто кога бев во понеделник не се гледаше на ехоо ништо беше рано ама рече дека има бременост зашто со крв анализите бета беше позитивен 212 вредноста. Превентивно ми даде само аспирин протект,и фолната што ја пијам. Дали и вие имате грчеви на јајниците како во менструација што се?
Јас мислам дека тоа е нормално, имав и јас, матката се шири, сепак се вгнездува плод...Сега сум 5 недели и 6 дена..ги немам тие грчеви, но сѐ е индивидуално. Не се мисли
Девојки, денес на ехо сеуште покажува само сакус, како што пишав и погоре треба да сум 5та недела и 6 дена. Треба ли да се грижам што сеуште нема ембрион или не?
Според циклус така се водам, докторот кажа дека уште е рано и да одам после една недела на преглед. Сакусот се зголемува, но сеуште нема ембрион...Вика засега е ок.
Не видов што пишува на мониторот, ниту пак ми даде слика....ајде што ќе биде нека биде..Со Господ напред само
Ама ич да не се мислиш овој пат ќе успееш..мене така ме испаничија со страв бев цела недела 6+ бев нема срце јас уште што не помислив од кревет не мрднав кога 7+ оп срценцето чукааа.. мирувај повеќе и чекам убави вести