Јас сум 5 +3 и не ни очекував да се види толку рано срце... најрано е во 6 та недела, но некогаш и во 7ма се појавува... така што... да не се секираме
Ѕвездичка без секирации гали мешко и честитки.Јас не можам да ти пишам во л.п.и барав опција и се е ок.Не знам зошто не можам да ти пишам а се е ок и кај мене.❤❤
Здраво женски, како сте? Да се пријавам јас тука, да не ме мислите Сабајлево бев на контрола кај матичната, ме виде на ехо, рече добро се развива плодот, како што треба. Според него сум 8+2, а според менс 8+3, ама рече се е ок. Се мерев, откако останав бремена ослабната сум 3кг, и покрај тоа што не повраќав/м. Чекам резултати од крвта да видам после, железото најмногу ме загрижува, пред две недели 11 ми беше. Докторката ми рече да продолжам со утрогестан до 12недела, исто и со магнезиум на Алкалоид. За две недели пак на контрола за брисевите. Овој пат и вереникот беше со мене на прегледот, сакаше да го слушне срценцето Возбуден е сега целиот
^^Железото ми е супер, 22 Хгб 139, и останатите рез се добри. Освен тоа што пак имам бело прање, и треба да ставам вагиналети Вагисан. Аман веќе од оваа досада!
Дали чистење на забен камен е штетен или не? Таа машинката испушта некој пискав звук, па се мислам дали е штетно или не во рана бременост.
Видов дека ми се направил на долните заби, и кога,ќе се насмеам малку се гледа. Можда само јас си го гледам Ама ако не пречи би го средила тоа...
Не пречи, може слободно да се чисти забен камен. И подобро да се исчисти, оти секако следуваат периоди на осетливи и воспалени непца.
Zdravo, jas vo ponedelnik napraviv test izleze pozitiven, vrednosta na beta bese 212i doktorot mi zakaza za sabota zasto toj den ne mozese da se gleda nisto. bev vcera na eho pak ne se gleda nisto, so abdominalno eho.mi zedoa pak krv i sega beta bese pokaceno na 2500. a me zagrizuvat zasto vrednostite se golemi a ne se gleda. utre pak summna kontrola, pocnav da se plasam da ne e vonmatericna. ama jas nemam tolku silni bolki osven sto imam menstrualni bolki ponekogas i me pustat posle ne se nepodneslivi. Posledna menstruacija mi bese vo 08 april. Mu se slucil li na nekoja od vas vakvo nesto, dali imate iskustvo? pozdrav
Со 2500 треба да се гледа на ехо,добро би било да си појдеш как некој добар доктор. Да не те заплашувам,ја со 2 вонматерични немав никакви болки. Се надевам се ќе биде во ред кај тебе.
ne nese gledase mi vika samo deka gleda kako senka i zgolemen jajnik.ne znam kje poludim vekje pocnav da se zagrizam mnogu. a kako se uveri deka si vonmatericno ti? do koja nedela poceka da se gleda na eho?
Матичниот ништо не виде,исто и на клиника. Бев во ремедика и одма се виде дека е вонматерично. Првиот пат во 8ма,2иот во 6та недела. Бев пратена на хитна лапараскопија.
И кај мене беше слично. Висока бета(не паметам бројка, ама околу 2000 мислам) ништо не се виде. Покасно се утврди касна овулација и за околу две недели ми го корегираа терминот. Иако многу рана бременост бетата беше висока. Кај мене тестот преку урина ја регистрираше бременоста 5 дена после однос.
Znaci mozam seuste da se nadevam na bremenost? mnogu vi blagodaram mi dadovte malku nadez zasto navistina pocnav mnogu da se zagrizam. ako ne moze i utre da se gleda zdravje i jas vo tekot na nedelata kje zakazam vo remedika ili sistina.
Почекај си до 13та недела.Јас исто сакав да чистам забен камен и мојот стоматолог ми кажа дека во прво тромесечие не ми препорачува и во второто веќе си бев.