здраво девојки сакам да споделам нешто со вас последна менструација имав на 1 април а незаштитен однос со дечкото имавме на 12 април,јас имам нередовен циклус па тестот за бременост го зедов на 5 мај испадна негативен ,помиинаа уште 10 ден јас сеуште немав менструација зедов два теста еден за навечер да проверам еден на сабајле испаднаа двата позитивни другата ден отидов на преглед не можеше да го види плодот ми рече дојди за една недела помина и една недела појдов пак не виде ништо ми рече дојди пак за една недела и сега треба да одам понеделник се плашам да не е ванматерична бременост ве молам за мислење
не може да ми утврдат која недела сум дека имам нередовен циклус секоје одење на преглед не гледаат ништо а бремена сум само ми викаат да почекаме а јас под голем стрес сум чекањево ме убиват
А преку крв провери бхцг? Кога се сомневаат на вонматерична прво на тоа праќаат и тоа да биде со бројка не само позитивна негативна. Може да се провери било кој дел од денот
nemam provereno mnogu se plasam se nadevam deka nema da bide vonmatericna bremenost prv pat sum bremena ova ni bese planirano
@Martka Не знам женски за вас ама мене на почетокот многу ме чепкаа вагинално за да проверат дали е вонматерично зошто предходно имав и прво кај матичната,па на клиника па едно ехо не можеа да видат,па друго ехо и дента неколку пати и толку треба,да беше абдоменално ок,ама вагинално и потоа малку крв па повеќе крв и толку беше после спонтан.Затоа на почетокот помалку чепкање и стресови.Можда и не беше тоа причината ама кревко е местото сепак. Читав наназад...Извини мартка ама многу језиви совети даваш јајоводот отиде и од вагинално ехо спонтан... да се исповади од памет човек..
Ајде да ви се придружам и јас доста вртев како киша околу крагуевац. И официјално сум бремена слушнавме и срценце убаво си растеме Многу лошење имам повраќам на се живо и диво само компири печени јадам ама ќе издржиме. Не има многу што сме блиску а со @PeachGirl сме скоро ист термин
Lelee, mnogu se izraduvav! Bravo @monik55 , so lesno,so ubavo, so najubavo do kraj! Te gushkam Jas devojcinja denes 5+6 ,znaci od utre 6 ta nedela. Vo cetvrtok na prv pregled vo Remedika, ama koski mi se tresat,dali ke slusneme srcence...
Осеќав лелелееее ама ептен ме израдува браво душо овој пат со лесно до крај ајјј што убава вест и синко се израдува ме рита
Малце сум пред тебе ама тука сме си 5+6 несе слушаше убаво кај мене срценцето и докторката небеше сигурна дури исплашена за во полна 7ма да се слушне убаво и силно. @baby 5 Јас неможам уште да си поверувам дека слушнав срценце како споулавена сум Гални го батко