Значи не сум била единствена со магнезиумов. Јас пијам магнезиум директ 375 мг од натурал вејт, ама одвратено ми е. Поради тоа и не го пиев долго време, па кога ме подобра матичниот и гадење и се заборавив.
300-400 е препорачливо, по потреба се зголемува. Секоја бременост пиев по 400, во текот на истите, кога се зголемуваа болките и сум дуплирала.
А во кој период од денот го пиете или нема врска. Мене бидејќи мн ме успива зш содржи и б Витамини, го пијам пред спиење. Па се мислам да не грешам?
Кога си најактивна? Доколку преку ден имаш физичка активност, пологично ми е пред испаѓање од дома, за да “држи” . Јас имав ужасни грчеви и болки во мускулите на нозетепри спиење, во текот на ноќта, па некогаш морав и втора доза или 150-200 пред спиење.
Јас до пред скоро не пие ич. Немав и немам никакви болки и си реков само хемикалии без потреба да се трујам. Гледав преку храна да внесувам. Ама на неколку наврати кога ми мереа притисок кај матичниот ми беше 140 со 80 и кога слушна дека не го пијам збесна. Сега треба да пијам по 2, а мене дома притисокот ми е 90 со 50, па затоа ај по едно пред спиење само. Читав нешто по нет дека за цервиксот демек е добар инаку пак не би го пиела.
Ги спречува т.е ублажува контракциите, целосната мускулатура на телото. Земај го како мислиш дека треба. Притисокот веројатно од возбуда ти скока.
I mojot e 6cm se nadevam nema da raste Doktorkata mi otvori boleduvanje posle me prati na komisisko da odam .Ti kako pomina?Imase bolki,krvarenje
Мешковци како сте? Многу ми се гади,ми се повраќа а многу мразам повраќање,многу,.... што земавте за тоа,дадете некој совет.
Ама се нервирам... Јас сум личност што си јаде... Од вчера ми се гаде многу,неможам ништо да јадам. Утрово едвај се натерав малку да каснам.
јас не само што уживам во храната туку и во кафето а сега ни едно ни друго.... а нема спас, нишо не помага освен да си запамтиш што ти прави помала мака, пример леб, кашкавал, јогурт мене ми е лесно и само тоа го вртам. и ке трае ова сигурно до 4ти месец.
Mesinja zdravo. Jas sum 7 nadela pa da prasam mozno e da nemam skoro nikakvi simtomi,samo mi se spie i gradite me bolat
И тоа се симптоми. Се надевам ќе останеш само на тие, може и без лошење/повраќање да се мине, секој е различен.