Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    2.896
    За што го даваат овој антибиотик?
    Ако е по препорака на гинеколог, не би требало да е проблем.

2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.884
    вагиналети ти дадоа?
    антимикроб е.Веројатно имаш некоја инфкеција па ти го дале

3. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Минатата недела бев на преглед,шеста недела сум. И кажав на докторката дека имам чешање и исцедок,нормално било ајфе ништо да не примам. Сум имала претходно кандида знам што симптоми е... Но сега секретот околу вагината кој го видов е бел а на гаќитее имам зеленикав секрет. Се сомневам на некоја бактерисла вагиноза,па да не е трихомонас што никогаш не сум имала. По книга како што учевме метронидазол се дава во бременост но барав мислење искуство.. до пон.морам да чекам нема термин кај матичната...

4. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    2.896
    Јас не би земла никаков лек, без претходни брисеви, особено не во бременост. Но тоа е мое мислење. Може да е и нешто друго... некоја друга бактерија. Јас би почекала до преглед и совет од гинеколог.
    И јас би отишла кај докторот и ќе чекам да ме прими :) ако треба и 3 саати ќе чекам, на крај ќе ме прими. :)

5. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Да,јасно ми е дека на своја рака ништо не би земала,ќе чекам до преглед. Сакав мислење да слушнам дали некја имала нешто слично.. Ви благодарам :*

На Ѕвездички му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Da si zemes caj od brusnica ili susena brusnica mnogu pomaga za takvi rab I caj od kamilica mozes da pies dodeka da se sredi toa cesanje

На Ѕвездички му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Се сетив дека симптомите ми почнаа откако започнав со ставање на утрогестан вагинално. Тогаш докторката ми рече од нив ми било. Читам во несакани ефекти во упатство чешање,печење,појава ма масен исцедок. Но веќе 5дена не ги примам а чешање имам сеуште и зеленикав секрет. Затоа се посомневав на инфекција.
    Фала ти Мечкја, ќе пијам :)

На PeachGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Da I od niv moze da e cesanjeto koga ke imas cesanje izmij se so voda mnogu pomaga

9. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Цело време се мијам..

10. Karmina1989

Karmina1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    751
    Исто и јас од употребата на утрогестан добив кандида, ги користев утрогестанот околу 7-8 недела од бременоста, во 11 недела ги прекинавме и цело време маки со секрет золто зеленкаст. Кога бев за брисеви матичната ме чистеше внатрешно од секретот и ми препиша Прогинакс вагиналети и Нустатин крема кои ги користев цела 12 недела, кремата продолжив и во 13 недела и се спасив од тој секретот и од кандидата. И мојата матична исто ми кажа дека пред 12 недела не е препорачлива никаква терапија. Поздрав и со лесно да ти помини

На LoveHope му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    2.896
    Можеш да пробаш кринон наместо утрогестан. Мене лично тој гел не ми прави иритација, но сепак и тоа по препорака од гинеколог. Ајде да ти помине што побрзо, и да не се нервираш, со лесно

На lavica82 и Lola89 им се допаѓа ова.
  12. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.073
    Јас од тие утрогестан животот си го замразив...откако ги прекинав, сега пијам само дабростон и доле сѐ ми се среди, ни чешање, ни исцедоци. Зборувај со докторот може ќе ти ги замени.

13. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Мила јас утрогестан користам од 9та недела и еве дури сега ќе ги преќинувам 35 сум до 36 по едно навечер сеа ми се појави таков зелен ко мрсул исцедок и правев брисеви чисти тоа ми било од настинка бев малце настината и ете сега само од утеогестанот имам тоа го снема ама јас дека отворена за секој случај ставав лактогин вагиналети тие се за да спречат инфекции

14. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Ги прекинав,ги примав самп една недела. Немало потреба да ги примам,па што ми ги препишавте бе? Мора да се среди.
    Ви благодарам на сите мешковци за мислењата,ми помогнавте многу.. Триста мисли поминаа низ глава.

Абе цела ме испореметија.. Само спиев,ми се гадеше,неможев да јадам ништо,неможев да функционирам а таа недела имав три испити. Неможев да издржам,само спиев. Полагав кај Др.Глигор Димитров го прашав и тој ми рече немам потреба од утрпгестанот.

Последна измена од модератор: 27 јуни 2018
    На Ѕвездички, PeachGirl и baby 5 им се допаѓа ова.
  15. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    661
    i jas dodeka stavav krinon nemav cesanje,od koga pocnav so utrogestan mi se javi kandida,pa stavav vaginalni donafil mnogu efikasni

16. Lola89

Lola89 Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    319
    До која го користите кринонот ?јас сум 11 недела ..

17. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.346
    Можеби некоја ме прочита во труднички муабети, но да си пишам и тука. На 19.05.2018 ми беше последна менструација, потоа си бев на редовна контрола на 5.06. И др ми кажа дека имам еден фоликул од десниот јајник кој би требало да пукне околу 10-12 и уште два помали од левиот јајник. Ми доцни веќе 12 дена. Правев тест за бременост едниот на 25.06 попладе и другиот на 26 со утринска мокрача. Двата беа позитивни. Кај гинекологот бев на 28.06 и тој ми пресмета дека сум 5 недела+5 дена но на вагиналното ехо не виде ништо. Ми рече има некои промени тука но не можам да кажам дека си бремена, не можам да кажам и дека не си, дојди за 5 дена, но бидејќи ќе одам на одмор и се враќам на 10 ми рече да појдам на контрола на 11. Мене место не ме држи и денес правев bhcg па ќе ги чекам резултатите околу 13 часот:)
    Инаку од симптоми имам повремено гадење, слаби повремени болки во долниот дел од стомакот и отечени и малку болни гради. Др ми даде да пијам премама и магнезиум. Имам ли простор за паника дека нешто не е во ред?

На Ѕвездички, danichap, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. PrincessLea05

PrincessLea05 Активен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2018
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    210
    Тоа ќе да е тоа изгледа❤️❤️❤️
    Честитки и со лес да си ја износиш бременоста. Рано е за да се види на ехо. Почекај бар уште недела дена таман 7-8 недела се гледа. Оиши ни за резултати:inlove:

На S.J.Parker му/ѝ се допаѓа ова.
  19. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.346
    Вредноста на bhcg e 1568 :inlove::inlove:
    Тоа е тоа така?

На kukla21, pile30, danichap и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Da bremena si mila

На S.J.Parker му/ѝ се допаѓа ова.