Jas sum 12 nedela i od vcera zabelezav deka nozete kaj gluzdot mi se oteceni pa me intersira dali e normalno tolku rano da mi potekuvaat nozete sum slusnala za vo 8-9mesec ama uste tolku rano ne
Може и од топлово да е.Но,провери си притисок и мокраќа за секој случај. Не јади многу солено.Лежи со нозете подигнати.
Мешиња, има ли некпј во исчекување на контрола за срцева реакција заедно да се бодриме .Треба да одам за два дена, тогаш ќе бидам 6+3 па се мислам дали ќе биде навреме, дали ќе ја слушнам? Многу сум нестрплива и уплашена воедно.
Јас вчера бев на контрола за срцева реакција но веќе сум 8 ма недела.Ќе одев порано но бидејќи менував матичен и плус новиот се погоди на одмор,инаку сигурно и порано ќе бев на контрола.Обично мислам дека 6-7 недела треба веќе да има срцева реакција. Инаку земи си палома ќе ти треба за солзите радосници кога ќе го слушнеш срценцето
Здраво девојкии Јас сум нова тука.. веќе сум 12+ и правев верифи . Супер поминавме живо здраво право девојче
Здраво феминки Јас сум 13+4 и до сега пиев фолна и б6. Сега докторот ми препиша Pregnazon complete по една дневно, но ми рече да прекинам со фолна и б6 дека во овие имало се што е потребно па малку се загрижив дека сите ми збореа до крај дека пијат фолна. Какви се вашите искуства? Поздрав и чувајте се сите
Јас сум 12+5 и денеска чуствувам болка од левата страна на папокот кога ке се допрам како затегнато ми е и од време не време имам боцкање како со игличка. Ви се има ли случено нешто вакво и која е причината?
Добар ден феминки, Ние бевме на преглед и го слушнавме најубавиот звук, не ми се верува колку е малетко а колку силно чука. Прекрасно чувтство Од симптоми постојано ми се спие, немам сила едни скали да накачам одма се задишувам, дали е нормално ова? И еднаш до два пати во текот денот чувствувам благи болки во стомакот.
Баш ми е мило Дефинитивно тоа е најубавиот звук што може да се слушне во тие 9 месеци Инаку и јас имам потреба од повеќе спиење и исто чувствувам постојан замор така да нормално е Туку мене ме интересира колку најрано може да се почувтвува бебо? Обично со втора бременост се чувствува порано но и не мора да значи....знам дека се е индивидуално...А со трета бременост? Едвај го чекам тој момент Во претходните две бремености најубав период ми беше кога си играа и се превртуваа внатре
Здраво девојки, јас одамна го имам профилот, но не сум била активна подолго време. Не знам точно каде да го сместам прашањето.. Правев тест, две цртички нормално.. По мое бремена сум околу 4 недели,но сеуште не сум била на гинеколог, дека на одмор ми е матичниот. Кога да закажам прв преглед, кога се слуша срцевата реакција?
Најдобро накај 7ма недела, јас бев и порано чисто само да видам дали е ок па после се со консултација со матичен се по ред
@dafe993 јас бев на прв преглед во 5 недела и се виде сакус со многу мал зачеток на ембрион, веќе во седма имаше и срценце. Така да ако не ти се брза може да одеш во седма да се гледа подобро, но почни да земаш фолна и витамини. @***Najsrekna*** и јас едвај чекам да почне да ми се познава мешко. За движењата мислам некаде после 17 недела може да почнат да се чувствуваат.
Majki, konecno dve crveni linii sinko ke bide batko e sega, maticnata ne mi e veke maticna (si otisla na drugo mesto i sega sum bez maticen) pa da mi predlozite dobar maticen ginekolog? spored datum na posleden ciklus sum 5 nedela pa sakam pobrzo da idam na kontrola. od koja nedela se slusase srceto?
Честитки Ти посакувам лесна бременост.Јас би ти рекла да почекаш уште недела до две па ќе слушнеш и срценце
Zdravo mamicki i idni majki.veke nekolku meseci se obiduvavme za bebence konecno se pokazaa 2 te crtki.koga trebase da dobijam mi potece samo malce kafeno.i tolku posle 3 dena napraviv test toes denes pokaza pozitiven za edna nedela ke odam na ginekolog.kako se cystvuvate vie mene me bolat gradite i se osekam kako da ke dobijam.dali ima poteeba od panika
Тие се симптомите исти како за добивање не се грижи, не кревај тешко пази се се ќе биди во ред, со лесно ако имаш некое такво кафено одма да си појдиш на гинеколог.
Nemam poveke toa bese samo pred da dobijam.sega vo cetvetok zakzav pa ke vidime sto kako ke se odviva vi blagodaram malce sum zbuneta malce sum vozbudena